cukru 3 jajka 100 g posiekanych orzechów włoskich Daktyle zalać whisky i gotować na wolnym ogniu, aż zmiękną, a alkohol wyparuje. Wystudzić, wymieszać z maślanką i zblendować na gładkie puree. Mąkę wymieszać z proszkiem, sodką, przyprawą i solą. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę z cukrem, dodawać jajka, po jednym, cały czas miksując. Dodać połowę suchych składników, połowę masy daktylowej
Słodkie inspiracjezadowolona z rezultatu. Dzięki temu całość przypomina jajko sadzone zarówno smakiem, konsystencją jak i wyglądem. Wegańskie jajka sadzone Składniki (na 4 jajka sadzone): tofu jedwabiste 2 łyżka puree ziemniaczanego 2 łyżeczka wegańskiej margaryny 2 łyżeczka płatków drożdżowych 1/4 łyżeczki suszonego czosnku 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki soli czarnej 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej olej do smażenia sól
wegujemypudru 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka żelatyny 1/2 szklanki wody DEKORACJA: 1/2 galaretki brzoskwiniowej 1/2 galaretki truskawkowej Liście szpinaku przepłukać pod bieżącą wodą, a następnie zmiksować blenderem na jednolite puree. Margarynę rozpuścić i przestudzić. Jajka ubić z cukrem, aż się rozpuści, a masa stanie się puszysta. Stale ubijając wlać cienkim strumykiem przestudzony tłuszcz, a następnie szpinak. Na końcu wsypać mąki
https:KKuchniaMniamprzyjemne :) 2 porcje: 300 g piersi indyka 150 g kaszy jaglanej garść fasolki płaskostrąkowej (lub zwykłej szparagowej) 2 łyżki mleka kokosowego 3 łyżki gotowanej dyni (lub pieczonej, lub puree) 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawy: curry, czubryca, garam masala, sól olej kokosowy do smażenia Mięso kroimy w kostkę, posypujemy curry i czubrycą. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy mięso. Dynię, mleko kokosowe
Kucharzycasuszonych pomidorów serek kremowy Apetina Pomidory i bazylia 7 plasterków szynki szwarcwaldzkiej Dodatkowo: bułka tarta Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Przecedzamy, przeciskamy przez praskę na gładkie puree. Wariant I – Masło roztapiamy w małym rondelku. Dodajemy wodę. Gdy całość się zagotuje wsypujemy mąkę i mieszamy energicznie aż do połączenia. Zdejmujemy z palnika gdy masa zaczyna odchodzić od ścianek
Smaki Na Talerzumasy mięsnej można dodać ulubionych przypraw czy drobno posiekanego koperku lub szczypiorku. Smak ziemniaków w mielonych nie jest wyczuwalny, śmiało można je podawać z ziemniakami z wody czy puree ziemniaczanym. Ja nie obieram pieczarek. Myję je jedynie dokładnie pod bieżącą wodą. Kroję całe, łącznie z nóżkami. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie . Kotlety podaj z ziemniakami i Prostą surówką
Gospodyni Miejskaminut do piekarnika. DO PODANIA: Klopsiki wybrnie smakują z sosem remulada(przepis znajdziecie tutaj : http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/03/sos-remulada.html )ale uważam,że sos czosnkowy też się sprawdzi. Do tego puree ziemniaczane i gotowana marchewka
Kopystką po garachkostkę, wytapiamy na małym ogniu, dodajemy cebulę. Kluski wybieramy łyżka cedzakową, łączymy z okrasą-wskazane dodanie wody po ugotowanych kluskach,żeby nie były suche. DO PODANIA: kapusta zasmażana lub puree z marchwi
Kopystką po garachPrzygotowujemy zasmażkę, Mało roztapiamy, i dodajemy mąkę(nie wolno przypalić-ma mieć jasny kolor). Zasmażkę dodajemy do kalarepy. Doprawiamy maggi, posypujemy posiekanym koperkiem. WSKAZÓWKI: u mnie podane chmurką z puree ziemniaczanego
Kopystką po garachsorrel and keep boiling until sorrel gets wilted and starts falling apart (it will change color from bright green to “muddy” dark green) . Using hand blender, puree contents of the pot until smooth. Add heavy cream, salt and pepper to your taste. Boil for next 20-30 minutes, then add the vegetables. Pour soup with vegetables
Food Polkaoleju roślinnego 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka ciemnego kakao ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 250 g ugotowanych buraków, zmiksowanych Przygotowanie: Ugotowane i ostudzone buraczki miksujemy na puree. Czekoladę (ok 180 g) topimy w kąpieli wodnej (metalową miskę z czekoladą ustawiamy na garnku z gotującą się wodą i powoli mieszamy, aż czekolada się roztopi). Jajka ubijamy z cukrem
bistro mamasmażenia. Najpierw powinno się obsmażyć kotlety na dużej mocy palnika, a następnie przez około 4 minuty na średniej. Unikniemy wtedy przykrej niespodzianki po przekrojeniu kotleta. Podawałam z ziemniaczanym puree oraz marchewką z groszkiem. PS. W daniu użyłam groszku konserwowego dostarczonego przez firmę Jamar . Produkt bardzo dobrze sprawdził się w moim obiadowym dodatku. Polecam :) Składniki: 500 g filetów
zadanie-gotowaniepowstało spaghetti z marchewki w glazurze z pomarańczy i miodu z odrobiną octu balsamicznego dla przełamania słodyczy. Polecam do wszystkiego, ja podałam go ze schabowymi w sosie musztardowym i puree ziemniaczanym i całość bardzo dobrze się skomponowała. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Makaron z marchewki w miodzie i pomarańczach (4-5 porcji) Składniki: 300 g makaronu
karmelowypowinno, skorzystałam z przepisu znajomej blogerki Niezły Młynek i jak zwykle się nie zawiodłam. Naniosłam jedynie kosmetyczne zmiany, dostosowujące przepis do kubków smakowych mojej rodziny i podałam z genialnym puree z topinambura i jabłka . Gorąco polecam! Scroll down for recipe in English Gulasz z dzika (6-8 porcji) Składniki: 1 kg karkówki z dzika, pokrojonej w 2 cm kostkę olej
karmelowy