Kotlety mielone z pieczarkami

Kotlety mielone z pieczarkami

Kotlety mielone z pieczarkami

Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 4 duże ziemniaki; 300 g pieczarek; 1 jajo; 1/2 bułki pszennej, poznańskiej ; Bułka tarta do obtoczenia kotletów; Olej/smalec do smażenia; Sól; Pieprz.   Sposób przygotowania: Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Na rozgrzany na patelni olej (około 1 łyżki) wrzucić pokrojone pieczarki i podsmażyć. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, wystudzić i przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Poł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ziemniaki, kotlet, kotlety, bułki, pieczarki, tarta, kotlety mielone, bułka pszenna, mięso mielone, kotlet mielony z pieczarkami, mięso, kapustą, surówka, marchewka, surówka z kapusty, puree ziemniaczane, drobiowe, indyk, puree, wieprzowina, kotlety drobiowe, kotlet z kapusty, kotlety ziemniaczane

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.