Składniki: 1 szklanka białego ryżu długoziarnistego; 2 szklanki bulionu (drobiowego lub warzywnego); 1/2 szklanki kolendry + kilka listków do posypania po wierzchu; Sok wyciśnięty z 1 całej limonki; 1 ząbek czosnku; 1/2 łyżeczki soli; 1 łyżka zimnej wody; 1 łyżka oleju. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml Sposób przygotowania: Na rozgrzany na patelni olej (1 łyżka) wsypać suchy ryż i podsmażać, na średnim ogniu, stale mieszając, aż delikatnie się zarumieni. Następnie, na patelnię z pods... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...