puree - 3280 przepisów (strona:116/219)

Pierogi z kaszanką "Himmel und Erde" 154

efekt jest super smaczny. Inspiracją nadzienia pierogów jest niemiecki klasyk "Himmel und Erde" (po przepis zapraszam tutaj ). Jeśli nie znasz tego specjału wyjaśniam - to przysmażone plasterki kaszanki ułożone na puree ziemniaczanym z musem jabłkowym, całość okraszona cebulką z boczkiem. Dzięki dodatkowi ziemniaków do kaszanki nadzienie pierogowe nabrało lekkości, winno-kwaskowate jabłka dopełniły farsz smakowo. Omastę stanowi boczek z cebulką. Najważniejsza

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chciałam tylko, żebyś był dobry mój ptysiu malinowy ;) 160

pora, stopniowo, mocno mieszając, dodaję przesianą mąkę i nie przerywając energicznego mieszania, parzę ciasto około  minuty. Przekładam do miski, aby szybciej stygło, ciasto wygląda teraz trochę jak ziemniaczane puree. Zimne już przekładam do miski miksera i na średnich obrotach miksuję dodając po kolei wszystkie jajka. Gotowe wyciskam przy pomocy rękawa cukierniczego na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Ilość

I tu będę miała takie te
Stamppot z kiszoną kapustą, boczkiem, jabłkami i rodzynkami - Tłuczone ziemniaki 194

kapustą duszone w sosie własnym zeberka . Do popicia podałam ciemne podpalane piwo ... nawet dwa rodzaje. To z myślą o Ani :)) SKŁADNIKI na 4 porcje: 1 kg mączystych ziemniaków na puree 2 słodko-winne jabłka 500 g kiszonej kapusty z sokiem 100-200 g boczku (najlepiej wędzonego, ale może być zwykły) 100 g rodzynków 1 łyżka musztardy pieprz do smaku dodatkowo

Sztuka gotowania w/g Samiry
Krewetki królewskie tandori 155

obejść się smakiem. Inspirację znalazłam u Jadzi na blogu JP Gotuje . Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam też inne przepisy z krewetkami znajdujące się na blogu: Krewetki kokosowe na puree z mango Krewetki maślano czosnkowe Kolorowe spaghetti z krewetkami Sałatka z czarnych tortelloni i krewetek Makaron chow mein z krewetkami na ostro Pizza z owocami morza i szparagami Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Krem z selera naciowego i pomidorów 149

Pierwsze wzmianki na temat zupy-krem pochodzą z początków XIX wieku. Wtedy jednak nazywane były puree, a ich receptura przywędrowała do nas z Francji. Niestety nie cieszyły się zbyt dużą popularnością. Głównie ze względu na żmudny proces przygotowania, który wymagał dokładnego przetarcia zupy, tak aby nie pozostał w niej żaden cały kawałek warzywa. Dzisiaj dzięki mikserom i blenderom ich przygotowanie

Jacob Tastes
Fit czekoladki orzechowe a'la Reese's 223

czekolady 80 % kakao  1 ły żeczk a aro matu karmelowego Walden Farms Batata obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Gotować 20 minut, do miękkości. Zmiksować na gładkie puree. Wystudzić. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Włożyć do lodówki na ok 30 minut. Jeśli po tym czasie masa nadal się klei, tak, że uniemożliwia to uformowanie kulek, dodać 1 łyżkę

Chocolate Muffin Blog
Pierś kaczki w sosie wiśniowym z brandy 94

Przepyszna, delikatna pierś kaczki z kwaśnym, przełamującym tłustość mięsa, sosem. Tak przygotowaną pierś można podać z aksamitnym puree ziemnaczanym i ulubioną surówką lub warzywami na parze. Z pewnością będzie smakowało wyśmienicie. Składniki (na 2-4 porcje): 2 piersi kaczki ze skórą, około 500 gram 1 szklanka wydrylowanych wiśni świeżych lub mrożonych 1 kieliszek brandy 1/3 szklanki bulionu szczypta soli

Mango Papaja
Góralskie chlebki czyli Moskole 197

podusie i delikatne, radzę mąkę dozować. Ale o tym zaraz. :) Najpierw ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie, wystudź, następnie zmiel w maszynce lub zgnieć na gładką masę (jak na puree). Dodaj do nich sól i pieprz i jajko wesołe w całości. Wymieszaj i właśnie - tu i teraz moje ale, ale! - dosypuj mąki do ciasta i wyrabiaj je tylko do czasu

Garniec Magalie
PASTA KANAPKOWA Z BURAKÓW 210

Składniki: ♥ duży burak ♥ 1/2 filiżanki sezamu ♥ 2 łyżki oleju sezamowego ♥ 2 łyżki soku z cytryny ♥ sól, pieprz Wykonanie: Buraka gotujemy i ubijamy tłuczkiem na puree. Sezam mielimy, dodajemy do buraka wraz z olejem, cytryną, przyprawami. Dokładnie mieszamy

Kasia Sarna
Lekki makaron z kurczakiem i brokułami / Light chicken and broccoli pasta 199

milk and bring to a simmer and cook until broccoli is tender. Season with chilli flakes and thyme and transfer the mixture to a blender and puree. Return to the pot over medium low heat. Season with salt and pepper to taste. Add the chopped broccoli and chicken to the pan, cover and cook, adding more milk if necessary, until

karmelowy
Verrine z purée ogórkowego z twarożkiem wg. Susan Herrmann Loomis 164

przyjaciół i poznajmy tajniki domowych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. na francuskie specjały. Recenzję książki znajdziecie tutaj Verrine z purée ogórkowego z twarożkiem Cervelle de canut, concombre en puree en verrine   Ta rozkoszna przystawka rozbudza kubki smakowe swoją ziołową świeżością. Czy może być coś doskonalszego w swojej prostocie? Idealnym dopełnieniem będzie sauvignon blanc z Domaine de Mont

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kacze udka 183

taką marynatę i taki sposób przyrządzenia kaczki, dlatego gdyż jest bardzo soczysta i pięknie pachnie przyprawami. Takie kacze udka podaję z ziemniakami w różnej postaci: klasycznymi z wody, puree, kluskami śląskimi, kopytkami, pyzami ziemniaczanymi i surówką lub buraczkami. Udka są tak pyszne, że nie potrzeba dodatków owoców czy żurawiny. Oczywiście jeśli chcecie to możecie upiec je z jabłkami, gruszkami, śliwkami

Zasmakuj Kuchni
Czy naprawdę wiesz jak przygotowywać bakłażana? 127

minut, a następnie opłukać i osuszyć przed gotowaniem. 4. Pieczenie Pieczenie wydobywa bogaty, intensywny smak z bakłażana. Możemy upiec całe bakłażany ze skórą, a dopiero później pokroić lub zrobić puree i dodać do innych potraw np. mięsa (200 st C przez 50-60 minut). Bakłażan może być również pieczony jako faszerowany lub pieczony w plasterkach lub w kostce

Tradycyjna Kuchnia
Sorbet truskawkowy 143

Sposób przygotowania: Na początku przygotuj owoce. Umyj je dokładnie i odsącz z wody. Pourywaj szypułki i pokrój truskawki na ćwiartki. Pocięte truskawki obsyp cukrem i blenderem zmiksuj do postaci puree. . Przecedź truskawki przez sitko do miski. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Masa powinna być zimna. Następnie do masy dodaj sok z cytryny. Składniki wymieszaj dokładnie ze sobą. Tak przygotowany

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Lunch u Dyletantów 160

parmeńską. Idealny na upalny dzień – a właśnie za oknem był skwar Kwiat cukinii, ricotta, vinagrette cytrynowy. Idealnie usmażone kwiaty cukinii z delikatnym nadzieniem z kremem z ricotty. Jagnięcina, bakłażan, puree z czosnku.  Mielona jagnięcina zapieczona na połówce bakłażana. Tak jak nie przepadam za bakłażanem, tak ten był przygotowany genialnie. Zjadłam z wielką przyjemnością, chociaż po cichu troszkę się bałam

królestwo garów