usunąć ości ziemniaki odcedzić, ubić tłuczkiem, dodać masło i śmietanę. Doprawić gałka muszkatałową naczynie zaroodporne wysmarować masłem. Na dnie rozłożyć podduszony szpinak, na szpinaku kawałki makreli, następnie równomiernnie rozłożyć puree ziemniaczane i posypać je startym na tarce parmezanem. Zapiekać 20 minut w 200`C do zrumienienia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zarazem bardzo smaczne. Jest dużo bardziej delikatne od piersi z indyka i szybsze w przygotowaniu. Ja przygotowałam ją z szpinakiem i delikatną rozpływającą się mozzarellą. Do tego podałam ziemniaki puree i surówkę z młodej kapusty. Składniki: 2 polędwiczki z indyka po około 150 g liście szpinaku 6 łyżek mozzarella krojona Mlekoma pomidorki koktajlowe sól pieprz kolorowy olej
Ala piecze i gotujeognia zanim jeszcze stanie się bardzo gęsty. Do tego łososia idealnie pasuje maślany ryż - klik . Ten ryż trzeba przygotować jeszcze przed smażeniem łososia. Jeśli nie planujesz podawania ryżu, puree czy innego dodatku węglowodanowego (tak jak ja w tym przepisie), możesz wykorzystać więcej zieleniny i truskawek. Zieleninę przed podaniem dla połysku warto wymieszać w kilku kroplach oleju rzepakowego nierafinowanego lub oliwy
Sztuka gotowania w/g SamirySzefa Kuchni Łukasza Terlikowskiego 3 wyjątkowe dania, które później wspólnie zjedliśmy :). Zajęcia były kameralne i odbywały się w miłej, przyjemnej atmosferze. Przygotowaliśmy sałatkę z łososiem, kaczkę z puree z pietruszki i jarmużem oraz suflet czekoladowy z gorgonzolą. Następne warsztaty to: Warsztaty barmańskie. Miały nam pokazać, jak w domowych warunkach, bez użycia profesjonalnego sprzętu barmańskiego, przygotować klasyczne
Mała CukierenkaStary przepis, z książki „Najnowszej Kuchni wytwornej i gospodarskiej” Marty Norkowskiej, z 1904 roku. Według przepisu puree , ja podałam jako sos. Nie wygląda, szczególnie na zdjęciu, ale zdecydowanie nadrabia smakiem. W oryginalnym przepisie nie ma podanej dokładnej receptury, ilość poszczególnych składników musiałam sama ustalić. 500 g pieczarek, 80 g masła, sos beszamelowy: 50 g masła, 50 g mąki pszennej
królestwo garówszparagi też :) szparagi na masełku... i na talerzu... szparagi na maśle, z boczkiem, jajkiem w koszulce i sosem berneńskim zupa z białych warzyw (ziemniak, cebula, szparag) polędwiczka z puree z soczewicy, z warzywami pęczak z ziołami i warzywami ze schabem deser... pierożek z ciasta filo, z musem z jeżyn i twarożkiem z biała czekoladą
Dzieje kuchennej Wiewiórymożna dodać 1-2 łyżeczki naturalnego kakao. Masa truskawkowa: Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Truskawki umieścić w blenderze, lub malakserze i zmiksować na puree. Dodać je do serka i zmiksować, aż składniki się połączą. Do 4-6 słoiczków lub wysokich szklanek wsypać trochę pokruszonego ciasta czekoladowego lub markizów
Nastoletnie Wypiekanielistków szałwii s ó l, pieprz PRZYGOTOWANIE Kluseczki Marchew kroimy w talarki i gotujemy do tzw. miękkości. Po ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia. Marchew blendujemy na puree. Do marchwi dodajemy roztrzepane jajka, starty parmezan, doprawiamy solą. Na koniec stopniowo dodajemy mąkę. Ciasto dokładnie mieszamy, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki
La grande e la piccola cuocaprażonej granoli lub pokruszonych ciastek zbożowych, digestive, owsianych) listki mięty do dekoracji Przygotowanie deseru z mango: Mango obrać, pokrajać na kawałki (omijając pestkę) i zmiksować blenderem na gładkie puree. 1 dojrzałe mango Na dno każdej z trzech szklanek wyłożyć po 1 łyżce kruszonki. 3 łyżki dowolnej kruszonki (np. domowej prażonej granoli lub pokruszonych ciastek zbożowych, digestive, owsianych) Rozłożyć
Moja Delicjalekkiego zgęstnienia sosu. Jeśli stanie się zbyt gęsty - dodać więcej bulionu lub śmietanki. Włożyć klopsiki na patelnię i obtoczyć w sosie. Gotować jeszcze kilka minut. Podawać na ziemniaczanym puree, przybrane pietruszką lub koperkiem
zadanie-gotowaniepestek winogron 100 g dowolnej mąki (u mnie pszenna) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Piekarnik nagrzać do 180 st. Buraki umyć, obrać, zetrzeć na tarce następnie zmielić na puree blenderem lub w malakserze (trzeba mielić kilka minut). Dodać resztę składników, oprócz orzechów. Zmielić na gładką masę, dodać orzechy wymieszać. Wypełnić papilotki ciastem, wyrównać. Piec
moj przepis naminut z każdej strony na średnim ogniu (do zezłocenia). Usmażone kotleciki warto osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Kotleciki można podawać z ziemniakami (np. puree) lub ryżem oraz ulubionymi warzywami (np. gotowanymi), jak też surówkami. Smacznego
MyCookBook.plDrugie miejsce zespół z restauracji Hanza Pałac, Rulewo w składzie Mateusz Malej i Mariusz Flatau. Przygotowali: baranek po polsku podany na konfiturze z czerwonej cebuli w towarzystwie piernikowego puree, marynowanej rzodkiewki i sosu imbirowo szafranowego. I tu jurorom należy się medal ;) Sama dokładnie tak samo bym oceniła. Smak, nawiązanie do historii, prezentacja.... no i kacze udo było daniem bardziej
królestwo garówłyżka miodu Wykonanie: jajka ubić z cukrem na kogel-mogel. Dodać szczyptę soli banany obrać, pokroić i przy pomocu blendera zrobić bananowe puree. Wmieszać do jajek banany i dodać mleko mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. W 3 porcjach wmieszać do ciasta nakładać po 1 łyżce ciasta na średnio gorącą, natłuszczoną patelnię. Smażyć po 2-3 minuty
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!włożyć miód a następnie pietruszki. Smażyć do zrumienienia ze wszystkich stron. Dodać masło. Obsmażyć pietruszki ze wszystkich stron na maśle. Podałam ze schabem z dzika w sianie i puree ziemniaczanym z orzechami włoskimi . zastawa
królestwo garów