puree - 3280 przepisów (strona:129/219)

Carbonara dyniowa z kiełbasą 162

upiekłam dynię w piekarniku. Co niektórzy jedzą hokkaido ze skórką. Muszę przyznać, że skórka po upieczeniu dyni jest miękka i z powodzeniem można ją spożyć. Zwłaszcza dynia zmiksowana na puree wraz ze skórką ma o wiele intensywniejszy kolor. Idealna do ciast! Carbonara z dynią i kiełbasą Składniki: 4 porcje 1 pieczona dynia hokkaido 200 g kiełbasy, u mnie pieczona

codojedzenia
Pomarańczowa zupa z dyni! 104

prażonymi pestkami z dyni. Polecam ze względu na smak, ze względu na kolor i dlatego, że przez tą zupę dynia wkupiła się do mojej kuchni. Zrobiłam z niej wyśmienite puree, dodałam ją do sałatek na surowo i przysmażoną. Również wspaniale sprawdza się z duszoną w brytfance pieczenią

Kuchnia Pani Wiosny
Pzepis na ciasto dyniowe 182

dodajemy cukier i miksujemy na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy jajka i ponownie miksujemy. Mąkę, cynamon, sól i proszek do pieczenia łączymy, a następnie dodajemy do masy na przemian z puree dyniowym. Do tak przygotowanej masy dodajemy pokrojone na drobne kawałki orzechy laskowe i żurawinę. Ciasto przekładamy do podłużnej formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do rozgrzanego

Słodkie Przyjemności
Zupa krem z pieczonej dyni i papryki z domowymi, pieczonymi grzankami paprykowymi 140

misie blendera. Papryki, po umieszczeniu ich w woreczku, również pozbywamy skórki - powinna pięknie odchodzić sama i umieszczamy je w misie blendera wraz z dynią. Miksujemy do uzyskania gładkiego puree. Całość przekładamy do ugotowanego bulionu i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Doprawiamy i podajemy z grzankami, można polać oliwą. Składniki na grzanki: - dowolna ilość pieczywa (u mnie bułka żytnia razowa) - oliwa

Be Fit Be Strong
Pyszne jedzenie w pięknym stylu czyli kolacja w Hotelu Willowa 203

smaczny - przy tym genialnie wyglądał w czarnej zupie. Ogólnie danie było bardzo smaczne i ... ładne Jako danie główne Szefowie kuchni przygotowali dla nas golonkę glazurowaną w piwie Koźlak na puree z cebuli i ziemniaków z kapustą włoską z sosem francuskim. Sama golonka była genialna a muszę się przyznać, że jadałam golonkę... pierwszy raz... Zawsze się bałam, że będzie to tłuste

sierotka maRysia w kuchni
Wędzone roladki z kurczaka z ryżem brokułowym 204

napełniamy białka. Nafaszerowane jajka zawijamy w kurczaka i związujemy szczypiorkiem (można spiąć wykałaczką). Ryż gotujemy na sypko. Brokuł gotujemy na parze przez 2-3 minuty po czym miksujemy na puree. Mieszamy ryż z brokułem. Gotowe roladki z kurczaka podajemy z zielonym ryżem - całość posypujemy płatkami chili. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Dietetyczne ciasto bananowe z zapiekanymi jabłkami 187

łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 4 jabłka orzechy włoskie  Banany, jajka i olej zmiksować na puree. Dodać resztę składników i wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i wyrównać. Jabłka wydrążyć. Pokroić na plastry. Ułożyć na cieście. Posypać orzechami. Piec 60 minut w temperaturze

Chocolate Muffin Blog
Potrawka z drobiowych serc 186

zgęstnieje. 3. Danie zdejmujemy z ognia, dodajemy papryczkę chilli i Philadelphię i mieszamy, aż ser całkowicie się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem, pieczywem lub puree ziemniaczanym. Smacznego

My Culinary Art
Bułki dynie 235

jesiennym stragany pełne dyni. A, że natknęłam się na zdjęcia pięknych bułeczek w kształcie dyni i bardzo mi się spodobały to musiałam je upiec. Nie chciało mi się robić puree z dyni więc starłam surową dynię i w ekspresowym tempie powstały takie oto pyszne bułeczki. Składniki: Ciasto: 270 g mąki chlebowej T750 110 g mąki orkiszowej T650 7 g suszonych

Ala piecze i gotuje
Placuszki dyniowe 181

Bardzo dobre placuszki, super na śniadanie, podwieczorek. Szybko się je robi, gotowe w kilka minut. Do dużej miski lub malaksera wrzucić jajko, miód, cukier waniliowy,wlać

Kuchnia Pokoleń
Wegańska polenta z warzywami 154

barwie. Niekiedy pozostawia się ją do stężenia, wycina foremkami fantazyjne kształty i grilluje. Mnie jednak najbardziej smakuje podana w najprostszy możliwy sposób – jeszcze ciepła i parująca, jako zamiennik ziemniaczanego puree. Najczęściej dodaje się do niej masło i parmezan, uważam jednak, że zupełnie wystarczy jedynie odrobina soku z cytryny, suszona bazylia oraz gałka muszkatołowa. Swoją polentę podałam z tym, co udało

Roślinna - blog wegański
Ryba z warzywami na parze z zielonym sosem. 176

łodyg)blanszować przez minutę w gotującej się wodzie, zahartować w zimnej wodzie i odcedzić. Pietruszkę, szczypiorek umyć, posiekać na drobno. Liście szpinaku i gęsty jogurt zmiksować blenderem na puree.  Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Masło podgrzać, zeszklić cebulę, dodać łyżkę mąki, smażyć ciągle mieszając. Stopniowo dodawać zimne mleko. Sos powinien być gładki i bez grudek. Dodajemy liść laurowy

Basia w kuchni
Bułka z dynią 104

szklanką wody, poddusić do miękkości,ostudzić. Do miski wsypać mąkę, sól, cukier, wymieszać, zrobić dołek, rozkruszyć drożdże, wlać mleko, wymieszać z odrobiną mąki, zostawić na 10-15 minut. Dodać puree z dyni, rozpuszczone i wystudzone masło, otartą skórkę z cytryny i dokładnie wyrobić ciasto, zostawić pod przykryciem na godzinę. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. C iasto podzielić na dwie części

Anioły w kuchni
Pierogi ruskie najlepsze! 200

masło. Następnie czekamy aż wystygną. Smażymy cebulkę na oleju, aż zmięknie i będzie szklista. Posypujemy szczyptą cukru, wtedy będzie szybciej miękka. Do ziemniaków dodajemy twaróg i gnieciemy praską do puree. Dodajemy cebulkę i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie. Robimy z farszu małe kulki wielkości łyżeczki. Na każdym kółku z ciasta układamy kulkę farszu i zlepiamy brzegi. Następnie poprawiamy delikatnie

Smakuj życie!

Proponowane wyszukiwania