puree - 3280 przepisów (strona:140/219)

Frytki z pasternaku 119

pasternak, olej ryżowy do głębokiego smażenia Pasternak umyć, obrać, pokroić w zapałki. Z „odpadków” można zrobić puree. Rozgrzać olej w głębokim naczyniu. Wrzucać partiami pasternak, obsmażyć. Wyjmować łyżką cedzakową, osączać na ręczniku papierowym. Odstawić do ostudzenia. Następnie czynność powtórzyć. Pasternak wyjmować gdy lekko się zrumieni. Osączyć na ręczniku papierowym. Gdy ostygną smażyć trzeci raz, aż będą rumiane. Wyjmować i osączać

królestwo garów
Comber z jelenia 154

około 3-5 minut. W środku mięso powinno być różowe. Po zdjęciu z patelni mięso odłożyć na 3 – 5 minut. Podawać posypane solą. Ja użyłam sól sosnową . Podałam z puree z selera z nutą tymianku. Comber jelenia ze sklepu dziki trop.   zastawa

królestwo garów
Puree z pasternaku II 101

mlekiem ( tyle aby przykryć pasternak), dodać tymianek i gotować do miękkości. Zmiksować, przetrzeć przez sito. Gdy jest zbyt rzadkie odparować przez gotowanie. Dodać masło, wymieszać, doprawić do smaku solą. Puree z pasternaku można również  ugotować na wodzie. zastawa

królestwo garów
Bób 151

kilogram bobu. Gotować do wymaganej miękkości. Jedni wolą bób lekko twardy inni znowu rozgotowany. Bób ugotowany można używać do różnych dań, np: tagliatelle z bobem , polędwiczka wieprzowa z puree z bobu , gołąbki z warzywami ....   zastawa

królestwo garów
Schab z dzika na jałowcu wędzony 140

wlać miód i smażyć aż płyn dokładnie odparuje. Mięso obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, ze wszystkich stron na rumiano. Pokroić w plastry. Podawać na gorąco posypany słonecznikiem. Ja podałam z puree ze skorzonery , galaretką z rokitnika i ciastem marchewkowym. zastawa

królestwo garów
Ziemniaki tłuczone 169

smażenia oraz na frytki - C - mączysty - zawiera więcej skrobi, o jasnym i sypkim miąższu, nadają się do przygotowywania dań ziemniaczanych takich jak placki, kluski, kopytka, pyzy oraz do puree, jako składnik farszów, do zagęszczania zup i do wypieków - D - bardzo mączysty - bardzo mocno rozgotowujący się, ziemniaki pastewne Gościliśmy w siedzibie firmy w Laskach Koszalińskich, gdzie oglądaliśmy przechowalnię sadzeniaków. O ziemniakach

królestwo garów
Tydzień Kuchni Chilijskiej w warszawskim Hotelu Bristol 145

Casillero del Diablo Sauvignon Blanc. Naszą Kulinarną podróż rozpoczęliśmy od przystawek - Mule w marynacie / chleb churrasca - Roladka z awokado i kraba królewskiego / pszenica mote (1) z chili merquen(2) / puree cytrynowe / - Sopaipillas(3) / mięso wołowe / pebre(4) z pszenicą mote i awokado Do nich podano wino Terrunyo Sauvignon Blanc o mocniejszej strukturze i przyjemnym finiszu. Dania rybne: Morszczuk / fioletowa kukurydza

królestwo garów
Kluski z tartych ziemniaków 287

smażenia oraz na frytki - C - mączysty - zawiera więcej skrobi, o jasnym i sypkim miąższu, nadają się do przygotowywania dań ziemniaczanych takich jak placki, kluski, kopytka, pyzy oraz do puree, jako składnik farszów, do zagęszczania zup i do wypieków - D - bardzo mączysty - bardzo mocno rozgotowujący się, ziemniaki pastewne   zastawa

królestwo garów
Kiszka ziemniaczana i warsztaty z Arturem Morozem 174

smażenia oraz na frytki - C - mączysty - zawiera więcej skrobi, o jasnym i sypkim miąższu, nadają się do przygotowywania dań ziemniaczanych takich jak placki, kluski, kopytka, pyzy oraz do puree, jako składnik farszów, do zagęszczania zup i do wypieków

królestwo garów
Polewka jurajska na poziomie 511 192

Julita Strzałkowska/ wrzacakuchnia.pl konfitowana gęsia noga z modrą kapustą, puree z dyni z kozim serem.    Gruszka sous vide ze świeżą lawendą z lodami śmietankowymi (lody też sami robiliśmy) i galaretką pigwową

królestwo garów
Podsmażane ziemniaki 159

smażenia oraz na frytki - C - mączysty - zawiera więcej skrobi, o jasnym i sypkim miąższu, nadają się do przygotowywania dań ziemniaczanych takich jak placki, kluski, kopytka, pyzy oraz do puree, jako składnik farszów, do zagęszczania zup i do wypieków     zastawa

królestwo garów
Sałatka ziemniaczana z jabłkiem i groszkiem 169

smażenia oraz na frytki - C - mączysty - zawiera więcej skrobi, o jasnym i sypkim miąższu, nadają się do przygotowywania dań ziemniaczanych takich jak placki, kluski, kopytka, pyzy oraz do puree, jako składnik farszów, do zagęszczania zup i do wypieków   zastawa

królestwo garów
Istenić - Slovenian Bubbles 149

rocznikach i w ograniczonych ilościach. Wino bardzo wszechstronne – będzie pasowało do większości dań, dojrzałe i bardzo smaczne. Nam podano do niego, do wyboru: - grillowaną pierś z kaczki podaną na puree dyniowym z burakami karmelizowanymi w miodzie z tymiankiem - pieczonego sandacza podanego na musie z zielonego groszku z cieciorką i sosem ostrygowym Ja wybrałam kaczkę – wybór bardzo dobry, chociaż słyszałam głosy

królestwo garów
Rösti / jajko / anchois 148

smażenia oraz na frytki - C - mączysty - zawiera więcej skrobi, o jasnym i sypkim miąższu, nadają się do przygotowywania dań ziemniaczanych takich jak placki, kluski, kopytka, pyzy oraz do puree, jako składnik farszów, do zagęszczania zup i do wypieków - D - bardzo mączysty - bardzo mocno rozgotowujący się, ziemniaki pastewne   zastawa

królestwo garów
Chile to nie tylko wino 174

Blanc 2012 – Aresti. Idealne do ceviche. Przyjemna kwasowość, tropikalne aromaty i sporo ciała. Jako danie główne. Paila marina – zupa z małży, owoców morza i warzyw.  oraz smażony morszczuk, puree z dyni i ziemniaków, grillowane zielone szparagi i czerwona salsa . I wina - Reserva, Pinot Noir 2011 – Veramonte i Reserva Chardonnay 2014 – Montgras. Na deser zjedliśmy zapiekane owoce leśne do których

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania