puree - 3280 przepisów (strona:147/219)

Czekoladowe muffinki z bananem 120

żytnich mielonych aromat kokosowy (nie koniecznie) 1 łyżka wiórków kokosowych 1 banan około 30  kropel stewii firmy SteviGold Sposób przygotowania: Fasolę przepłukujemy starannie wodą, a następnie blendujemy na puree miksujemy ze sobą wszystkie składniki (poza bananem) banana kroimy w kostkę wykładamy na blaszkę silikonowe papilotki na muffinki nakładamy do każdej po łyżce ciasta, następnie po kilka kostek banana

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Przepisy na domowe przetwory 230

cukinii II Dżem z dyni Dżem dyniowo-jabłkowy Cukinia a'la ananas Cukinia waniliowa Inne Keczup z cukinii  Leczo z cukinii Mrożona papryka   Przecier pomidorowy szybki Puree z dyni Suszony seler  Zakwas z buraków I Zakwas z buraków II  PRZETWORY Z GRZYBÓW Grzyby leśne suszone Marynowane grzyby   Mrożone duszone maślaki Turki marynowane PRZETWORY

Kuchnia domowa Ani
Błyskawiczny adwokatowy deser truskawkowy 1131

doskonale rozluźnia i napusza masłową, zwięzłą strukturę serka mascarpone i zawsze to trochę mniej kalorii. Następnie cały czas miksując dolewać porcjami likier jajeczny umyte, odszypułkowane truskawki zmiksować blenderem na puree, dodać sok z cytryny na dno pucharków ułożyć ciasteczka amarettini, następnie krem i mus truskawkowy wg uznania, naprzemiennie lub w dwóch warstwach przed podaniem schłodzić w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 348

ziarenkami wanilii. Dodajemy żelatynę i wszystko bardzo dokładnie mieszamy, wylewamy na kruchy spód i odstawiamy do lodówki do stężenia. MUS TRUSKAWKOWY: 3/4 truskawek ( reszta do przybrania ) miksujemy na puree z sokiem cytrynowym i cukrem pudrem. Żelatynę zalewamy odrobiną wody,odstawiamy do napęcznienia, podgrzewamy mieszając , studzimy. Do musu dodajemy jogurt oraz żelatynę i wszystko razem dokładnie mieszamy, a następnie wylewamy

Ostra na Słodko
Roladki schabowe ze szparagami, szynką, serem i bukietem warzyw 230

kalafiora. Wyszło pysznie, kolorowo i nawet nie podałam ziemniaków! Schab to wdzięczne mięso do zawijasów - można w nim schować różne pyszności. Zobacz przepis na Roladki schabowe z twarożkiem, puree selerowym i czereśniami . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Dyniowe muffinki z pomarańczowym lukrem 141

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 3 szklanki mąki tortowej 7 g drożdży suchych 3/4 szklanki mleka 1 szklanka puree z dyni 1 jajko 30 g masła 65 g cukru szczypta   soli pół łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego Masło roztopić i przestudzić. Mleko delikatnie podgrzać. Mąkę wymieszać

kulinarnyswiatdomi
Pierogi z selera z nadzieniem grzybowo-orzechowym i musem marchewkowym z chipsami z jabłka 170

ricottą (lub gorgonzolą) i doprawiamy solą i pieprzem. Myjemy i obieramy, a następnie gotujemy w mleku pokrojoną drobno marchewkę. Jak marchewka będzie miękka odlewamy mleko i blendujemy ją na puree. Dodajemy do smaku curry, sól, musztardę i chili. Mieszamy. Jabłka kroimy w cienkie plastry, obsypujemy cukrem pudrem, układamy jeden obok drugiego na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku

Smakowity Blog Kulinarny
Puree z czerwonej soczewicy 359

wszystkich poszukujących odmiany na talerzu. Delikatny orientalny akcent, który z powodzeniem możemy podać zamiast klasycznego puree z ziemniaków. Składniki: 1/2 szklanki soczewicy 2 małe szalotki 2 suszone pomidory łyżka koncentratu pomidorowego 2 szklanki bulionu warzywnego szczypta ostrej papryki 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego (kuminu) 1/2 łyżeczki ziarenek kolendry sól i pieprz Przygotowanie: Przygotować garnek z grubym dnem. Szalotki i suszone pomidory

Piąty grzech główny
Chłodnik z ogórka i koperku z wędzonym pstrągiem 225

pieprzem Gotować pod przykrywką na wolnym ogniu przez ok. 15 min Zdjąc ognia i wystudzić Dodać do wystudzonej zupy sok cytrynowy,mleko,połowę koperku i wszystko zblendować na puree Wmieszać następnie ręcznie kwaśną śmietanę lub crème fraîche i odstawić do lodówki pod przykryciem do schłodzenia.Zupę mozna przygotować dzień wcześniej i schładzać przez noc. Przed podaniem pokroić

Sztuka gotowania w/g Samiry
Kurczak panierowany a'la KFC 97

miłośników klasycznych smaków - pierś z kurczaka panierowana w baaardzo chrupiącej panierce usmażona na złoto. Proste, nie wymagające finezji i fantastyczne w smaku. Można podawać na wiele różnych sposobów - z puree ziemniaczanym i brokułami jak tutaj lub pokrojone w niewielkie podłużne kawałki podawane z sosami do maczania (niezawodna opcja na niewielką domówkę). Świetnie smakuje też na zimno np. w kanapce

Milion Smaków
Puree z kalafiora 59

Dziś pyszny i zdrowy dodatek będący doskonałym substytutem klasycznego puree z ziemniaków. Proste w przygotowaniu, świetnie komponuje się z wszelkimi daniami mięsnymi więc warto wypróbować różne kompozycje w sezonie kalafiorowym. Dodatkowy bonus to mała ilość kalorii

Milion Smaków
Puree z dyni 62

Dynia to znacznie więcej witamin i mikroelementów niż ziemniaki. Warto ją połączyć z ziemniakami i stworzyć puree, które dostarczy nam poza wartościami odżywczymi także więcej smaku i koloru na talerzu niż klasyczna wersja tego dania

Milion Smaków
Zupa szpinakowo-rzodkiewkowa 156

zupy są liście szpinaku i rzodkiewki. Zupę doprawiłam aromatycznymi przyprawami, czosnkiem i zieleniną i podałam z pikantnymi grzankami. Składniki: duża garść liści rzodkiewki 1 woreczek mrożonego szpinaku (może być puree) lub 150 g świeżych liści 1 mały seler lub 3 łodygi naciowego kawałek pora 3 ząbki czosnku 2 litry bulionu warzywnego 1 łyżka masła (lub 2 łyżki oleju rzepakowego

Czerwień i błękit
Wegańskie aromatyczne prawie-puree z marchwi i kalafiora 143

podzielić na mniejsze części. Dodać rozdrobnione zioła (mięta, kolendra), tahinę, ocet i sól. Wszystko cierpliwie zmiksować np. w malakserze. Mi w pewnym momencie zabrakło tej cierpliwości i wyszło prawie-puree ;) Podawać jako samodzielne danie lub część dania głównego. ------------ Podobne: Pieczeń mielonka z fasoli Pulpety cieciorkowo-dyniowe Pieczona dynia z sosem śliwkowym

Weekendy w domu i ogrodzie
Fileciki w sosie pieczarkowym z topionymi serkami 127

nieziemsko kremowe. Tak było i tym razem sos po prostu rozpływał się w ustach natomiast same polędwiczki poprzez krótki czas smażenia stały się bardzo soczyste. Całośc podałam z puree ziemniaczanym posypanym koperkiem.  Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 0,5 kg pieczarek 3 cebule 250 ml śmietany 18% 3 serki topione śmietankowe Hochland  sól  pieprz  kucharek

Kuchenne aromaty