puree - 3280 przepisów (strona:147/219)

Polędwica wieprzowa z zapiekaną polentą 169

Polentę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Moją zrobiłam tak: Do osolonego gotującego się wrzątku wsypać całe opakowanie. Non stop mieszając przez ok 10 minut masa uzyska konsystencje gęstego puree. Dodać szczyptę ziół i papryki ostrej. I na małym ogniu mieszać jeszcze ok 5 min. Całość wyłożyć na dużą paterę. Grubość warstwy ok 2 cm, i odstawiłam w chłodne miejsce

MarciochaKucharzy
Klopsiki w sosie koperkowym 160

kolejne 10 minut.  Odkryć, dodać garść posiekanego koperku i jeszcze przez chwilę podgrzewać - by zgęstniał i nabrał koperkowego smaku. Zdjąć z ognia i dodać resztę koperku. Podawać z puree ziemniaczanym:) I jak wyszło? Pysznie

MarciochaKucharzy
Schab w sosie grzybowym 190

sosie grzybowym SKŁADNIKI: 5 kawałków schabu (jak na kotlety) kilka grzybów garść suszonych grzybów 2-3 łyżki śmietany 1 cebula pietruszka sól, pieprz czarny,chilli, pieprz czosnkowy, tymianek, majeranek puree ziemniaczane surówka z pora  Plastry schabu lekko rozbić tłuczkiem, przyprawić solą, pieprzem i chilli. Na  patelni rozgrzać olej i obsmażamy kotlety z obu stron na średnim ogniu

MarciochaKucharzy
Zapiekanka z mięsem mielonym pod puree warzywnym 183

Obiad dla łasuchów Zapiekanka z mięsem mielonym pod puree warzywnym SKŁADNIKI: 500 g mielonego mięsa  puszka krojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy zielona papryka cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka ostra Purée kalafiorowo-marchewkowe-selerowe kalafior (ja miałam mrożone różyczki) 2 marchewki pół selera sól, pieprz, masło Purée kalafiorowo- marchewkowe- selerowe: kalafiora podzielić na różyczki, marchewki

MarciochaKucharzy
Panna cotta na mleku kokosowym z sosem malinowym 179

również może być pyszny! Mleczko koksowe to mój nowy nabytek i jak widać na blogu, bardzo przypadł mi do gustu :)  Część wykorzystałam do przygotowania musu kokosowego z ananasowym puree, a z tego co pozostało stworzyłam idealny, elegancki deser. Delikatna, odchudzona panna cotta bez dodatku tłustej śmietanki i cukru. Wzbogacona likierem malibu i odrobiną miodu. Wierzchnia warstwa to sos malinowy

Chocolate Muffin Blog
Europejskie sajgonki z ziemniakami 361

sajgonek, dlatego tez polecam tą szybką przekąskę zarówno na imprezy czy przyjęcia jak i jako przekąska wieczorna do dobrego filmu czy meczu :). W farszu znajdziecie popularne w całej europie puree ziemniaczane z szynką szwarcwaldzką, serem pecorino (spokojnie możecie zamienić na inny aromatyczny ser, chyba że dorwiecie w promocji jak ja :) ) i ogórkami kiszonymi.  Dla 3-4 osób Czas przygotowania

Kuchnia PROzdrowotna
Babciny królik i duszona marchewka 188

przyprawę do zup, doprawiamy solą i pieprzem, zabielamy śmietaną i dodajemy posiekany koperek. Mięso wkładamy do sosu, przykrywamy i gotujemy jeszcze kilka minut, aż mięso będzie ciepłe. Podajemy z puree ziemniaczanym i duszoną marchewką (przepis poniżej). Smacznego! :) Duszona marchewka na 3-4 osób: 250 obranej i pokrojonej w kostkę marchewki 3 czubate łyżeczki cukru 1 łyżka masła szczypta soli

My Culinary Art
Wiosenna zapiekanka kiełbaski z ziemniakami i cukinią 176

dokładnie rozgnieść tłuczkiem, dodać gałkę muszkatołową, ser, skórkę z cytryny, połowę tymianku, połowę mleka i masło. Wymieszać, doprawić i ewentualnie dodać mleka. Ziemniaki powinny mieć konsystencję dość gęstego puree.  Cukinie pokroić obieraczką w cienkie paski i zwinąć w ruloniki. 2/3 z iemniaków przełożyć do formy i wyrównać, na wierzchu rozłożyć ponacinane kiełbaski, a między kiełbaskami cukinię. Szprycą wyłożyć pozostałe

SzczyptaSmaQ
Ser w cieście, Tylko Marta 199

zdjęciu: puree, surówka z kiszonej kapusty i ser żółty w cieście (mąka kuku, ulubione mleko, troszkę oleju, szczypta proszku do pieczenia, sól, pieprz, rozmaryn suszony, świeży posiekana bazylia, opcjonalnie 1 jajko). Marta Klein jest perfekcyjną szefową jednej z hamburskich restauracji. Jej życie wypełnia wyłącznie gotowanie, które staje się wręcz obsesją. Marta zostaje skierowana na terapię, w której oczywiście nie chce

Qlinarnie i Qlinarnie
Szczawianka 144

mąką, hartuję gorącą wodą i zabielam zupę. Jajka gotuję na twardo,  obieram, kroję na ćwiartki i układam na talerzach. Każdą porcję zalewam zupą i podaję z ziemniaczanym puree  posypanym koperkiem. SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Black pudding z postnym puree i sałatką z ogórków kiszonych. 216

ogórków kiszonych -pieczarki konserwowe pokrojone w ćwiartki Ziemniaki gotujemy, jedną część cebuli szklimy na maśle (solimy i pieprzymy), łączymy razem, dodajemy łyżkę śmietany, posiekany świeży szczypiorek i ugniatamy na puree. Kaszankę podsmażamy bez tłuszczu. Opcjonalnie solimy i pieprzymy do smaku. Zdejmujemy z ognia, posypujemy drugą częścią cebuli, mieszamy. Cebula powinna się tylko sparzyć. Ogórki wraz z pieczarkami i ostatnią częścią

BaRepas
Kremowa zupa ziemniaczano-serowa / Creamy potato and cheese soup 233

minutes. Next add chicken stock bring to the boil, cook for 5-7 min and add zucchini. Add the milk and cook until all the vegetables are cooked through. Puree the soup in the food processor or an immersion blender. Return the pureed soup to the pot, add the cream, spinach and the cheese, season with salt and pepper

karmelowy
Kuchenne zamienniki - co czym zastąpić i do czego stosować 194

pasuje do wypieków słodkich, ale nie do mięsa) 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki sojowej zmieszanej z 1 łyżką wody 1/4 szklanki utartych na puree ziemniaków 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego zmieszanego z 3 łyżkami wody (składniki wymieszać i pozostawić na kilka minut) 1 łyżka zmielonych płatków owsianych zmieszanych z 1,5 łyżki wody (składniki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kurczak w sosie winno-musztardowym 207

garnka z sosem. 5. Kurczaka, cebulę i czosnek ponownie wkładamy do garnka, dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez 3-4 minuty. Przed podaniem możemy ozdobić gałązkami tymianku. Podajemy z puree ziemniaczanym. Smacznego

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania