Tylko nie mam już siły Tylko nie wiem jak". A na smutki najlepiej coś słodkiego... Pyszne smoothie z dynią i pierniczkami. Składniki na 2 porcje: pół banana 4 łyżki puree z dyni 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka miodu szklanka kefiru kilka pierniczków - pokruszonych (+ trochę na wierzch) Wszystkie składniki ze sobą zmiksować. Posypać pokruszonymi pierniczkami. I delektować się
My simple kitchenblaszki zalać 1/2 budyniu. Na to znowu ułożyć ciasto i zalać resztą budyniu. Na wierzch pokruszyć resztę ciasta. Całość odłożyć w chłodne miejsce. Truskawki rozmrozić i zmiksować na puree. Posłodzić wedle uznania. Całość zagotować. Gotowy deser polać gorącym sosem truskawkowym
My simple kitchenstanie się inspiracją do zrobienia własnego :) Sezon na dynię ciągle trwa i póki jest mi to dane, korzystam z niego :) Składniki na 2 porcje: 3 solidne łyżki puree dyniowego 1 banan 1 jogurt naturalny (mój jogurt miał 165 g) kubek mleka (użyłam pustego kubka po jogurcie za miarkę) 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka miodu lub cukier trzcinowy Wszytskie składniki miksujemy
My simple kitchentylko nieznacznie, dodając od siebie kawę i zmniejsząc ilość kakao. Muffinky wyszły pyszne. Z miękką skorupką na zewnąrz, pulchnym wnętrzem i pięknym marmurkowym wzorem. Idealny sposób na zużycie resztkowego puree z dyni, które zalegało mi w lodówce :) Jeśli chodzi o dynię to jest to już mój ostatni wpis z nią w roli głównej w tym sezobie dyniowym. Dla zainteresowanych, poniżej
My simple kitchenłyżek soku malinowego z lipą firmy Oleofarm 2 łyżeczki cukru pudru (opcjonalnie) Wykonanie: Z truskawek usunąć szypułki, wymyć i przełożyć do wysokiego naczynia, zblendować na gładkie puree. Do owoców dodać szklankę naturalnej maślanki i sok malinowy, dokładnie wymieszać. W razie potrzeby dosłodzić cukrem pudrem (wedle upodobań). Schłodzić. Smacznego
Krakowskie smaki Animięsa, jesli nie posiadacie tych urządzeń kuchennych nic nie stoi na przeszkodzie by sobie poradzić w inny sposób, na przykład: - najpierw utłuc ziemniaki dokładnie tak jak na puree, a następnie małą łyżeczką nakładać ziemniaki do wyciskarki do czosnku- użyjesz jej jako małej praski :) spędzisz nad tym około 5-15 minut, nie jest więc to takie cięzkie ani czasochłonne zajęcie
KreatywnePinygalaretki truskawkowe Dno tortownicy o średnicy 18 cm wyłożyć folią spożywczą. Większość truskawek zmiksować, wymieszać z pozostałymi owocami i cukrem pudrem. Galaretki rozpuścić w 150 ml wrzącej wody. Puree owocowe wymieszać z galaretką i przelać do przygotowanej wcześniej tortownicy. Schłodzić w lodówce przez około 2-3 godziny. Składniki na spód: 200 g biszkoptów 40 g roztopionego masła Biszkopty zmiksować
Domowa cukiernia Ewywymieszać, następnie zalać 1.5 szklanki ciepłym wywarem w którym gotował się ozór. Na samym końcu dodać śmietanę. Gorące ozory podawać z sosem chrzanowym. Znakomicie pasuje do tego puree ziemniaczane
Jadło i czytadłopieprz, następnie ułóż rozbite kotlety i mocz 2-3 godziny odsączone kotlety panieruj w jajku i bułce tartej, następnie smaż na silnie rozdgrzanym smalcu lub oleju podawaj z puree ziemniaczanym i np. młodą kapustą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!obraniu) 200-250 g mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 żółtko Najlepsze Kluski Śląskie - Sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy, a następnie gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Ugotowane ziemniaki ubijamy na puree i odstawiamy do przestudzenia. Po tym czasie dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajko oraz żółtko i wyrabiamy masę do otrzymania gładkiej konsystencji (ilość mąki ziemniaczanej zależy od sypkości ziemniaków - gdyby masa okazała
Słodka Stronajajka M 4 łyżeczki stewii 3/4 awokado 4 łyżki kakao 100g truskawek Przygotowanie: Bataty dokładnie myjemy, kroimy w grube plastry i gotujemy ok. 30 minut. Następnie dokładnie blenderujemy na puree. Łączymy ze stewią i kakao. Wbijamy dwa jajka i mieszamy. Awokado kroimy na pół, pozbawiamy pestki i obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Dorzucamy do masy i blenderujemy. Formę wykładamy
Czarnawisienkapanierki Olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki ugotować i przetrzeć przez praskę. Wlać wrzące mleko, dodać masło i utrzeć na pulchną masę, następnie przyprawić do smaku według upodobania. Dobrze ciepłe puree nakładać na andruty, na brzegu położyć pętko obranej ze skórki kiełbasy i zwijać powoli jak rolady. Położyć do lodówki aby się schłodziły, po czym ucinać nożem porcje, moczyć
Tradycyjna KuchniaSkoro już dziś pozostajemy w tamecie grzybów leśnych to podsunę wam mój ulubiony przepis na przetwory- właśnie z grzybami w roli głównej. Przetarte grzybki- puree, które używam przez całą zimę jako sos do makaronów i ziemniaków (jedynie po dodaniu śmietanki). Są również doskonałym dodatkiem do zapiekanek. Składniki: 1 kg leśnych grzybów 3 dag soli ½ łyżeczki pieprzu ½ szklanki wody Wykonanie: Oczyszczone
Tradycyjna Kuchniamąki pszennej 1/3 szklanki cukru szczypta soli aromat pomarańczowy papier do pieczenia Wykonanie: Młody bób ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i zmielić na gorąco. Do gorącego puree z bobu dodać jajka, szczyptę soli, cukier, rozrobione w mleku drożdże, mąkę i aromat do smaku. Masę dokładnie wyrobić i przełożyć do wyłożonej pergaminem blaszki (najlepiej keksówki) i pozostawić na dwie godziny
Tradycyjna Kuchniastanie nienaruszonym wszystko tak jak być powinno!;) kilka słów ze strony firmy: Oferowany przez nas asortyment to jedyne takie na polskim rynku "SuperOwoce" niepasteryzowane w formie mrożonego miąższu (pulpy, puree, sok z miąższem) bez dodatku cukru. Wyjątkowość naszej oferty – to przede wszystkim pełnowartościowy miąższ, z którego wyczarujesz nie tylko sok, ale również skomponujesz doskonały owocowy deser. Dostarczamy najwyższej jakości produkty
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość