minut w 180 stopniach. Następnie wyjmij tartę, wyciągnij fasolę i papier. Piecz kolejne 5-8 minut, aż tarta się przyrumieni. Potem wyciągnij i zostaw do ostygnięcia. Krem: - 2 szklanki puree dyniowego - 3 łyżki cukru brązowego - 1 łyżka miodu - 1 czekolada mleczna 100g - 2 łyżki kakao - 5 łyżek kaszy jaglanej preparowanej (opcjonalnie) Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki zblenduj
Corner With Recipesburaczki i dalej dusić przez 3 minuty. Dodać cukier, doprawić solą i pieprzem. Ostudzić. Bagietkę pokroić na kawałki i podpiec w piekarniku w 200 stopniach. Na każdą grzankę nałożyć puree z buraczków, następnie serek kozi. Udekorować rukolą
Moja Galeria Smakumelona 350 g malin 300 g cukru 3:1 1 limonka kilka listków mięty 1. Zmiksować miąższ z melona z malinami i sokiem z limonki (skórkę zachować). 2. Puree przetrzeć przez gęste sitko, wymieszać z cukrem i zagotować. 3. Od czasu zawrzenia gotować 4 minuty, ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, do gorącego dżemu (będzie rzadki, ale po pasteryzacji i stygnięciu
Moja Galeria Smakusyrop klonowy i wsypać nasionka chia. Dokładnie wymieszać, aby wszystkie ziarenka były namoczone. Przykryć, odstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Mango obrać, pokroić, zmiksować na puree. Płatki kokosowe uprażyć na suchej patelni. Do pucharków/szklanek nakładać na przemian warstwę mango z warstwą chia. Całość posypać płatkami kokosowymi. Gotowe
Moja Galeria SmakuTruskawki odszypułkować, przekroić na pół. Ułożyć w dużym naczyniu żaroodpornym, wymieszać z octem balsamicznym i cukrem brązowym. Piec 40 min w 170 stopniach. Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Zmiksować na puree. Schłodzić w lodówce. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Delikatnie wymieszać z truskawkami. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, wylać masę, przykryć folią spożywczą. Włożyć do zamrażalnika na kilka godzin lub całą
Moja Galeria SmakuPodałam je z mięsnym sosem z dodatkiem chorizo. Placki: 1 szklanka drobno posiekanej kapusty, najlepiej młodej 2/3 kg ziemniaków, obranych i startych na drobnej tarce 1/2 cebuli, startej na puree 2-3 ząbki czosnku, zmiażdżone 2 jajka 2-3 łyżki mąki pszennej (można zastąpić bułką tartą) sól i pieprz kminek, majeranek olej do smażenia Sos: 250 g chudego mięsa mielonego
Czerwień i błękitserem i kurczakiem. Kotlety po usmażeniu mają chrupiącą skorupkę a w środku są soczyste i ciągnące. Taka propozycja obiadowa szczególnie spodoba się waszym pociechom. Świetnie łączy się z puree ziemniaczanym albo lekka sałatką. porcja na ok 12 kotletów Składniki: 2 średnie piersi kurczaka 200 g sera gouda startego 2 łyżki mąki 2 jajka 2 łyżki majonezu sól i pieprz
Niezły Młynekżurawiną (forma na tart o średnicy 26-28 cm) CIASTO: 200 g mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 125 g masła 2 żółtka NADZIENIE: 300 g puree z dyni ( tutaj przepis ) 200 g trzykrotnie zmielonego twarogu (może być też ricotta) 2 jajka 125 g brązowego cukru 2 łyżki miodu (u mnie miód z mniszka lekarskiego
Rozpustne gotowaniekoktajl, gotowy w 5 minut. Samo zdrowie! Składniki: (2 porcje) 250 g jogurtu naturalnego 200 g borówek amerykańskich 1 łyżka miodu 1 banan Przygotowanie: Borówki amerykańskie zmiksować blenderem na puree (zostawiając kilka do dekoracji) Dodać jogurt naturalny oraz miód i dobrze wymieszać. Banana obrać, pokroić w plasterki. Przykleić je od wewnątrz do ścianek dwóch wysokich szklanek. Przelać do nich koktajl
Nastoletnie Wypiekanieognia. Dodajemy pomidory i natkę pietruszki. Przygotowanym sosem polewamy gołąbki. 5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Wkładamy gołąbki i pieczemy 35-45 minut. Najlepiej smakują podane z puree ziemniaczanym lub pieczywem. Smacznego
My Culinary Artpołowy cytryny zetrzeć skórkę, odłożyć. Obrane avocado, fasolkę, cebulę, czosnek, masło orzechowe, 2 łyżki oliwy i sok z cytryny przełożyć do szklanej miski, zmiksować na gładkie puree. Dodać papryczkę, cukier i przyprawy, dokładnie wymieszać, spróbować, ewentualnie doprawić, schłodzić ok. 2 h. 2. Podawać polane oliwą, udekorowane listkami kolendry lub płatkami chili i startą skórką cytrynową. Najlepsze z białym pieczywem
Kuchnia PrezydentowejMarchewkowa kasza kukurydziana (z puree) z malinami i syropem klonowym Tak bardzo zapomniana, nawet nie wiem czemu. bo gdzieś mi słońce zaginęło
More food, love and dreamsziemniaczanej truskawki cukier biały 2 łyżki cukru trzcinowego śmietana 12% Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i przecisnąć przez praskę na puree. Odstawić na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Po tym czasie ziemniaki przełożyć na stolnicę lub blat, dodać oba rodzaje mąki, jako i zagnieść. Jeśli będzie za rzadkie dodać
pieprzny smaczekOstudzone ganache wylać na sernik i przykryć okrągłymi biszkopcikami. Schłodzić do stężenia. 4. Mus truskawkowy: Galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl. gorącej wodzy, ostudzić. Truskawki zmiksować z cukrem blenderem na puree. Dodać do galaretki i wymieszać. Mus schłodzić do lekkiego stężenia. Tężejący wylać na biszkopciki i przykryć warstwą herbatników. Ponownie schłodzić. 5. Polewa z białej czekolady: Śmietanę podgrzać (nie doprowadzając
Nastoletnie WypiekanieSoczysta klasyka z moim ulubionym puree. Składniki 4 pojedyncze filety z kurczaka masło 800 g fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku łyżka mąki jajko bułka tarta sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie Filety z kurczaka cienko rozbijamy ,oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na brzeg każdego kotleta dajemy pasek masła ,ciasno zawijamy w roladkę ,obtaczamy w mące ,następnie
R'n'G Kitchen