Nigdy nie byłam fanką dyni, nie licząc chlebka dyniowego z pestkami z tegoż właśnie warzywa na wierzchu przypieczonej skórki. W tym roku w ogrodzie urosło nam pięć olbrzymich pomarańczowych kul. Jedna, największa, została od razu zarezerwowana na Halloween (jako świecąca dekoracja) dwie znalazły nowych właścicieli, a reszta miała zostać wykorzystana jako eksperyment kulinarny, który miał na celu jedno - poznać na nowo smak tego warzywa i się do niego przekonać. Cel został osiągnięty i można powiedzieć, że "dor... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...