mięso - 63110 przepisów (strona:1622/4208)

Papryka marynowana z miodem 197

I powracamy do przetworów. Tym razem marynowana papryka z miodem. Jadłam paprykę w różnych zalewach, ale zdecydowanie ta z dodatkiem miodu smakuje mi najbardziej. Tej samej

kuchnia doski
Fusilli na zielono z kurczakiem, szpinakiem, bazylią i pietruszką 225

WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do głębokiej patelni. Polać oliwą, przyprawić solą i pieprzem, po czym smażyć na wolnym ogniu do momentu, aż mięso nie będzie surowe. W międzyczasie ugotować makaron w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju, skracając jednak czas podany na opakowaniu. Liście szpinaku umyć i posiekać. Wrzucić do mięsa i nadal

Passions hobbies life
Ryba pieczona z warzywami 223

Ostatnio były tylko przetwory, więc dzisiaj dla odmiany chcialam zaproponować pyszną rybkę w warzywach. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam! Składniki: 4 filety

kuchnia doski
Grillowany bakłażan marynowany z ziołami i czosnkiem 245

natychmiast zakręcać i ustawiać do góry dnem. Gdyby okazało się po wystygnięciu, że słoiki nie zamknęły się, wtedy można je pasteryzować przez kilka minut. Może spróbujesz również zapiekanych z mięsem roladek z bakłażana albo bakłażana zapiekanego z mięsem i serem feta

Codzienna kuchnia niecodzienna
Buraczki z papryką do słoików 572

Jak już wielokrotnie wspominałam uwielbiam buraki, dlatego właśnie nie może ich zabraknąć w słoiczkach na zimę :) Gorąco polecam sałatkę z buraczków z papryką. Idealny dodatek do

kuchnia doski
Kaczka pieczona z pomarańczami 239

marynowaniu i pieczeniu w odpowiedni sposób. Tym razem część czasu kaczkę piekłam pod przykryciem, a część bez przykrycia, polewając ją co pewien czas wytopionym tłuszczem i sokiem z pomarańczy. Mięso z kaczki jest bardzo smaczne i zdrowe, więc z przyjemnością zachęcam Was do jego spożywania. Nie należy martwić się tym, że kaczka jest tłusta, gdyż podczas pieczenia praktycznie cały tłuszcz(...)się wytapia, a pozostaje tylko pyszne delikatne mięso. Składniki: 2 - 2,5 kg kaczki (u mnie ważyła 2,8 kg)  2 - 3 pomarańcze 2 - 3 jabłka sok z 1/2 cytryny 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu sól Przygotowanie: Kaczkę umyć, osuszyć i oczyścić z pozostałości

Kuchcik gotuje
Pełnoziarnisty makaron z kurczakiem i dynią 266

dyniowych przepisów - bo dynia jest zdrowa i niskokaloryczna ( TUTAJ  kilka słów o właściwościach dyni).  Tym razem świetny makaron razowy w towarzystwie dyni, papryki i cebuli, no i mięsa. Kurczaka możemy zastąpić indykiem - wtedy danie będzie delikatniejsze i ciut mniej kaloryczne :) SKŁADNIKI (1 porcja - 512 kcal) 80 g makaronu razowego - u mnie penne 100 g fileta z piersi kurczaka/indyka(...)mielony imbir słodka papryka, świeża bazylia PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente w/g przepisu na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy w rondlu na łyżce oleju. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na złoto. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i paprykę. Przyprawiamy 1/2 łyżeczki tymianku, 1/3 łyżeczki słodkiej papryki i szczyptą imbiru. Wlewamy kilka łyżek wody

Moje Kuchenne Rewelacje
Kofty (kebaby) mięsne z pistacjami i żurawiną 249

Greckie kofty, czy arabskie kebaby są do siebie dość podobne. To aromatycznie przyprawione mięso (najczęściej jagnięce) nabite na szpikulce i upieczone na grillu. Inspirując się kuchniami świata możemy mieć na obiad coś innego niż zwykle. Nie oszukujmy się – taki obiad jest dość sycący, dlatego świetnie komponuje się z lekką sałatką i odświeżającym sosem jogurtowym. Moje kofty przygotowałam wg pomysłu(...)świeżej mięty 1/2 dużego pęczka świeżej natki pietruszki lub kolendry szczypta mielonej gałki muszkatołowej 2 łyżki oliwy z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Do dużej miski wkładamy mięso. Dodajemy do niego cebulę pokrojoną w drobną kostkę, wyciśnięte ząbki czosnku, paprykę, kumin, cynamon, chilli, gałkę oraz drobno posiekaną miętę i natkę. Wyrabiamy, aż masa będzie jednolita. Przyprawiamy solą

Poezja smaku
Opiekane śniadanie, czyli śniadaniowe pyszności, które przygotujesz w opiekaczu 191

nawet największego niejadka. Żeby zapewnić sobie dostawę wartościowych kalorii i już od rana dostarczać organizmowi potrzebnych witamin i minerałów, do sandwicza włóż warzywa (pomidora, paprykę lub zielonego ogórka), chude mięso (polędwica z indyka, pierś kurczaka) i np. pastę z awokado. W opiekanej kanapce może znaleźć się też jajko ugotowane na twardo, wędzona ryba, sałata, żółty ser (od czasu do czasu(...)elektrycznego grilla, bo dzięki Snack Collection masz wszystko w jednym. Teraz przygotujesz nie tylko ciepłe kanapki na śniadanie, ale też słodką przekąskę w postaci gofrów na wynos, grillowane mięso i warzywa na obiad albo panini na kolację. Kompaktowy opiekacz SM1552 Ultracompact to wersja podstawowa, a zarazem idealna do małej kuchni. Sprzęt do podgrzewania 2 kanapek jednocześnie możesz przechowywać również pionowo

Codogara
Sałatka z ogórków i papryki do słoików 279

Przetworów ciąg dalszy. Dziś proponuję sałatkę z ogórków i papryki do słoików. Jest pyszna i chrupiąca. Zimą będzie idealna jako dodatek do obiadów. Składniki: 2 kg

kuchnia doski
Sałatka Meksykańska (Sałatka z Kurczakiem i Warzywami charakterystycznymi dla Kuchni Meksykańskiej) 251

Kurczaka kroimy w niedużą kostkę, przekładamy do naczynia i dodajemy po ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw oraz ok. 2 łyżki oleju. Dokładnie mieszamy, aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa. Przykrywamy folią i umieszczamy w lodówce na minimum 30 minut, a najlepiej całą noc. Następnie kurczaka smażymy do zrumienienia na niewielkiej ilości oleju (przez ok. 5-7 minut w zależności(...)wielkości kawałków - mięso zbyt długo smażone będzie suche i utraci soczystość). Nadmiar tłuszczu odsączamy za pomocą ręczników papierowych. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pora sparzamy wrzątkiem, a następnie kroimy w cieniutkie paseczki. Warzywa odsączamy z zalew. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy, a następnie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy

Słodka Strona
papryka pieczona z kuskusem i drobiowym mięskiem... 182

Składniki: papryka 5 sztuk, kuskus 1,5 szklanki, gorąca woda 1,5 szklanki, jajka 2 sztuki, mięso mielone drobiowe 30 dag, koperek 1 pęczek, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 5 sztuk, kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, olej rzepakowy - ile potrzeba, woda 1 szklanka kaszę kuskus zalać gorącą wodą, przykryć talerzem i odstawić(...)minut z papryk ściąć czubki, usunąć pestki, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, na dłoń ciut oleju wlać i każdą paprykę nasmarować po wierzchu do miski wsypać kaszę, mielone mięso, jajka, koperek posiekany, ząbki czosnku wyciśnięte, pokrojoną cebulę, kucharka, pieprz mielony, wszystko dobrze wymieszać każdą paprykę nadziać farszem do pełna, postawić w naczyniu żaroodpornym, wierzch nakryć ściętymi czubkami, wlać wodę piekarnik nagrzany

W Mojej Kuchni Lubię
Siekane kotlety kebab/gyros z fileta - pieczone 3790

obiad o smaku uwielbianego przez wszystkich gyrosa:). Małe, kebabowe kotleciki podbiją podniebienia degustujących. Robi się je szybko i nie wymagają wymyślnych składników. Są pieczone w piekarniku, zrobione z drobiowego mięsa a więc dużo zdrowsze od tradycyjnych mielonych. 500g filetów z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula 1 duża czerwona papryka 1 jajko L 1/2 pęczka natki pietruszki 3-4 łyżki(...)tartej sól, pieprz, przyprawa kebab-gyros 1. Pietruszkę siekamy, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. 2. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące. Dodajemy warzywa, jajko, bułkę tartą i przyprawy. 3. Z powstałej masy formujemy niewielkie kotlety. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez

Szefowa kuchni
Dżem z cukini 197

Dżem z cukini w tym roku zrobiłam pierwszy raz. Jakoś wcześniej nie mogłam się przekonać do tego pomysłu, ale postanowiłam spróbować. Muszę przyznać, że jestem pozytywnie

kuchnia doski
Kurczak po wietnamsku 236

łyżki brązowego cukru łyżeczka miodu kilkanaście kropel soku z limonki 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, imbir, słodka i ostra papryka łyżka masła i oleju kokosowego Przygotowanie Mięso umyć - osuszyć, wyluzować z kości. Pokroić na kawałki i przyprawić solą, pieprzem, papryką i imbirem. Na patelni wok rozgrzać olej z masłem i podsmażyć kurczaka. Już ładnie brązowe mięso przełożyć na talerz

Gaździnka warzy

Proponowane wyszukiwania