mięso - 63110 przepisów (strona:1626/4208)

Sałatka z kraba 173

cebuli 3 ząbki czosnku szczypior czerwona papryka 2 ugotowane jajka na twardo 2 łyżki majonezu  koperek sól,pieprz do smaku Sposób: Obieramy kraba dokładnie ze szczypiec również wyciągamy mięso kroimy w kosteczkę marchew,paprykę,czosnek i szczypiorek bardzo drobno. Tarkujemy jajka na dużych oczkach na tarce, Dodajemy sól , pieprz,majonez i koperek drobno posiekany. Mieszamy wszytko razem z mięsem

Viola cooks with passion
Pieczony schab z kością w tymianku i rozmarynie 277

słodkiej papryki 4 ząbki czosnku obrany i przekrojony na pół 1/2 łyżeczki soli morskiej 3 łyżki majeranku NIE UŻYWAMY TŁUSZCZÓW DO PIECZENIA nasz schab ma w sobie wystarczająco Sposób: Mięso oczyszczamy i myjemy. Do szklanej miski wlewamy około 1.5 litra wody dodajemy czosnek,majeranek i sól. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka,kilkanaście godzin. Ja jak zwykle preferuje cała(...)lodówce pod przykryciem. Następnie mięso myjemy  i przyprawiamy tymiankiem ,rozmarynem ,słodka papryka i umieszczamy w worku do pieczenia. Pieczemy bez oleju około  1 godziny w 200°C po upływie  40 minut proszę zmniejszyć temperaturę do 180°C Mięsko jest soczyste i miękkie. Podajemy z ziemniakami Smacznego

Viola cooks with passion
Rolada z kurczaka z serowo – warzywnym środkiem 211

przyprawą do kurczaka, słodką czerwoną papryką, solą i pieprzem. Na foli aluminiowej rozkładamy połowę kurczaka. Na nim układamy warzywa i starty na tarce o średnich oczkach ser. Dociskamy do mięsa. Wierzch przykrywamy resztą mięsa, podwijając pod spód boki. Za pomocą folii formujemy roladę. Wierzch obsypujmy mocniej słodką czerwoną papryką, skrapiamy oliwą.  Szczelnie owijamy folią i przekładamy do blaszki. Pieczemy

VioletoweKucharzenie
MAKARON Z KURCZAKIEM I KURKAMI 196

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, podpiekamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy mięso kurczaka i przyprawy. Chwilkę smażymy aż mięso się trochę podpiecze, następnie wlewamy bulion i dusimy sos około 15 minut.  Do sosu dodajemy umyte kurki , mieszamy i doprawiamy do smaku. Mąkę

Kulinarne Fantazje Marioli
Muffinki bananowo-czekoladowe 165

Ten przepis powstał z potrzeby wykorzystania bananów. Miałam w domu dość dużo bananów, które już mocno dojrzały, a dzieciom już się przejadły, więc coś tzreba było

kuchnia doski
Zupa z soczewicy z wolnowaru 176

Co to jest wolnowar (slow cooker)? Jest to urządzenie, które pozwala nam gotować długo w niskiej temperaturze. Dzięki temu potrawy są o wiele bardziej wartościowe i

kuchnia doski
Kotlety z mięsa mielonego i kaszy kuskus 166

Bardzo lubię kotlety mielone, ale lubię też z nimi eksperymentować i dodawać coś nowego. Były już  kotlety z niespodzianką , a dzisiaj kotlety z mięsa i

kuchnia doski
Kociołek rozmaitości 211

słodkiej papryki Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Fileta z kurczaka pokroić w kostkę , oprószyć przyprawą do grosa, wymieszać z oliwą, odstawić na 20 minut do lodówki. Następnie mięso przesmażyć na patelni z pokrojoną w kostkę cebulą, przełożyć do garnka i dusić dalej na wolnym ogniu pod przykryciem. Na tej samej patelni wrzucić pokrojone w plasterki  pieczarki(...)oraz pokrojone w kostkę papryki przesmażyć chwilę i dodać do mięsa, zalać bulionem, dodać przyprawy: liść laurowy ziele angielskie, osolić lekko do smaku, gotować na małym ogniu około 15 minut, po czym wsypać suchy makaron, dodać koncentrat oraz ketchup, osączoną z zalewy ciecierzycę, doprawić sosem piri piri oraz słodką papryką, pieprzem do smaku, gotować kilka minut.  Zestawić z ognia

Wanilia i Kardamon
Fałszywy pasztet – wegański pasztet smarowny, z soczewicy 179

Stała sobie miska na blacie. – Kiedy zdążyłaś zmielić mięso? – (w tym momencie rozlega się mlaskanie przy oblizywaniu łyżki) – Mmm ten pasztet taki dooobry… No i jak powiedzieć, że w tym pasztecie grama mięsa nie ma? Jest soczewica i grzyby, czyli baza wielu wegańskich zdrowych smarowideł, zastępujących jak widać mięsne pasztety z wielkim powodzeniem. Soczewicę zalewamy wodą – wody do gotowania

Karo in the Kitchen
Moja CEWE FOTOKSIĄŻKA 185

szkic własnej fotoksiążki gotowy. Podzieliłam ją sobie na trzy rozdziały. Jeden z potrawami tylko dla mnie (czyli szpinak w roli głównej, sok z buraka itp.), drugi dla męża (tutaj mięso, mięso i panierowany camembert) i trzeci dla dzieci (pierogi z jagodami, pankejki, kotleciki). Wyszło pięknie! Najwięcej czasu zajęło mi sformatowanie przepisów, bo fotoksiążka kulinarna to jednak nie tylko zdjęcia

bistro mama
Szaszłyki z indyka 164

soli 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny * PRZYGOTOWANIE Szaszłyki Składniki na marynatę wymieszaj ze sobą. Pierś z indyka oczyść, osusz i pokrój w dużą kostkę. Mięso wymieszaj z przyprawami i odstaw na minimum pół godziny. Warzywa umyj i pokrój na cząstki. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj mięso oraz przygotowane warzywa. Szaszłyki ułóż na blasze pokrytej papierem

Food Square
Zawijana zapiekanka makaronowa z cukinią 177

pobije lasagne  z cukinią  , a tutaj taka miła niespodzianka :) Składniki:  2 duże cukinie 300 g makaronu rurki ugotowanego al dente 200 g mielonego mięsa wołowego puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 1 cebula  1 łyżeczka papryki czerwonej papryka chilli do smaku sól i pieprz do smaku świeża bazylia ok 10-12 listków 200 g sera gouda startego(...)grubych oczkach 1 łyżka masła klarowanego Przygotowanie: Na rozgrzanej patelni wrzucamy masło i podsmażamy mięso, aż odparuje cała woda. Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę i czosnek. Następnie dodajemy paprykę czerwoną i bazylię, dodajemy pomidory i doprawiamy. Wszystko smażymy, aż sos się zredukuje i będzie dobrze doprawiony.  Sos łączymy z makaronem i odstawiamy do przestygnięcia.  Cukinię kroimy w cienkie

Niezły Młynek
Boczek w czosnku i winie 152

ocet, sól, posiekany czosnek, cząber, chilli i wino. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wkładamy do lodówki na 3 dni. Następnie całość przekładamy do garnka, gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiano. Podajemy z pieczywem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Zupa z kapusty pekińskiej 144

suszonego podgrzybka, liście kaffiru, ziele angielskie, liść laurowy, opaloną pietruszkę i łyżeczkę soli. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy ok. 2 godzin. Wywar przecedzamy i wlewamy z powrotem do garnka. Mięso ze szpondra kroimy na kawałki. Marchew i seler kroimy w julenkę,   pora w krążki, pieczarki tak, jak lubimy. Wrzucamy do wywaru razem z pokrojonym mięsem, gotujemy do momentu, kiedy

R'n'G Kitchen
Pulpeciki z indyka z kurkami i makaronem 204

Kupiłam piękny udziec z indyka. Córeczka miała ochotę na pulpeciki więc mięsko zmieliłam. Dodałam kurki i pełnoziarnisty makaron i wyszedł pyszny, szybki i pożywny obiadek. składniki: 450 g mięsa mielonego z udźca indyka 200 g kurek 1 łyżka masła 1 szklanka gorącej wody 1/2 szklanki śmietanki 30 % sól. pieprz 2 łyżki kaszy manny 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)większe pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuścić masło. Dodać kurki i smażyć chwilę aż nieco zmiękną i puszczą soki. W międzyczasie przygotować masę na pulpeciki. Do zmielonego mięsa z indyka dodać kaszę mannę oraz posiekaną natkę, sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie wyrobić. Gdy kurki już nieco zmiękną wlać do nich gorącą wodę, zagotować. Z przygotowanej mięsnej masy

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania