puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki (pominęłam; dodałam groszek) Dodatkowo: majonez sól, pieprz Umyte piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Mięso przełożyć do miski (dużej). Kapustę pekińską drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę, kukurydzę i fasolkę/groszek - odcedzić z zalewy. Warzywa połączyć z mięsem. Dodać makaron (pokruszony, twardy) i przyprawy (również
Di gotujeŚniadanie na bogato, niewyobrażalnie dobre... W życiu bym nie przypuszczała, że połączenie grillowanego mięsa, rukoli, czosnku i słodkiego sosu może tak smakować :) Każdy składnik kanapki już osobno smakuje wyśmienicie, jeśli połączymy je w całość wtedy efekt smakowy murowany. Najlepszą sprawą jest tutaj sos - połączenie bardzo zdrowego, słodkiego dżemu z rokitnika, wytrawnego, białego wina i orientalnego curry :) Bajka, spróbujcie koniecznie :) Jeżeli(...)łyżki gęstego jogurtu naturalnego Rukola z czosnkiem: 1 garść rukoli 1-2 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć szczyptą soli i curry. Mięso smażyć na patelni grillowej, bez tłuszczu. Obok położyć skropiony oliwą, nieobrany czosnek. Grillować do miękkości. Sos - olej kokosowy roztopić na patelni, zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Wsypać curry i smażyć
Domowa cukiernia Ewypikantna, lekka i syta. Jednym słowem: pyszna! Dodać trzeba, że jest banalnie prosta w wykonaniu, a dodatek ogórka kiszonego to wisienka na torcie klasyki :D 4 porcje: 400 g mięsa z podudzi kurcząt 200 g ryżu brązowego 2 łyżki suszonej włoszczyzny (ekologiczna przyprawa do rosołu) 2 łyżki oleju z orzechów włoskich sól, pieprz, kolendra mielona Formę do pieczenia smarujemy olejem(...)kokosowym. Wysypujemy ryż , na ryżu układamy mięso. Posypujemy przyprawami, zalewamy ok. 400-500 ml wody. Polewamy olejem. Pieczemy w 180 st. C do czasu, aż ryż zmięknie. W razie potrzeby można dolać wody – jeśli ta wyparuje/zostanie wchłonięta przez ryż, a ryż jeszcze będzie twardy. Smacznego
Kucharzycaczasu do czasu mam ochotę na klasyczny trójskładnikowy obiad - kawał mięsa, ziemniaki i surówka. Wbrew pozorom taki obiad można przygotować bardzo szybko. Pierś kurczaka to dla mnie zawsze dobry wybór ale lubię urozmaicić ją jakimś sosem. Tym razem chodziły mi po głowie pieczarki. Mięso krótko obsmażyłam, a następnie dusiłam w sosie. Szybko, łatwo i smacznie
Milion Smakówzwłoki w dywan Całość owijamy ciasno folią spożywczą , zakręcając końce i podwijając je pod siebie . Układamy na blaszce do pieczenia , podlewamy wodą , tak ,żeby sięgała na 1 cm wysokości mięsa . Wstawiamy do nagrzanego do 80-90 C piekarnika i parzymy , obracając co jakiś czas , żeby mięso równo dochodziło . Parzymy , około 60 minut . Wyjmujemy z piekarnika , po przestygnięciu , wstawiamy do lodówki
Ogrodnik w podróżyrzepakowego 20 ml sosu sojowego 1 łyżka musztardy dijon 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kroimy na jedno centymetrowe plastry. Olej, musztardę, sos, paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Mięso obtaczamy w marynacie, wstawiamy do lodówki
R'n'G Kitchenmielonego chili 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki dodatkowo do obtoczenia : 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej Skrzydełka pozbawiamy końców , tak zwanych lotek , które nie mają ani grama mięsa . Rozcinamy na pół . Wkładamy do miski , dodajemy sól , czosnek ,chilli , mieszamy i wkładamy do lodówki na dobę – tego czasu nie doradzam skracać , bo chilli musi się wgryźć w mięso
Ogrodnik w podróżyzupek[ krupnik też jest, ale inny] i innych wpisów do opublikowania , ale jak to bywa ciągle brak czasu..a teraz na dodatek coś mnie grypa chyba dopadła.. kawałek mięsa wieprzowego np.łopatki 2-3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałeczek białej część pora kilka ziemniaków 10 dk g kaszy jęczmiennej listek laurowy, ziele angielskie sól(...)pieprz vegeta Mięso umyć, pokroić w kawałki, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą. Zagotować,zmniejszyć ogień , dodać obrane i pokrojone warzywa [ oprócz ziemniaków]. Dodać przyprawy i gotować.W między czasie obrać ziemniaki i po kroić w kostkę.Dodać do garnka, p o około 15 minutach dodać przepłukaną na sicie kaszę.Gotować do miękkości kaszy
Moje domowe kucharzenierobił w domu kiełbasę krakowską wieprzową? Kilka miesięcy temu zrobiłam, kiełbasę krakowską wieprzową, która wyszła rewelacyjna, bez konserwantów. Kiełbasa o dużych kawałkach mięsa, wspaniałych zapachu i smaku. Dobrze wyrobiona kiełbasa nie rozpada się, co widać na zdjęciu. Składniki Surowce Mięso 2kg szynki 50dkg łopatki 50dkg boczku 50dkg wołowiny Przyprawy
Kulinarne pyszności MolkiKupując mięso zawsze wybieram najlepszej jakości, który gwarantuje nam znak QAFP. dobrysmakznatury.pl trwa konkurs z partnerem akcji delikatesami Alma www.almamarket.pl Po więcej szczegółów zapraszam na stronę. Znane jest pochodzenie mięsa, jest soczyste, kruche, zachowany jest jego smak i kolor. Co jest bardzo ważne podczas obróbki termicznej jest niewielki ubytek soków. Dziś w ramach
Kulinarne pyszności MolkiPiersi z kurczaka w naszej kuchni nigdy nie są nudne – mam na nie wiele sposobów i pomysłów . Poza tymi, które wykorzystują drobiowe mięso jako główne danie, kurczak świetnie komponuje się w sałatkach w towarzystwie czegoś chrupkiego, słodkiego i pikantnego. Ta sałatka ma w sobie multum smaków – idealnie sprawdzi się na lunch albo na piknik, zamknięta w tortilli albo między dwoma(...)czosnek, sól i pieprz. Zioła – szczypior i koperek – bardzo drobno siekamy, na mgiełkę. Wsypujemy do sosu i dokładnie mieszamy. Ten gęsty sos ranczerski/farmerski możecie wykorzystać do każdego białego mięsa – kurczaka, indyka czy ryby. Świetnie pasuje też do pieczonych ziemniaków, do żeberek i karkówki. Sosem zalewamy składniki sałatki, całość dokładnie mieszamy, przekładamy do salaterki i chłodzimy. Dobrze jest dać sałatce
Karo in the Kitchenrazem przepis ze szczególną dedykacją dla wegetarian, chociaż nam - zdeklarowanym mięsożercom, w tym przypadku brak mięsa zupełnie nie przeszkadza. Przepyszne kotlety z ciecierzycy podane w towarzystwie świeżych warzyw i włożone w pachnącą domową bułeczkę, to po prostu poezja smaku. Chociaż mieszając składniki na kotlety mieliśmy mieszane uczucia, co do efektu końcowego - w końcu burger bez mięsa brzmi nieco smutno... gotowe
Kuchnia od dwojgasól i pieprz do smaku 2 łyżki masła natka pietruszki do posypania ziemniaki do podania sałatka ogórkowa Obierz cebulki. Zrumień na maśle. Dodaj pokrojony boczek i smaż dalej. Pokrój mięso na kawałki i dodaj do cebuli i boczku. W moździerzu zgnieć ancho. Ancho to chili o lekko gorzkim, wędzonym smaku. Można je zastąpić węgierską papryką, która jest nieco delikatniejsza(...)smaku. Pokrój czosnek w drobną kostkę i dodaj do mięsa wraz z przecierem i bulionem. Posól, dopraw pieprzem, kminkiem. Gotuj gulasz przez 2 godziny na wolnym ogniu. Kuchnia indukcyjna na poziomie 3. Na 15 minut przed zakończeniem gotowania dodaj pokrojoną paprykę. Posyp gulasz pietruszką. Jak wspomniałam Węgrzy jedzą gulasz z gulaska, które przypominają nasze lane kluski z tą różnicą
codojedzeniapołożyć kilka liści surowej kapusty, kilka marchwi posiekanych, na to położyć warstwę posiekanej w kostkę wołowiny i troszeczkę łoju, na to warstwę surowych ziemniaków i znowu warstwę mięsa ( bez kapusty i marchwi ), warstwę ziemniaków, warstwę cebuli, warstwę mięsa, warstwę ziemniaków i cebuli, posypać pieprzem, ze 2 listki laurowe, lać do tego ze 2 - 3 kubeczki wody i włożyć
Kulinarne przemysleniatartego sera żółtego -4 łyżki majonezu -4 łyżki śmietany 18% -4 łyżki ketchupu -przyprawa go kebabu -sól -pieprz -olej do smażenia Sposób przygotowania: Kapustę pekińską kroimy w paski. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kebaba i podsmażamy na oleju. Frytki smażymy na oleju na złoty kolor. Przygotowujemy sos. Mieszamy ze sobą majonez, śmietanę i ketchup. Doprawiamy solą(...)pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Na dnie kapusta pekińska. Następnie usmażone frytki i mięso. Polewamy sosem i posypujemy serem. Ser posypujemy delikatnie przyprawą do gyrosa. Podpiekamy w piekarniku od góry by ser się roztopił i zarumienił. Smacznego
Magia jedzenia.