mięso - 63110 przepisów (strona:1621/4208)

Surf and turf czyli świnka i krewetki 262

Surf and turf, czyli mięso i owoce morza. Mięso – najczęściej wołowe, a owoce morza – to już różnie. My postawiliśmy na polską świnię. A dokładniej na katowaną na każdym polskim grillu – aż do czarności 🙂 karkówkę. Do tego … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Makaron z pieczonymi pomidorami i figami. Wege obiad. 203

Polacy nie jesteśmy nauczeni smaku. Wciąż pokutuje w naszych domach syndrom schabowego, uznawanego za jedyny słuszny i prawdziwy obiad. Nasi rodzice wychowani w czasach gdzie sklepy świeciły pustkami, mięso było na kartki, a najlepszy obiad to był ten na skrobi, zakorzenili nam - swoim dzieciom, urodzonym w latach 70 tych czy 80tych, że prawdziwy obiad to ten z mięsem. No cóż

SMYKWKUCHNI
kotlet z szynki w gyrosowej marynacie 173

składniki: ok. 500 g szynki wieprzowej ok. 50 g sera żółtego 1 jajko 3 łyżki mleka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso myjemy, kroimy na porcje i rozbijamy tłuczkiem. Każdego kotleta smarujemy marynatą i odstawiamy na ok. 3 godz. (ja odstawiałam na noc). Ser ścieramy na tarce o małych oczkach i mieszamy z bułką tartą. Jajko mieszamy z mlekiem(...)Każdy kawałek zamarynowanego mięsa maczamy w jajku a następnie w tartej bułce wymieszanej z serem i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony . składniki na marynatę: 2 łyżki przyprawy gyros 3 ząbki czosnku 1/2 -1 łyżeczki caien 1łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 4 łyżki oliwy z oliwek wykonanie: Przyprawę gyros mieszamy z caien, solą, pieprzem, oliwą oraz czosnkiem

Domowy Smak Jedzenia
Gulasz z kapustą 149

false false MicrosoftInternetExplorer4 Słoninę kroimy w kostkę i wytapiamy tłuszcz( nie do końca ). Następnie dodajemy posiekaną cebulę, podsmażamy kilka minut, cały czas mieszając. Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę mięso, często mieszamy, aby się przysmażyło. Gdy się zrumieni, wsypujemy mąkę, zasmażamy i rozprowadzamy w 200 ml wody, paprykę, kminek, solimy ( wg uznania ) i dusimy pod przykryciem na małym ogniu(...)samym czasie w osobnym garnku gotujemy kapustę. Kiedy będzie prawie miękka, dodajemy do mięsa (nie może być za wiele wody) i dusimy do jej miękkości. Podajemy z ziemniakami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
Pieczone ziemniaki 207

każdy z nas uwielbia ziemniaki i potrawy z nich przyrządzane na różniaste sposoby . Tu zapraszam na ziemniaki pieczone w piekarniku ,ale super smakują na grillu ,są super dodatkiem do mięsa z grilla i nie tylko ,ja mogę się zajadać takim pieczonymi ziemniakami bez dodatków jak mięso .  Składniki              1 kg młodych ziemniaków

Mój Smak
Lodowa sałatka 195

Wykonanie  Pierś z kurczaka  kroję w kostkę i przesmażam z przyprawą gyrosem,przyprawę dodaję według uznania , kiedy mięso się usmaży odstawiam do wystudzenia . Sałatę lodową rozdzieram w dużej wysokiej misce i dodaje pokrojone warzywa w kostkę ,pomidora ,ogórek konserwowy,paprykę ,cebule . Kiedy mięso nam wystygnie dodaję do sałaty i dodaje resztę składników ,kukurydzę i sos zrobiony z ketchupu

Mój Smak
Light pierogi z kurczaka 184

szybciutko naszym farszem . Obieram ugotowanego kurczaka , który wcześniej nam się ugotował w rosole , obieramy go i pozbywamy się kości i chrząstek , jak mamy obranego kurczaka , odpalamy maszynkę do mielenia mięsa , może być ręczna , mielę mięso z kurczaka oraz wszystkie warzywa z rosołu , jak mamy zmielonego naszego kurczaka i warzywa , obieram cebulę , kroję w drobną kostkę i przesmażam na oliwie

Mój Smak
Jarzynowa zupa po mojemu 231

pęczek natki pietruszki  2 garście fasolki szparagowej   pół szklanki śmietany 18%  1 kostka rosołowa  Wykonanie  Do garnka wkładam naszą karkówkę , następnie do mięsa dodaje wszystkie nasze warzywa , marchew , pietruszkę i seler , ścieram na tarce o małych oczkach , ziemniaki obieram i kroję w kostkę , natkę pietruszki siekam , porę kroję w cienkie plastry , oraz fasolkę szparagową(...)woda przykryła nam wszystkie nasze składniki , wstawiamy na mały ogień i gotujemy około 2 godzin , między czasie dodajemy kostkę rosołową . Po naszym czasie kiedy już wszystkie warzywa i mięso mamy miękkie , zaprawiamy naszą zupkę śmietaną , do miski dodajemy śmietanę , do śmietany dodajemy 1 szklankę wody i mieszamy , można doprawić troszkę solą oraz pieprzem , i do naszej śmietany łyżką wazową wlewamy

Mój Smak
Pomidorowe pomylone w płatkach kukurydzianych zbożowych 189

Mięso mielone ma swoich zwolenników jak i tych co za mielonym nie przepadają , ja się oczywiście zaliczam do tej pierwszej grupy , mielone jest super w każdej postaci , a tym razem zapraszam na mielone w sosie pomidorowym , panierowane w płatkach kukurydzianych zbożowych , smak zaskakujący bardzo wciągający , zapraszam do wypróbowania w domku . Składniki  ( dla 6 osób )   800 dag mielonego(...)mięsa wieprzowego  3 jajka  4 łyżki zmielonych płatków kukurydzianych zbożowych  2 łyżki otrąb owsianych  sól ( ja używam himalajskiej ) 1 cebula     Składniki na sos  1 karton koncentratu pomidorowego  pół szklanki śmietany do gotowania  1 kostka rosołowa pieprz czarny   Wykonanie  Do miski wkładamy mięsko mielone i dodajemy nasze wszystkie

Mój Smak
Ciasteczka na smalcu 212

rodziny, więc mogę je Wam polecić:) Te ciasteczka robiłam w ten sposób, że odrywałam kawałki ciasta, formowałam kulki   wielkości czereśni, rozpłaszczałam ręką i robiłam wzorek tłuczkiem do mięsa smarowanym odrobiną oleju. Tłuczek ma też za zadanie jeszcze bardziej spłaszczyć ciasteczka, dzięki czemu są bardziej chrupiące. Jeśli szukacie przepisu na łatwe ciasteczka, lecz nie jecie smalcu, polecam najłatwiejsze kruche(...)które następnie spłaszczać między dłońmi. Ciasteczka kłaść na blasze z wyposażenia piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia w pewnej odległości od siebie. Na każdym ciasteczku zrobić wzorek przyciskając tłuczek do mięsa posmarowany cienko olejem.  Piec w temp. 180- 190°C przez około 8 minut aż się brzegi zarumienią. Ściągać z blachy na metalową kratkę. Tak samo postępujemy z resztą ciasta

Posadzone i zjedzone
Mus - konfitura z wiśni peruwiańskiej z figa i śliwką kalifornijską 157

ViolaPassion  Kolejna konfitura. Wymyślona o tako na poczekaniu Szukałam czegoś do mięsa, a akurat te produkty miałam pod ręką. Stąd też się wziął ten mus  który jest wspaniały do mięsa jak i do kanapki. Bardzo prosty przepis : 1 słoik  5 fig 10 wiśni peruwianskich Garść śliwki suszonej kalifornijskiej 1 szklanka cukru 1 szklanka wody 1/2soku z limonki

Viola cooks with passion
Kurczak, ziemniaczki, marcheweczka z woreczka 211

np.w woreczkach Gosia, wystarczy do woreczka wrzucić np.kurczaka, ziemniaki, marchewkę , przyprawy , zamknąć woreczek, potrząsnąć i do piekarnika. kurczak, skrzydełka ziemniaki marchewka  dowolne przyprawy koperek sok z 1/2 cytryny Mięso skropić sokiem z cytryny, natrzeć przyprawami i odstawić na pół godziny.Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić. Przełożyć wszystko do woreczka do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika(...)piec do miękkości ziemniaków i mięsa. W razie potrzeby doprawić do smaku

Moje domowe kucharzenie
Kuchnia "fusion" - jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów 202

dekoracja. I jeżeli los wrzuci Wam do kociołka na przykład czosnek, filet z dorady, banana i comber z dzika to czosnek może być głównym daniem, a z mięsa zrobić można aksamitny sos udekorowany bananem :-) Teraz reklama. To poważne zadanie i tylko dobrze przeprowadzona akcja typu „ chłyt materkingowy ” zagwarantuje Wam sukces. Należy poszukać jakowyś blogerów kulinarnych, którzy z reguły są mniej(...)teraz wisienka na torcie - najważniejszą zaletą delikatesów kuchni fusion (głównie dla Waszych portfeli) jest ich ilość w potrawie - przykładowo 3 oliwki, 5 wiórków kokosa i mikroskopijnej wielkości kawałek mięsa możecie sprzedać za nie mniej niż 100 - 150 pln Jeśli posypiecie to jeszcze szczyptą cynamonu to cena powinna wynosić minimum 180 pln - bo to będzie deser. Nazwy potraw, najlepiej zapożyczyć

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Paprykarz z kurczaka 228

Dziś na obiad polecam paprykarz z kurczaka. Klasyczne danie z kuchni węgierskiej. Kolorowe, smaczne, bardzo proste i szybkie do przygotowania. Robiłam go pierwszy raz i teraz

kuchnia doski
Sandacz z kurkami 282

Sandacz to ryba bardzo ceniona ze względu na jej walory smakowe. Ponieważ mięso sandacza jest chude, więc dobrze będzie czuło się w towarzystwie lekko kwaśnego sosu kurkowo-śmietanowego oraz masła. Doskonałym tego uzupełnieniem będą takie przyprawy jak kolendra i gorczyca, a także pieczone ziemniaki z rozmarynem i cytryną . Skoro zaś mamy już kurki i śmietanę, to nie zaszkodzi dodać nieco(...)łyżka soku z cytryny 6-7 łyżek słodkiej śmietany 3 łyżki masła 2 łyżki oliwy 1 łyżka posiekanego koperku Do podania pieczone ziemniaki z cytryną i rozmarynem Instrukcje Mięso z sandacza kroimy na kilka kawałków i nacieramy połową przypraw – kolendry, gorczycy, białego pieprzu i soli. Odstawiamy na kilka(naście) minut. Kurki dokładnie opłukujemy z zanieczyszczeń. Duże okazy kroimy na mniejsze

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania