mięso - 63110 przepisów (strona:1315/4208)

Dietetyczny obiad. Faszerowana papryka: kaszą jaglaną, pomidorami i serem feta 346

znacie przepis na faszerowaną paprykę kaszą jaglaną, pomidorami i cukinią? Pewnie nie, dlatego szybko przedstawiamy Wam to smaczne danie. Potrawa jest bez mięsa ale dla chętnych jak najbardziej można do farszu dodać podsmażone mięso mielone.  W ostatnim czasie kasza jaglana dość często gości na naszym stole. To samo zdrowie, więc korzystamy z tego dobrodziejstwa. Składniki: - puszka pomidorów

Pan i Pani Smith w kuchni
Zrazy po nelsońsku 185

naczynia żaroodpornego. Na czystej patelni rozgrzać masło i zeszklić cebule drobno posiekane, dodać pieczarki pokrojone w plasterki. Smażyć aż odparuje woda z grzybów. Doprawić solą, pieprzem i wyłożyć na mięso. Ziemniaki obrać i pokroić na cieniutkie plasterki, które ułożyć na pieczarkach. Śmietanę wymieszać z solą i pieprzem. Polać wierzch zapiekanki .  Przykryć naczynie folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym(...)stopni C do momentu aż ziemniaki i  mięso będą miękkie (sprawdzić widelcem) Odkryć folię i zapiekać aż śmietana będzie lekko ścięta i po bokach zapiekanka zarumieniona. zrazy po nelsońsku

O kuchni z uczuciem
Gulasz z ogórkiem kiszonym 115

pomidory z zalewy szczypta chili pół łyżeczki czerwonej papryki 1 litr rosołu 3 kiszone ogórki 3 ziemniaki pół czerwonej papryki 1 łyżeczka przyprawy do Gyrosa natka pietruszki sól pieprz Mięso pokroić w kostkę, niezbyt drobną, jak na szaszłyki. Marchewkę obrać i pokroić na plasterki, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Wszystko włożyć do garnka, dodać przyprawy i posiekane suszone pomidory(...)podsmażyć aż mięso zacznie się rumienić. Podlać rosołem i gotować do miękkości, Następnie dodać pokrojone ziemniaki w kostkę i paprykę. Gotować aż ziemniaki będą miękkie,na koniec dodać ogórki kiszone pokrojone w kosteczkę. W razie potrzeby dodać odrobinę wody. Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki

Gotowanie jest łatwe
Biała papryka faszerowana mięsem i serem 169

białych papryczek 500 g mięsa mielonego 100 g sera żółtego i czerwonego sól pieprz majeranek 1 jajko szczypta świeżo utartej gałki muszkatołowej olej do formy Paprykę umyć, przeciąć wzdłuż ale tylko z jednej strony, delikatnie rozchylić, wyciąć gniazda nasienne. Mięso wymieszać z przyprawami, dodać jajko i drobno posiekany ser żółty i czerwony. Napełnić papryczki. Blaszkę natłuścić wlać odrobinę wody

Gotowanie jest łatwe
Serca w sosie i kasza gryczana z ogórkami kiszonymi 146

Zagotować w garnku ok 2 l wody, do wrzątku włożyć serca i obraną marchewkę, oraz cebulę, przyprawić listkiem laurowym, zielem angielskim i ugotować serca do miękkości. Wyjąć ugotowane mięso, przestudzić i pokroić na plasterki niezbyt drobne. W głębokiej patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu, przesmażyć lekko mięso , dodać czosnek , podlać ok 3/4 szl wywaru z gotowania i dodać przyprawy, poddusić

Gotowanie jest łatwe
Pierś w trawie cytrynowej i ziemniaczki z wooka 120

plasterki lub przy pomocy nożyka do frytek plasterki falowane, opłukać, przełożyć na durszlak i osączyć. Piersi nasmarować odrobiną sosu sojowego posypać tymiankiem. W głębokim rondlu teflonowym rozgrzać tłuszcz, przyrumienić mięso z obu stron, dodać sos sojowy , ocet winny, trawę cytrynową, imbir, podlać rosołem, dodać ocet winny, sól i pieprz, przykryć i dusić ok 20 min. W międzyczasie w wooku rozgrzać(...)tłuszcz i wrzucić ziemniaki do smażenia, posypać odrobiną czosnku granulowanego , szczyptą bazylii i odrobiną soli . Mieszać i smażyć ok 20 min. Mięso pod koniec nieco odparować, do reszty sosu dodać rozrobioną w odrobinie wody mąkę i wymieszać

Gotowanie jest łatwe
Zielone gołąbki z grzybową nutą 191

liści kapusty młodej zielonych bocznych 1 szkl ryżu 2 łyżki suszonych grzybów utłuczonych szczypta oregano szczypta bazylii 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju 300 g mięsa mielonego 1 jajko 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego sos grzybowy na bazie beszamelu pół cebuli 1 łyżka masła 2 łyżki sproszkowanych grzybów sól pieprz szczypta estragonu oregano 200 ml śmietany 1 szkl mleka(...)szkl wody na ryż, dodać grzyby, olej i przyprawy, ryż przepłukać, wrzucić na wrzątek i gotować mieszając aż wchłonie cały płyn. Przykryć i odstawić na ok 30. Wystudzić. Dodać mięso i jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zawijać nadzienie ostrożnie by nie porwać liści (są bardzo delikatne) ułożyć w brytfance, podlać ok pół szkl wody i skropić oliwą. Przykryć

Gotowanie jest łatwe
Zapiekanka grzybowa w kamionce 135

samych smakach zrobić zapiekanki grzybowe w kamionkach . 1 szkl ryżu 2 łyżki suszonych grzybów utłuczonych szczypta oregano szczypta bazylii 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju 300 g mięsa mielonego 1 jajko 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego sos grzybowy na bazie beszamelu pół cebuli 1 łyżka masła 2 łyżki sproszkowanych grzybów sól pieprz szczypta estragonu oregano 200 ml śmietany(...)wody na ryż, dodać grzyby, olej i przyprawy, ryż przepłukać, wrzucić na wrzątek i gotować mieszając aż wchłonie cały płyn. Przykryć i odstawić na ok 30. Wystudzić. Dodać mięso i jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. sos: w rondelku przyrumienić na maśle cebulkę. Mąkę wymieszać z mlekiem i śmietaną.  Powoli wlewać do przyrumienionej cebulki

Gotowanie jest łatwe
Karkówka duszona i rzodkiewki z tartą bułką 140

mleka Ocet, oliwę i przyprawy wymieszać w naczyniu. Karkówkę namoczyć z obu stron w marynacie, posypać tymiankiem i pozostawić na ok 2 godziny. W głębokiej patelni najpierw przysmażyć plastry mięsa, dodać resztę marynaty i podlać szklanką wody. Przykryć i dusić ok 40 min. W razie potrzeby uzupełnić by nie przypalić mięsa. Na koniec delikatnie sypiąc przez małe siteczko dodać mąkę

Gotowanie jest łatwe
Cukinia faszerowana z piekarnika 127

cukinie okrągłe 300 g mięsa mielonego sól pieprz majeranek pół łyżeczki suszonych pomidorów 1 pomidor 2 ząbki czosnku pół cebuli 100 g żółtego sera tłuszcz do smażenia Cukinie umyć, odciąć korzonek tworząc przykryweczkę. Wydrążyć cukinie. Na patelni rozgrzać odrobinę tłuszczu, przyrumienić cebulę i czosnek, dodać mięso , smażyć i rozdzielać na drobniejsze kawałeczki, następnie dodać połowę wydrążonej cukinii , posiekanej uprzednio. (Resztę

Gotowanie jest łatwe
Pulpety w sosie pomidorowym z lubczykiem i kapusta gotowana w mleku z bułką tartą 151

mięsa mielonego 1 jajko 2 kromki chleba czerstwego sól pieprz pieprz ziołowy szczypta oregano szczypta lubczyku sos pół cebuli 1 łyżka masła 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szkl wody 2 łyżki mąki sól pieprz szczypta lubczyku szczypta oregano 1 łyżeczka cukru pół główki młodej kapusty 1 szkl mleka bułka tarta do panierowania i do smażenia tłuszcz Mięso mielone wymieszać

Gotowanie jest łatwe
Pieczone gołąbki bez koszulki - golasy 183

porcji wyjdzie 8 szt pół główki kapusty 400 g mięsa mielonego 1 szkl ryżu 2 jajka 1 cebula sól pieprz pieprz ziołowy łyżeczka oregano szczypta majeranku szczypta bazylii tłuszcz do smażenia i do formy bułka tarta do panierowania Kapustę poszatkować drobno i przeciąć w poprzek by kawałeczki nie były zbyt długie. Cebulę posiekać drobno podsmażyć w rondlu na tłuszczu, dodać(...)smażyć aż cała się sparzy i zmniejszy objętość. Ryż ugotować w 2 szkl osolonej wody i odstawić na ok 20 min pod przykryciem. Kiedy kapusta i ryż przestygnie dodać mięso, jajka i przyprawy, wyrobić masę. Masę podzielić na 8 części, wilgotnymi rękami formować duże owalne gołąbki, panierować w bułce tartej, ponownie nadać im kształt i ułożyć w natłuszczonej brytfance. Piekarnik

Gotowanie jest łatwe
Jadło gospodarskie z piekarnika 149

oregano 50 g żółtego sera oliwa Cukinię pociąć na kawałki 5-6 cm Wydrążyć środki przyrządem do wydrążania jabłek. Wydrążone środki od razy włożyć do brytfanki. Wyciąć tyle kawałków mięsa by włożyć je do środka cukinii. Posypać solą i pieprzem, skropić oliwą i włożyć do wnętrza cukinii. Patisony również wydrążyć wnętrza wydrążone posiekać, resztę mięsa drobno pokroić wymieszać z wnętrzami

Gotowanie jest łatwe
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i mięsem w sosie warzywnym 178

nieduże papryki 0,5 szkl kaszy jaglanej 250 g mięsa drobno mielonego sól pieprz pieprz kolorowy Kamis 1 jajko szczypta czosnku niedźwiedziego 4 pomidory 3-4 szkl rosołu kawałek pora ok 10 cm 2 łyżki śmietany Kaszę ugotować w jednej szkl wody z dodatkiem soli i łyżeczki tłuszczu. Odstawić pod przykryciem. Kiedy kasza przestygnie dodać mięso, jajko przyprawić do smaku

Gotowanie jest łatwe
Kisz na kaszy jaglanej z mięsem i cukinią - Tarta 173

szkl kaszy jaglanej 1 szkl wody 2 jajka 2 łyżki śmietany 2 łyżki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia sól pieprz czarny Kamis 300 g mięsa drobno mielonego 200 g cukinii 100 g sera żółtego 1 jajko sól 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego szczypta czosnku niedźwiedziego szczypta lubczyku szczypta oregano szczypta majeranku ser żółty do posypania Kaszę ugotować(...)dobrze zmiksować przy pomocy blendera.Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy na tartę i upiec w temp 180 st przez 15 min. Mięso włożyć do miski, cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach ser na tarce o trochę mniejszych. Dodać przyprawy i zioła , wymieszać . Wyłożyć na upieczony spód, wyrównać, posypać niewielką

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania