mięso - 63110 przepisów (strona:1307/4208)

kapuściano-marchewkowe z kolendrą mielone kotlety w sosie pomidorowym na obiad... 205

Składniki: mięso mielone wieprzowe 60 dag, jajka 2 sztuki/M, bułka czerstwa 1 sztuka, kapusta biała 10 dag, marchew 1 średnia, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, bułka tarta 2 łyżki, cebula 2 średnia, natka kolendry suszona Royal Brand - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, masło 1 łyżeczka, sok pomidorowy 1/2 litra, woda 1 szklanka, śmietana gęsta 1 łyżka(...)kapustę i marchew dobrze rozdrobnić w rozdrabniaczu, dodać do mięsa mielonego dokładnie wyrobić masę z jajkami, bułką moczona i odciśniętą z wody, tartą bułką, kucharkiem, pieprzem, pokrojoną cebulką, kolendrą na gorącym oleju z masłem smażyć rumiane mielone kotlety, odłożyć na talerz, z patelni po usmażeniu wylać tłuszcz na patelnię po tłuszczu wlać sok pomidorowy, wodę, śmietanę i wymieszać, włożyć mielone

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak z porem, papryką i suszonymi pomidorami 340

smażymy do miękkości. 2. W międzyczasie pora oczyszczamy, kroimy w półtalarki, cebulę i paprykę siekamy w kostkę, a suszone pomidory w paseczki. 3. Warzywa dodajemy do smażącego się mięsa, zalewamy niepełną szklanką wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy ok 10 minut. 4. Mąkę i śmietanę mieszamy z odrobiną zimnej wody, wlewamy do mięsa i gotujemy, aż zgęstnieje

Kuchnia domowa Ani
Kurczak w cieście naleśnikowym z sosem 271

były smaczne. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka sól masło klarowane do smażenia Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić na kotlety. Rozbić lekko tłuczkiem do mięsa. Każdy kotlet oprószyć solą , a następnie zrobić ciasto naleśnikowe. Ciasto 1 jajko 1 szklanka mąki 3/4 szklanki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Wszystkie składniki(...)włożyć do miski i wymieszać dokładnie, aby nie było grudek. Mięso wkładać do ciasta i dokładnie je w nim obtoczyć. Smażyć na rozgrzanym maśle. Sos 200 ml śmietany lub jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka Śmietanę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczypiorkiem , solą, pieprzem i słodką papryką. Kotlety podawać gorące polane sosem

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka ” Wilcza wieża „ 2978

kawałek żółtego sera do utarcia 1/2 łyżeczki – płaskiej , mielonej gałki muszkatołowej sól do smaku Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach , podsmażamy na patelni razem z mięsem mielonym , doprawiając solą , odrobiną ziół prowansalskich ( resztę ziół zużyjemy później ). Ziemniaki obieramy , szatkujemy lub kroimy na cieniutkie plastry , cukinię , jeśli mamy młodą , kroimy razem ze skórką , podobnie, jak ziemniaki(...)naczyniu do zapiekania , smarujemy dno olejem , następnie układamy warstwami ziemniaki , każdorazowo przesypując je przyprawami ( najprościej zmieszać wszystkie przyprawy i zioła ,ze sobą ) i solą . Na warstwie ziemniaków , układamy podsmażone mięso mielone , następnie cukinię , cebulę i na końcu wylewamy ,warstwę pomidorów z puszki . Oczywiście wszystko solimy i podsypujemy przyprawami . Wstawiamy do piekarnika ,na około 65 minut – przykrywając wierzch folią aluminiową

Ogrodnik w podróży
Naleśniki z mięsem w sosie pomidorowym 183

Trochę pracochłonne, ale smaczne i aromatyczne :) Składniki 250 g mięsa mielonego 1/2 cukinii 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego garść świeżych ziół (bazylia, oregano i estragon) … Czytaj dalej Naleśniki z mięsem w sosie pomidorowym

czarrna od kuchni
Mielone z nadzieniem chrzanowym 237

Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 1 jajko 1 mała cebula Sól, pieprz bułka tarta 2 łyżki tartego chrzanu 1 żółtko 1 łyżeczka masła   Sposób przygotowania: Mięso wymieszać z jajkiem, … Czytaj dalej Mielone z nadzieniem chrzanowym

czarrna od kuchni
KABAK DOLMASI, czyli faszerowana cukinia 195

osób. Smacznego! Szybkie fakty: Przepis dla 4 osób Orientacyjna wartość energetyczna (na osobę): 216 kcal Łatwość przyrządzenia: normalne Całkowity czas wykonania: 50 minut Składniki grubsza cukinia — 4 sztuki mięso wołowe — 250 gram koncentrat pomidorowy — 1 łyżka ryż — 4 łyżki suszona mięta — 1 łyżeczka pomidor — 1 duża sztuka cebula — 1 duża sztuka sól — szczypta czarny pieprz — szczypta Składniki (sos) koncentrat pomidorowy(...)Wnętrze każdej cukinii – miąższ – wybierać łyżeczką. Opłukać ryż w wodzie, odcedzić. Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobne kawałki. Pomidor umyć, obrać i pokroić w kawałki. W misce wymieszać mięso, koncentrat, ryż, miętę, pomidor, cebulę, sól i pieprz. Faszerować farszem cukinie. W garnku z szerokim dnem ułożyć cukinie płasko. Wymieszać wszystkie składniki sosu i wlać na cukinie. Przykryć garnek najpierw

Tureckie Przepisy
Pieczony kurczak caprese. 134

pojedyncze piersi z kurczaka -> ½ awokado -> 1 ser mozzarella -> ½ pomidora -> Oliwa z oliwek -> Sól, pieprz, czosnek, chilli,  Wykonanie: Całość zaczynamy od przygotowania mięsa. Piersi lekko rozbijamy jeśli są zbyt grube. Usuwamy fragmenty błon i tłuszczu widniejące na nim. Przekładamy do miski, zalewamy oliwą ( około 1 łyżka) dodajemy przyprawy, dokładnie obtaczamy mięso w marynacie i pozostawiamy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Pierożki chińskie zrób to sam! 195

ciasto.  Jeśli robimy to ręcznie mąkę zalewamy wodą  i mieszamy drewnianą łyżką, jak lekko przestygnie wyrabiamy ciasto.  Ciasto wałkujemy bardzo cienko.  Nadzienie   500 gram mięsa wieprzowego ( u mnie łopatka mielona )  2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula średniej wielkości 1 por ( biała część )  2 łodygi trawy cytrynowej 2 cm kawałek imbiru bardzo drobno posiekany(...)łyżka sosu rybnego  1 łyżka oleju sezamowego  1 białko jajko kurzego  Marchewkę i pietruszkę ścieramy na drobnych oczkach, dodajemy drobno pokrojonego pora, oraz cebulę i mięso, dodajemy przyprawy wraz z drobno pokrojoną trawą cytrynową, imbirem i czosnkie dokładnie mieszamy całość, odstawiamy na ok. 30 minut. Po tym czasie dodajemy białko i mieszamy. Farsz gotowy. Teraz nadziewamy pierożki

Kuchnia na wzgórzu
MANTI, czyli pierogi tureckie 258

potrawa turecka, nieco podobna do polskich pierogów. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki (ciasto) 3 szklanki mąki 2 jajka woda, ile zabierze 1½ łyżeczki soli Składniki (farsz) 400g mielonego mięsa z wołowiny 1 średnia cebula ½ natki pietruszki sól pieprz Składniki (sos I) 1 duże opakowanie jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku Składniki (sos II) 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy suszona(...)mięta czerwony pieprz, chili Przygotowanie W głębokiej misce wymieszać składniki i wyrobić twarde ciasto.Podzielić na 5 części. Żeby przygotować farsz, zetrzeć cebulę, posiekać pietruszkę i wymieszać z mięsem. Wziąć jedną część ciasta i rozwałkować na grubość 1mm. Pokroić na kwadraciki o wielkości 2×2 cm. Na każdym kwadraciku położyć farsz. Potem połączyć przeciwległe rogi. Pierożki odkładać na wysypaną mąką

Tureckie Przepisy
TOPTOPU, czyli kulki mięsne w pomidorowym sosie 125

Małe kulki mięsne, dosłownie w ustach się rozpływają! Porcja dla 3 osób. Smacznego! Składniki (kotleciki) 300 g mielonego mięsa wołowego 1 jajko 2 łyżki bulguru/ryżu 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki natki sól pieprz Składniki (sos) 1 średnia cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy 4 szklanek wrzącej wody sól Składniki mąka Przygotowanie Mięso wymieszać z wszystkimi składnikami

Tureckie Przepisy
ETLİ PATATES DOLMASI, czyli faszerowane ziemniaki 95

Ziemniaki faszerowane mięsem, pomidorami, ryżem… może czymś jeszcze? Wykaż się inwencją! Porcja dla 3 osób. Smacznego! Składniki (farsz) 250 g mielonego mięsa wołowego 1 średni pomidor 1 średnia cebula 3 łyżki natki 3 łyżki umytego ryżu 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól pieprz Składniki (sos) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1½ szklanki wrzącej wody sól Składniki (pozostałe) 6 dużych

Tureckie Przepisy
Golonka pieczona na podpiwku 172

łyżeczka papryki ostrej mielonej, 1/2 łyżki pieprzu, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/2 łyżeczki soli. PRZYGOTOWANIE: 1. Podpiwek mieszam z olejem i przyprawami. Do marynaty wkładam golonki. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce.  2. Mięso razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce. Golonki piekę około dwóch

Tradycyjna kuchnia Kasi
Golonka gotowana w kapuście 136

liście laurowe, ziele angielskie oraz przyprawę do bigosu oraz startą na grubej tarce marchewkę. Dolać tyle wody z gotowania golonki aby otrzymać pożądaną gęstość. Całość gotować do czasu aż mięso zacznie odchodzić łatwo od kości, u mnie ok 2 godziny. W razie konieczności doprawić do smaku. Mięso oddzielić od kości, podawać z kapustą

Smakołyki Asi
Pieczone mięso indycze 230

Pieczone mięso indycze Filet z udźca indyka w ziołach – soczysty i aromatyczny. Składniki 1 filet z udźca indyka (ok. 0,5 kg) 3 łyżki majonezu 2 suszone pomidory 2 ząbki … Czytaj dalej Pieczone mięso indycze

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania