mięso - 63110 przepisów (strona:1303/4208)

Spaghetti alla bolognese. 120

dekoracji     Przygotowanie; Oliwę rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę. Następnie dodać czosnek, marchew, seler i pancettę. Smażyć parę minut aż warzywa i "boczek" się zrumienią. Dołożyć mięso mielone i na ostrym ogniu smażyć do momentu aż mięso zbrązowieje, następnie dodać pomidory, oregano i wino. Wymieszać i zagotować. Zmniejszyć płomień i dusić około 45 min. Po tym czasie dołożyć

Radość kipiąca uśmiechem.
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i serem 161

plasterki. Cebulę pokroić w półplasterki. Polędwiczki oczyścić z białych błon i pokroić na plastry grubości 1 cm . 2. Na patelni z pokrywką rozgrzać 1 łyżkę oleju i poukładać plastry mięsa ciasno jeden obok  drugiego. Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na rumiano z obu stron. 3. W międzyczasie na drugą patelnię wlać 1 łyżkę oleju i nie czekając(...)się olej rozgrzeje wrzucić cebulę i przez chwilę ją poddusić. Następnie dodać pieczarki i dusić aż wyparuje cała woda. Przyprawić solą i pieprzem. 4. Usmażone mięso przykryć równomiernie pieczarkami z cebulą i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 50 min. Jak trzeba, podlać odrobiną wody. Po tym czasie całość obłożyć plastrami sera, przykryć i gotować jeszcze

Posadzone i zjedzone
Golonka najlepsza i mięciutka 148

naczynia żaroodpornego włożyć pokrojoną w piórka cebulę, dodać obrane ząbki czosnku (w całości). Golonkę natrzeć przyprawą z każdej strony, skórę ponacinać i tak przygotowane mięso położyć na cebuli. Wlać 1 szklankę wywaru z gotowania golonki (naokoło mięsa, żeby nie spłukać przyprawy). Włożyć do piekarnika, nie przykrywać. Piec około 1,5 godziny podlewając wytworzonym sosem co 20 minut. Po upieczeniu wyjąć

Posadzone i zjedzone
Domowy Hamburger jak z McDonald's 183

Klasyczny h amburger z Mc Donald's to jedna z najpopularniejszych i naj częściej kupowanyc h kanapek w restauracji. Charakteryzuje go porcja mięsa wołowego, warzywa, takie jak: ogórek konserwowy, cebula oraz dodatek musztardy i ketchupu , całość oczywiście otula gładka bułeczka . P roste, nieskomplikowane składniki tworz ą wyjątkowy, tradycyjny i cha rakterystyczny smak pop ularnego hamburgera. Uwielbianego przez wielu klasycznego hamburgera(...)dokładnego połączenia składników. Z masy mięsnej formujemy kule, które następnie spłaszczamy tworząc płaskie "kotlety". Smażymy je na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor (w trakcie smażenia mięso dość znacznie się "skurczy"). Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, ogórki w plasterki. Bułeczk i przekrawamy wzdłuż ( możemy je podpiec na patelni). Na dół wykładam y po rcje wołowiny

Słodka Strona
Pasztet z cukinii dla alergika 147

białek i dodać ją do pasztetu na sam koniec przygotowywania, delikatnie mieszając. Ta wersja jest dla niealergików :) Inne przepisy z CUKINIĄ możecie znaleźć u: Dominiki: Cukinia z warzywami i mięsem mielonym w tortilli Karoliny: Słodkie placuszki cukiniowe Pauliny: Zapiekanka z cukinią Alicji: Cukinia zapiekana z mięsem mielonym i warzywami Jeśli chcesz do nas dołączyć, możesz napisać wiadomość, albo komentarz albo

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 144

kierunku ukochanych Indii i Nepalu! Mam dla Was przepis na pyszne ( ale to pyszne! ) Serowe pierożki / sakiewki, inspirowane pierożkami Momo, z nadzieniem o smaku papai, curry i soczystym mięsem z kurczaka. Dodatek aromatycznego sosu curry z mlekiem kokosowym sprawia, że jest to danie, któremu nikt się nie oprze. Kremowy serek wykorzystałam nie tylko do nadzienia, ale również do przygotowania ciasta(...)Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi na ok. 8 cm, przykrywamy ściereczką i bierzemy się za farsz. FARSZ: Oczyszczone mięso z kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy solą i pieprzem, przesmażamy do miękkości na rozgrzanym maśle ghee – uważajmy, by nie przeciągnąć, bo zrobi się suche! Wystudzone kroimy w bardzo drobną

Ostra na Słodko
Curry z kalafiora i cukinii 238

Curry z kalafiora i cukinii z mlekiem kokosowym, z ryżem jaśminowym lub ryżem basmanti to moja propozycja na zdrowy i sycący obiad lub kolację. Danie jest bez mięsa, bez glutenu i bez nabiału. Świetne dla wegetarian i wegan oraz wszystkich tych, którzy ograniczają ilość mięsa w swojej diecie. Intensywny kolor żółtego curry otrzymujemy dzięki przyprawie curry oraz obecności szafranu. Szafran

Moja Delicja
PIEROŻKI MOMO Z KURCZAKIEM W SOSIE CURRY Z MLEKIEM KOKOSOWYM 162

kierunku ukochanych Indii i Nepalu! Mam dla Was przepis na pyszne ( ale to pyszne! ) Serowe pierożki / sakiewki, inspirowane pierożkami Momo, z nadzieniem o smaku papai, curry i soczystym mięsem z kurczaka. Dodatek aromatycznego sosu curry z mlekiem kokosowym sprawia, że jest to danie, któremu nikt się nie oprze. Kremowy serek wykorzystałam nie tylko do nadzienia, ale również do przygotowania ciasta(...)Stopniowo wsypujemy mąkę zagniatając gładkie, elastyczne ciasto ( w razie potrzeby zwiększamy jej ilość! ). Rozwałkowujemy, wycinamy okręgi na ok. 8 cm, przykrywamy ściereczką i bierzemy się za farsz. FARSZ: Oczyszczone mięso z kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy solą i pieprzem, przesmażamy do miękkości na rozgrzanym maśle ghee – uważajmy, by nie przeciągnąć, bo zrobi się suche! Wystudzone kroimy w bardzo drobną

Ostra na Słodko
Szynka domowa w przyprawach 439

Szynka domowa w przyprawach Wystarczy dobry kawałek mięsa, przyprawy, chęci i mamy domową wędlinkę, która na świeżym pieczywie z masełkiem zadowoli każde głodne podniebienie i może własnie na niedzielnym śniadanku, w promieniach słońca i z ukochanymi wokół siebie. Smacznego. Składniki: 1 kg świeżej szynki wieprzowej 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka zmielonych goździków 1 szczypta soli(...)goździki zmielone, przyprawę Garam Masale, ostrą paprykę, 2 gałązki rozmarynu, posiekany czosnek. Przykryć pokrywką i na małym ogniu gotować około 30 minut.  Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego ugotowane mięso, wysmarować je przygotowaną glazurą z sosu sojowego, octu balsamicznego i sosu Worcestetshire, obsypać jeszcze przyprawami i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut i piec w temperaturze 150 stopni. Kapitalna

Wino Francja Kuchnia
Dynia makaronowa zapiekana i kasza jaglana z kleksem śmietany 146

dynia makaronowa 300 g mięsa mielonego 150 g sera żółtego 1 jajko sól pieprz szczypta cynamonu oregano bazylia pieprz ziołowy 1 szkl kaszy jaglanej śmietana lub jogurt. Dynię myjemy, przekrawamy na pół wzdłuż, wydrążamy gniazdo nasienne, i wkładamy do piekarnika na pół godziny w temp 200 st. Wyjmujemy i studzimy. Widelcem wydrążamy miąższ który przypomina makaron. Miąższ mieszamy z mięsem

Gotowanie jest łatwe
Wytrawne naleśniki z nadzieniem mięsnym 188

tutaj naleśniki wytrawne Nadzienie – na patelni z odrobiną oleju obsmażyć drobno pokrojoną cebulkę na złoty kolor. Dodać posiekane ząbki czosnku i znowu chwilkę smażyć. Teraz już kolej na mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, bazylią suszoną. Smażyć tak długo, aż mięso straci kolor surowizny. Na patelnię wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki, papryki oczyszczone i pokrojone

Kuchnia Pokoleń
Węgierska zupa gulaszowa. 948

zacierka  tarhonya lub drobne kluski Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu na dnie garnka. Garnek odstawić z ognia i dodać paprykę w proszku. Wymieszać. Dodać mięso pokrojone w 1 - 1.5 cm kostkę, obrany ze skórki i posiekany pomidor, oraz pokrojoną w kostkę paprykę.  Dodać bulion do przykrycia składników, pieprz, kminek oraz liść laurowy.  Postawić(...)ogniu, a po zawrzeniu dodać pastę paprykową i dobrze wymieszać. Gotować na małym ogniu aż mięso zmięknie (około 1 godziny). Po tym czasie dodać ziemniaki i seler pokrojone w kostkę oraz marchewkę i pietruszkę - w plasterki.  Wlać pozostały gorący bulion. Gotować dalej do miękkości warzyw.  5 minut przed końcem dodać wino i tarhonyę (przygotowaną wg przepisu

zadanie-gotowanie
Fasolka szparagowa w mięsnym sosie 153

pietruszki. Danie to jest świetnym sposobem na wykorzystanie fasolki, która pozostała nam z obiadu.  Fasolka szparagowa w mięsnym sosie  Składniki : 300 g fasolki szparagowej  300 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku  1 puszka pomidorów 1 łyżka posiekanej natki pietruszki  olej rzepakowy sól, pieprz Przygotowanie : Fasolkę szparagową gotujemy na miękko w osolonej wodzie, odcinamy(...)końce i kroimy w słupki Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, szklimy na oleju dodając mięso, zarumieniamy, dodajemy zblendowane pomidory i całość doprawiamy do smaku - dusimy 10 minut by część sosu odparowała.  Dodajemy fasolkę, mieszamy. Całość podduszamy 5 minut dodając posiekaną natkę pietruszki - doprawiamy do smaku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Udka pieczone w majonezie i ketchupie 180

Udka pieczone w majonezie i ketchupie. Szybkie w przygotowaniu, a efekt... Koniecznie musicie spróbować, bo warto. Soczyste, miękkie mięso. Rewelacyjny smak. Można podawać z ryżem, ziemniakami,frytkami. Do tego polecam sałatkę z pomidorów  i mamy szybki i smaczny obiad.  Na moim blogu znajdziecie również inne przepisy na mięsa.  Polecam  Składniki 6 udek z kurczaka 3 łyżki

O kuchni z uczuciem
Bolognese 144

słupki, włożyć na patelnię. Podsmażać na średnim ogniu aż będzie mocno rumiany. Cebulę pokroić w półplastry, czosnek przecisną przez praskę, dodać do zrumienionego boczku i zeszklić cebulę. Wtedy dodać mięso, zwiększyć ogień i smażyć aż całe mięso zbrązowieje. Dodać wino, poczekać aż wyparuje około 1/3 objętości. Zmniejszyć ogień do minimum, dodać warzywa, pomidory wraz z zalewą, wymieszać i dusić

Czerwony Gupik

Proponowane wyszukiwania