mięso - 63110 przepisów (strona:1301/4208)

Kotlety mielone z pieczarkami zapiekane w sosie pomidorowym 360

Pyszna odskocznia od tradycyjnych mielonych. Kotlety z pieczarkami pieczone w pysznym sosie pomidorowym i posypane żółtym serem. Składniki: 400 g mięsa mielonego 400 g pieczarek kajzerka mleko cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sos: puszka pomidorów łyżka oliwy 2 ząbki czosnku bazylia, oregano (najlepiej świeże) 1/4 szklanki wody sól, pieprz 250 g sera żółtego Przygotowanie Czerstwą kajzerkę maczamy kilka minut(...)mleku, następnie odciskamy. Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno siekamy i oba składniki podsmażamy na patelni. Mięso mielone, bułkę, pieczarki z cebulą, przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą. Masę przyprawiamy i ewentualnie jeśli jest zbyt luźna dodajemy bułkę tartą. Masę formujemy w kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety układamy w naczyniu

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak "wszystko w jednym" 208

łyżki posiekanych zielonych oliwek 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Podudzia opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Oprószyć je solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym. Masło wymieszać z posiekaną natką pietruszki i solą i rozetrzeć na udkach. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30-40 minut, a następnie dodać(...)pomidory i pokrojoną w kawałki bagietkę  Zapiekać ponownie około 10 minut. Mięso musi być upieczone, a bagietka przyrumieniona. Po wyjęciu z piekarnika posypać oliwkami. kurczak wszystko w jednym

O kuchni z uczuciem
KOTLETY MIELONE Z UDEK KURCZAKA 290

gorąco!  Mają rewelacyjny smak.  Są delikatne, ale bardziej wyraziste niż te, które robiłam kiedyś z piersi kurczaka.  Podane z buraczkami czy surówką zadowolą najbardziej wybrednych :) Składniki: mięso b ez kości i skóry z 6 udek kurczaka 2 jajka bułka tarta 1 cebula 2 ząbki czosnku majeranek sól pieprz słodka papryka suszona bazylia olej do smażenia Wykonanie(...)Mięso kroimy na mniejsze kawałki, mielimy wraz z cebulą i czosnkiem. Do masy dodajemy jajka, 2 łyżki bułki tartej i przyprawy. Wszystko dokładnie wyrabiamy mokrymi dłońmi. Formujemy okrągłe kotlety, panierujemy każdy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju

Walijskie Pichcenie
Panierowane skrzydełka i surówka z kalarepą 199

marchewki mała główka sałaty kubeczek jogurtu naturalnego sól, pieprz, odrobina cukru Przygotowanie Skrzydełka kroimy na stawach na trzy części, lotki wyrzucamy. W misce mieszamy składniki na marynatę, smarujemy nią mięso i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Mąki mieszamy ze sobą. Wprost z marynaty przekładamy mięso do panierki i obtaczamy z dwóch stron. Na rozgrzanym tłuszczu układamy skrzydełka. Smażymy

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak z ziemniakami i buraczkami 224

pieprz czarny imbir papryka wędzona majeranek  tymianek kminek rzymski Przepis na dwie porcję jak na zdjęciu.  Podudzia myjemy i osuszamy. Polewamy sosem sojowym i obtaczamy w nim mięso. Przyprawiamy pieprzem białym, imbirem, papryką wędzoną i układamy na nim, umyte i osuszone listki estragonu. Odkładamy podudzia na bok.   Ziemniaki i buraka obieramy. Kroimy na plastry, a następnie(...)frytki :) Buraczki przyprawiamy pieprzem czarnym i kardamonem. Ziemniaki kminkiem rzymskim mielonym.   Mięso układamy na folii aluminiowej na pierwszym poziomie parowaru. Na wyższym poziomie na dwóch tackach z folii aluminiowej układamy ziemniaki i buraki. Zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 25 minut. Listki rukwi wodnej i rozmarynu myjemy i osuszamy.  Kiedy urządzenie się wyłączy przekładamy wszystko

Parowar Faceta
Cukinia faszerowana warzywami i kaszą owsianą 174

jedzenia, więc takie dania robimy przynajmniej raz w miesiącu. W związku z chorą nogą nie miałam jak jeździć pod moją ukochaną Halę Mirowską więc musiałam znaleźć alternatywę dla dobrego mięsa. Znalazłam w markecie (i to nie jednym) zaraz obok kurczaka zagrodowego drób z wolnego wybiegu. Bardzo mnie to cieszy, gdyż z zaciśniętym gardłem jem mięso zwierząt hodowanych w iście obozowych

Marder&Marder Manufacture
Faszerowana papryka 206

zrobienia faszerowanej papryki zbierałam się pół roku. Zwykle faszeruje się ją mięsem mielonym z dodatkiem warzyw, ale nie tego szukałam. W końcu postanowiłam zamienić mięso na kaszę gryczaną i ostro przyprawić. Wyszło przepysznie! Składniki (4 porcje) 2 papryki czerwone 1 mała cebula 1 marchewka 100 g kaszy gryczanej 1 łyżeczka ziół prowansalskich ½ łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka sosu sojowego

My Chcemy Jeść
Zapiekane krokiety z cukinią i mięsem mielonym 308

naleśniki zapiekane z sosem pomidorowym, z farszem mięsno-warzywnym. Składniki: Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 2 szklanki mleka 2 jaja łyżka oleju szczypta soli Farsz: cukinia 250 g mięsa mielonego sól, pieprz Sos: puszka pomidorów łyżeczka przecieru pomidorowego ząbek czosnku pół łyżeczki cukru oregano, bazylia sól i pieprz 2 łyżki oliwy Ponadto: 200 g sera żółtego   Przygotowanie Wszystkie składniki(...)minut. Następnie ciasto wlewamy chochlą na rozgrzaną, delikatnie natłuszczoną patelnię. Smażymy z obu stron i odstawiamy do wystygnięcia. Składniki na sos łączymy ze sobą i miksujemy blenderem. Mięso mielone podsmażamy na patelni, dodajemy startą na tarce o dużych oczkach cukinię. Smażymy jeszcze przez chwilę, następnie dodajemy 1/3 sosu pomidorowego i dusimy jakieś 10 minut. Na naleśniki nakładamy farsz, składamy

e-PrzepisyKulinarne
Karkówka z grilla 230

Karkówka z grilla   Składniki: mięso: - plastry karkówki marynata: - musztarda chrzanowa - przyprawa do karkówki (łagodna z solą - u mnie Prymat) - rozmaryn - mielona ostra papryka - bazylia - mielony czarny pieprz Przygotowanie: Karkówkę smaruję z każdej strony musztardą. Następnie dodaję przyprawę do karkówki oraz reszte przypraw. Dokładnie wszystko wklepuję w mięso. Odstawiam na minimum 2 godziny do lodówki.  Grilluję karkówkę z każdej

Kuchnia co dnia
Makaron z grzybami mun po chińsku 208

Makaron z grzybami mun po chińsku Składniki: - mięso z karkówki - 1 cebula - 1 łyżka jogurtu naturalnego - 20g suszonych grzybów mun - 1/2 opakowania mrożonej chińskiej mieszanki warzyw (marchew, cebula, kiełki fasoli Mung, pędy bambusa, por, grzyby Mun, papryka) -1 łyżeczka przyprawy chińskiej: sól, kurkuma, pasternak, pieprz czarny, cukier, papryka, koper, kolendra, szałwia, tymianek, bazylia, estragon, glutaminian (u mnie od Skworcu) - mielona(...)smażenia Przygotowanie: Karkówkę kroję w kostkę, dodaję do niego jogurt i przyprawę chińską. Odstawiam na pół godziny. W tym czasie moczę suszone grzyby mun w wodzie. Dalej obsmażamy mięso na patelni. Osobno podsmażam drobno posiekaną cebulę na rumiano. Wszystko łączę wraz z pokrojonymi grzybami i podlewam wodą. Dodaję sól, świeżo zmielony pieprz, słodką czerwoną paprykę i chilli. Duszę całość

Kuchnia co dnia
Potrawka z kurczaka z ryżem 271

łyżka śmietany 18% - sól, pieprz - przyprawa Schab po beskidzku z kapustą kwaszoną Royal Brand (papryka czerwona, cebula, kapusta kwaszona, czosnek, kapusta suszona)   dodatki: - gotowany ryż Przygotowanie:   Mięso z kurczaka zalewam wodą, dodaję drobno posiekaną cebulę oraz marchewkę startą na tarce o dużych oczkach. Gdy już się wszystko zagotuje, dodaję przyprawę Royal Brand, sól i pieprz. Przykrywam pokrywką. Gotuję(...)małym ogniu aż mięso zacznie odchodzić od kości. Wtedy wyciągam je i studzę. Usuwam kości, a kurczaka dzielę na mniejsze części. Dodaję z powrotem do sosu, który zagotowuję, ewentualnie doprawiam do smaku. Odstawiam z ognia i dodaję śmietanę, dokładnie mieszam. Tak przygotowaną potrawkę podaję z ugotowanym białym ryżem

Kuchnia co dnia
Dietetyczna lasagne z grillowaną cukinią 204

nadzieję, że to Was nie odrzuci to ;) Naprawdę warto spróbować. Składniki (2-3 porcje): - 1 cukinia - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - kilka dużych pieczarek - 400 g zmielonego mięsa (u mnie wieprzowe) - 300 g przecieru pomidorowego - 3 łyżki startego parmezanu* - sól, pieprz do smaku, bazylia, papryka słodka, ostra, oregano, szczypta cukru - olej rzepakowy do smażenia Cebulę, pieczarki i czosnek pokrój(...)drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę i pieczarki. Po 4 minutach dodaj czosnek, po chwili dodaj mięso. Podsmażaj wszystko kilka minut, co jakiś czas mieszając. Dopraw solą, pieprzem i innymi przyprawami. Zalej przecierem i dokładnie wymieszaj. Cukinię pokrój wzdłuż na plastry o grubości ok. 3 mm**. Zgrilluj na patelni grillowej, po ok. 2 minut z każdej strony***. Przygotuj małe

Corner With Recipes
Bitki wołowe w sosie grzybowo-śliwkowym 219

listek laurowy, świeży tymianek i rozmaryn - związane nitką sól, pieprz Grzyby namoczyć w gorącej wodzie przez 30 minut. Cebule pokroić w pióra, czosnek posiekać. Antrykot podzielić na kotlety, rozbić. Mięso doprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na patelni. Przełożyć do garnka.Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę i czosnek, przełożyć do mięsa. Patelnię zalać 1/4 szklanki wody i pogotować chwilę, żeby zebrać

Moja Galeria Smaku
Kurczak w rozmarynie z papryką i ziemniakami 214

papryką.  Składniki: 4 udka kurczaka 4 podudzia kurczaka 5 ziemniaków 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 4 łyżki oliwy 2 łodygi świeżego rozmarynu sól, pieprz słodka papryka Mięso umyć, osuszyć. Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki. Papryki pokroić w paski. W miseczce wymieszać oliwę z rozmarynem, doprawić solą i pieprzem. Posmarować mieszanką mięso i ziemniaki. Ziemniaki dodatkowo można posypać słodką

Moja Galeria Smaku
Polędwiczki wieprzowe wg Anny Starmach 253

pieprzem. Piec w piekarniku przez 20 minut. Polędwiczkę umyć, osuszyć, pokroić na 5-6 części, lekko spłaszczyć dłonią. Każdą posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso po 3-4 minuty z każdej strony. Zdjąć z patelni, dać chwilę polędwiczkom odpocząć. Na patelnię, na której smażyły się polędwiczki wlać wino i pieprz, kiedy odparuje dodać śmietanę(...)musztardę. Gotować, aż sos zgęstnieje. Gotowym sosem polać mięso. Smacznego

Moja Galeria Smaku