mięso - 63110 przepisów (strona:1306/4208)

Indycze kotlety mielone z ryżem i papryką 248

Dodanie ryżu i czerwonej papryki zdecydowanie odmieni smak tradycyjnego mielonego kotleta. Te z indyka są delikatne i kruche. 250 g mielonego mięsa z indyka 1 jajko 100 g ugotowanego ryżu 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 2-3 łyżki bułki tartej Sól Pieprz Liść lubczyku Ostra papryka Bułka tarta do obtoczenia Olej do smażenia Cebulę oraz paprykę kroimy w bardzo drobną(...)kosteczkę. Do większej miski przekładamy mięso, ugotowany ryż, pokrojoną cebulę i paprykę. Dodajemy jajko oraz bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem lubczyku i ostrą papryką. Wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Z gotowej formujemy średniej wielkości płaskie kotlety mielone. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem lub smalcem. Podajemy z ulubioną surówką i smażonym

VioletoweKucharzenie
Grillowane szparagi z pomidorkami koktajlowymi i fetą 146

najlepiej jednakowej grubości. Dzięki temu wszystkie upieką się jednakowo. Grillowane szparagi mogą być świetną przekąską, idealnie się sprawdzą na letnią kolację, ale również jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege, którą Wam gorąco polecam (np. z „ Młodymi ziemniaczkami z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” i „ Sałatką z rukolą, rodzynkami i płatkami(...)będą miękkie, ale wciąż chrupiące (jeśli przetrzymacie dłużej, staną się zdrewniałe) . Grillowane szparagi z pomidorkami posypać pokruszoną fetą. 50 g pokruszonej fety Podawać jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege (które polecam), czyli z „ Młodymi ziemniaczkami z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” oraz „ Sałatką z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi

Moja Delicja
POMIDOROWA / TOMATO SOUP 131

scratch it’ll taste a lot better than made using broth cube. SKŁADNIKI: 1-1,5 l rosołu (najlepiej domowej roboty, przepis tutaj ) 500 g passaty warzywa i mięso z rosołu kilka kropli Tabasco (opcjonalnie) sól, pieprz, cukier INGREDIENTS: 1-1,5 l chicken broth (homemde’s the best, recipe here ) 500 g passata vegetables and meat from(...)sour cream too, but I think it’s not necessary neither in the soup nor in hips Jak widać na zdjęciach moja zupa jest gęsta od warzyw i mięsa, lubię się najeść zupą, smacznego! As you can see in the pictures my soup is thick of vegetables and meat, I like to feel that I ate something after eating

Martyna Cooks
Pulpeciki w pomidorowo-paprykowym sosie 123

Pulpety: 60 dag mięsa mielonego mała cebulka 1 namoczona kajzerka sól pieprz 1 jajko 2 łyżki oleju bułka tarta do obtoczenia Sos: 4 marchewki 1 łyżka oleju 1 cebula 6 pieczarek sól pieprz 4 ząbki czosnku 320 ml domowego sosu pomidorowo-paprykowego papryka ostra Marchewki obrać, pokroić na plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Przesmażyć razem z marchewką. Następnie dodać pieczarki(...)półplasterki. Całość solimy i smażymy około 5 minut. Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy przeciśnięty czosnek. Zalewamy 3 szklankami wody i dusimy około 20 minut. W tym czasie robimy pulpety. Mięso mieszamy z posiekaną cebulką, odciśniętą kajzerką, jajkiem i przyprawami. Formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Obsmażone pulpeciki przekładamy do warzyw, dodajemy sos domowy i przyprawy. Dusimy

Ewusiowe Smaki
kotlety mielone z szynki z serem lazur... 182

łyżeczki, kucharek 1 łyżka, bułka tarta 1/2 szklanki, ser 1 opakowanie/lazur, mąka pszenna - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba szynkę świeżą zmielić do miski na sitku do mielonego mięsa, dodać pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, jajko, papryki, kucharka, tartą bułkę, bułkę odciśniętą z mleka wszystko dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę, ser lazur trójkąt pokroić na większe kawałki mięsa mielonego

W Mojej Kuchni Lubię
Mielone z grilla 281

Składniki: ok. 1/2 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko sól, pieprz 30 dkg boczku w plasterkach 10 dkg sera żółtego Przygotowanie: Mięso mielone wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, jajkiem … Czytaj dalej Mielone z grilla

czarrna od kuchni
Gołąbki z młodej kapusty 194

się różnią. W dodatku z młodej kapusty są wg. mnie najlepsze a przy okazji szybsze w przygotowaniu ;) Składniki na ok 25 sztuk: 2 główki młodej kapusty 1 kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 400-500 g ryżu białego lub naturalnego 250 g przecieru pomidorowego ok 1/2 szklanki oleju rzepakowego (lub więcej wg. uznania, można zastąpić smalcem) 4 duże cebule sól, pieprz(...)rosół - bulion do duszenia gołąbków Przygotowanie: Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Przyprawić solą i pieprzem. Ryż ugotować kilka minut krócej niż zalecono na opakowaniu. Mięso mielone, cebulę wraz z olejem, ryż oraz przecier wymieszać dokładnie w dużym naczyniu. Doprawić solą i pieprzem. Z główek kapusty wyciąć głąby. W dużym garnku zagotować wodę, umieścić  kapustę i parzyć

Ze smakiem i z pasją
Schab na parze z makaronem Somen 233

natka pietruszki karbowanej    Przyprawy :  pieprz czarny pieprz cytrynowy imbir Schab myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki i polewamy sosem sojowym. Przyprawiamy pieprzem czarnym, cytrynowym i imbirem. Odstawiamy mięso na godzinę. Po tym czasie układamy kawałki schabu na folii aluminiowej, zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie do gotowania na parze na 20 minut. Pieczarki myjemy, obieramy(...)kroimy w plastry. Dokładamy je na folii na 10 minut przed końcem parowania mięsa. Makaron Somen przekładamy do pojemnika do gotowania ryżu, lub do pojemnika do przechowywania żywności odpornego na wysokie temperatury. Zalewamy go wrzątkiem i wkładamy na drugi poziom parowaru na 4 minuty przed końcem parowania innych składników. Natkę pietruszki karbowanej myjemy, osuszamy i siekamy. Po wyłączeniu parowaru, makaron

Parowar Faceta
Lasagne bolognese 129

należy do dań najpiękniejszych, ale na pewno do najsmaczniejszych. Warto spróbować! :) Lasagne przygotowałam w naczyniu o wymiarach 31 x 21 x 6 cm. Sos boloński: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego ok. 150 g boczku wędzonego parzonego pokrojonego w kostkę (może być także pancetta) 1 cebula pokrojona w kosteczkę 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 3 łodygi selera naciowego(...)używacie). Smażymy wszystko, tak by warzywa zmiękły. Warzywa przekładamy do miseczki, do rondelka wrzucamy zaś boczek. Podsmażamy go aż nabierze koloru, dorzucamy warzywa i wszystko mieszamy. Następnie dodajemy mięso w 3 turach za każdym razem pozwalając mu nabrać odpowiedniego koloru. Wszystko smażymy do momentu, gdy cały płyn odparuje, a wszystko będzie lekko chrupiące. Wlewamy wino, zagotowujemy i gotujemy

Cooking Monster
Köttbullar - klopsiki szwedzkie 199

szybki obiad. No ale w końcu przyszedł czas, by zrobić Köttbullar w warunkach domowych i powiem Wam, że wyszło równie pysznie co w Ikei. :) Klopsiki szwedzkie: 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 3/4 szklanki bułki tartej 2/3 szklanki śmietany lub jogurtu naturalnego 1 duża czerwona cebula 1 duże jajko 3 łyżki miodu sól i pieprz 1 łyżka oliwy do smażenia(...)połączenia składników i odstawiamy na bok. W tym czasie kroimy drobno czerwoną cebulę i rozgrzewamy oliwę na patelni. Wsypujemy cebulę i smażymy do miękkości. W dużej misce łączymy mięso, jajko, miód oraz doprawiamy całość solą i pieprzem. Dodajemy bułkę tartą i cebulę, wszystko dokładnie mieszamy - najlepiej rękoma.  Formujemy średniej wielkości klopsiki, układamy je na talerzu. Smażymy na patelni

Cooking Monster
Kofty z grilla 172

Dzisiejszy przepis to danie rodem z Egiptu. Kofta egipska to pulpety z mięsa mielonego najczęściej baraniny z dodatkiem cebuli i przypraw, pieczone na ruszcie. Najczęściej kofta robi się z jagnięciny lub baraniny, rzadziej z wołowiny. Dodatkiem są aromatyczne przyprawy jak kolendra, kumin, imbir, dzięki czemu mają one swój niepowtarzalny smak. Pewnie identyczne danie jedliście w Turcji czy na półwyspie bałkańskim(...)Więc niewiele się pomylicie nazywając je kebabem, bo w Egipcie to kofta a w Turcji kebab. Ja swojej zrobiłam oczywiście z mięsa wołowego, bo baraniny u nas niet. Ale myślę, że będą wam smakowały jak oryginalne. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka z grillowanym karczkiem 205

Sezon grillowy w pełni. Z pewnością wielu z Was sięga po mięsa i warzywa grillowane. Osobiście lubię zajadać się grillowanymi mięsami w towarzystwie zieleniny. Tym razem jednak zostało mi sporo grillowanego karczku i wykorzystałam go do pysznej sałatki, którą śmiało można zabrać do pracy. Jako podkreślenie jej charakteru i smaku posłużył mi Sos czosnkowy FOLWARK , który  idealnie się

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rump Steak - Rumsztyk w rozmarynie, czosnku i czerwonym pieprzu na maśle 127

Rump Steak - Rumsztyk w rozmarynie, czosnku i czerwonym pieprzu na maśle Wołowina, idealne mięso, zasmakowane we Francji dawno temu oraz miła i kompetentna obsługa lokalnego rzeźnika plus bogaty rynek pełen wspaniałych produktów o wysokiej jakości, stała się dla mnie inspiracją do smakowania rożnych potraw kuchni francuskiej i nie tylko oraz ich przygotowywania. Na dzisiaj jest to rozmarynowy rumsztyk smażony(...)Składniki: 250 g rumsztyku wysokiej jakości  3 gałązki rozmarynu 3 ząbki czosnku 1 łyżka pieprzu czerwonego 3 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek  sól morska Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, natrzeć oliwą, posiekanym czosnkiem, rozmarynem, pieprzem, oprószyć delikatnie solą morską, odstawić na 20 minut.  Rozgrzać patelnię, położyć na niej stek, dodać masło, smażyć po 2 minuty

Wino Francja Kuchnia
Szybkie żeberka w miodzie i Salsie Mexicana 214

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Chyba szybszych i jednocześnie smacznych żeberek - nie da się upiec. Połączenie smaków jest rewelacyjne, a mięso niezwykle miękkie i aromatyczne. Jeśli lubicie słodko-pikantne nuty - to polecam! do 1 kg żeberek wieprzowych sól Marynata: 200 ml sosu - Salsa Mexicana (*) 1-2 łyżki miodu (wg smaku) Żeberka umyć, osuszyć i porozcinać na mniejsze kawałki(...)Każdą część delikatnie oprószyć solą.   Składniki marynaty wymieszać w miseczce. Mieszanką dokładnie natrzeć mięso i całość odstawić do lodówki - minimum na 20 minut. (Ten krok można pominąć.)   Po tym czasie żeberka umieścić w naczyniu żaroodpornym i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec około 100-120 minut w 180 stopniach. (Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków. Mniejsze pieką się szybciej

Di gotuje
Mega makaron i mini pulpeciki 183

makaronu "wielkie świderki" 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz szczypta majeranku szczypta hyzopu szczypta cynamonu szczypta przyprawy bryani massala na sos 1 papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz oregano bazylia Mięso mieszamy z jajkiem i przyprawami, formujemy małe kuleczki wielkości śliwki mirabelki. otaczamy lekko w tartej

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania