kotlety z kaszy jaglanej i mięsa rosołowego

kotlety z kaszy jaglanej i mięsa rosołowego

kotlety z kaszy jaglanej i mięsa rosołowego

składniki: 200 g mięsa rosołowego 200 g ugotowanej kaszy jaglanej 20 g cebuli białej 1 jajo 1 czerwona papryka 1 pęczek zielonej cebulki 1 łyżeczka cząbru olej do smażenia bułka tarta sól, pieprz wykonanie: Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie, przelewamy na sicie wrzątkiem i gotujemy ok. 20 min. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę. Cebulę białą obieramy, kroimy w drobną kostkę. Cebulę zieloną kroimy. Mięso rosołowe mielimy, dodajemy ugotowaną kaszę, jajo, zieloną i białą cebulę... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, cebula, kasza, ciasto, kasza jaglana, papryka, pyszne ciasto, mięso, jajko, kotlet, bułki, kotlety, ciasteczka, mielone, kotlet z kaszy jaglanej, dania mięsne, mięso mielone, kotlety mielone, ciasto z kaszy jaglanej

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.