Składniki: 8 - 10 dużych buraków 30 dag mięsa mielonego ser feta łyżeczka suszonego oregano skórka otarta z cytryny sól, pieprz cebula Wykonanie: Obecnie możemy kupić już ugotowane i obrane buraki, jeśli jednak nie macie takich w swoim sklepie, należy je umyć i ugotować bez obierania, najlepiej w szybkowarze. Wówczas od momentu zagotowania, na minimalnym gazie powinny spędzić w garnku(...)oraz wąs :) Odkrajamy i zachowujemy górną część, a łyżką wydrążamy środek. Cebulę siekamy w drobną kostkę, przesmażamy. Z cytryny ocieramy skórkę. Wszystkie składniki wraz z serem feta dodajemy do mięsa doprawiamy i mieszamy. Nakładamy do wydrążonych warzyw, przykrywamy odciętymi częściami buraka i układamy w naczyniu żaroodpornym. Możemy odrobinę podlać wodą. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez
Taste Of My Dayidealną konsystencję sosu i są po prostu smaczniejsze od takich z puszki. Poza sezonem tylko puszkowe, za normalne przepłacimy, a i tak nie będą smaczne. Składniki: - 500g dowolnego mięsa mielonego - paczka makaronu spaghetti - dwie duże cebule - sześć pomidorów (lub jedna puszka krojonych) - nieco tłuszczu do smażenia - 1-2 łyżeczki przecieru pomidorowego - sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie - żółty(...)minut różnicy pomiędzy gotowością makaronu i sosu, ale nie stanowi to jakiegoś wielkiego problemu. Cebulę kroimy w kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Kiedy się zeszkli, dodajemy do niej mięso i czekamy, aż się usmaży. Na tym etapie przyprawiamy całość solą (lub vegetą, jak kto lubi) i pieprzem. Podczas gdy mięsko z cebulą się smażą, musimy sparzyć pomidory i obrać
Kulinarne zapędy Kokosaużyciem śmietany, ja mielone zrobiłam po swojemu ale ze śmietaną.... i warto takie mielone właśnie smażyć bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć z wody dodać do mielonego mięsa i dodać śmietanę 18%, kucharka, pieprz mielony, tartą bułkę, kurkumę i wszystko dobrze wymieszać ręką cebulę pokrojoną zeszklić na łyżce oleju i przestudzoną dodać do mięsa i dodać paprykę zmieloną suszoną
W Mojej Kuchni Lubięprzepis na szybkie i proste w wykonaniu leczo............ Składniki: ok 0,5 kg piersi z indyka cukinia 2 papryki 2 cebule 2 ząbki czosnku puszka pomidorów oliwa przyprawy Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę oprószyć przyprawą do kurczaka i obsmażyć 10 minut na oliwie. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i dusić kolejne 10 minut. Następnie dodać pokrojoną
Anioły w kuchnismaku 300 g makaronu muszelki 1 por 2 ząbki czosnku 6 pomidorów suszonych w oleju 250 ml śmietany kremówki 2 żółtka sól,pieprz do smaku olej do smażenie Przygotowanie: Mięso zmielić. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju i dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać bułkę tartą, musztardę, paprykę, doprawić do smaku i wymieszać. Uformować małe klopsiki, obtoczyć w mące
Ala piecze i gotujebardzo smaczna ale i dużo szybciej się ją przygotowuje. No może pomijając fakt, że siedzi godzinę w piekarniku ;) Za to znika ze stołu w ekspresowym tempie. SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego 500 g płatów lazanii (suchych) 350 g szynki gotowanej w plastrach 1 litr passaty (gęstego przecieru pomidorowego) ok 1 litr wody 2 kulki mozzarelli 4 jajka ugotowane na twardo(...)czerwonego wina 3 łyżki oliwy z oliwek pół łyżeczki soli Cebulę pokroić w kostkę, posolić i podsmażyć w dużym rondlu na dwóch łyżkach oliwy. Gdy cebula zmięknie dodać mięso mielone i smażyć kilka minut do momentu aż straci różowy kolor. Wlać czerwone wino, passatę oraz wodę. Doprowadzić do wrzenia a następnie gotować przez 5 minut pod przykryciem. Jajka oraz mozzarellę
Złote przepisytania, długoterminowa i przede wszystkim zdrowa, jeśli cenisz sobie zdrową kuchnię. I może być w wielu wersjach, dobór składników i smaków tak naprawdę zależy od ciebie. Jeśli wykluczysz dodatek mięsa uzyskasz kostkę warzywną, jeśli dodasz trochę mięsa wołowego uzyskasz kostkę wołową. Polecam. Wzorowałam się na przepisie bistro mamy . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikodsłona kotletów ..były kotlety schabowe z sosem Salsa Mexicana Develey..a teraz pora na dodatek sosu w kotletach mielonych.Kotlety nabrały specyficznego smaku..były po prostu pyszne.. 70 dkg mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 czerstwa bułka 1 szkl.bulionu 2 jaja sól, pieprz wegeta majeranek 1-2 łyżki sosu Salsa Mexicana Develey Bułkę(...)namoczyć w bulionie.Do mięsa wbić jajka, dodać do smaku przyprawy i sos ,drobno pokrojoną cebulę,czosnek,odciśniętą bułkę, i wszystko wymieszać.Z masy mięsnej formować zmoczonymi rękoma niewielkie kulki, następnie lekko spłaszczyć,układać na gorący olej i smażyć z każdej strony
Moje domowe kucharzenieSzynka z Ryżem Wychodzi 5 takich porcji : 100 g mięsa, 80 g ryżu, 100 g warzyw Przepis: Wartości 5 porcji : Kalorie 2211 Węglowodany 347,1 g Białko 135,3 g Tłuszcze 29,3 g Skład: 500 g mięsa mielonego z szynki 400 g ryżu długoziarnistego Opakowanie warzyw czosnek granulowany przyprawa do kebaba Przygotowanie: Gotujemy ryż według wskazówek
Sylwetka Od KuchniWychodzi 5 porcji po 70 g makaronu 100 g mięsa 100 g sosu Przygotowanie : Wartości Odżywcze całej potrawy: Kalorie 2190 Węglowodany 270 g Białko 165,9 g Tłuszcze 30,5 g Skład: 300 g makaronu Pełnoziarnistego 500 g mięsa mielonego z szynki garść świeżej Bazyli może być suszona 1 ząbek czosnku 500 g przecieru pomidorowego 3 plasterki serka topionego
Sylwetka Od Kuchnisuszonej ½ dużej cebuli (startej na małych oczkach) 2 pełne łyżeczki słodkiej papryki Wszystkie składniki łączymy – mieszamy i nacieramy dokładnie schab.Przed wtarciem dobrze jest ponacinać w kilku miejscach mięso , żeby przyprawy przeszły do środka. Gotowe natarte przyprawami mięso owijamy szczelnie folią do żywności i odkładamy do lodówki na minimum 12 godzin – ale można nawet na 24 godziny.Po tym czasie
Apetyczna babeczkapieprzu 1/4 łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki tymianku gałązka świeżego romarynu 2 ząbki czosnku (wyciśnięte) Wszystkie składniki łączymy – mieszamy i nacieramy dokładnie schab.Przed wtarciem dobrze jest ponacinać w kilku miejscach mięso , żeby przyprawy przeszły do środka. Gotowe natarte przyprawami mięso owijamy szczelnie folią do żywności i odkładamy do lodówki na minimum 12 godzin – ale można nawet na 24 godziny.Po tym czasie
Apetyczna babeczkaugotowany na kościach z antrykotu kilka łyżek masła 3-4 łyżki mąki 2-3 liście laurowe świeży rozmaryn i tymianek, (zastępczo suszony) pęczek natki pietruszki pieprz sól Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na złoto na maśle. Wyjąć przełożyć do miseczki. Na pozostałym tłuszczu i odrobinie oliwy podsmażyć wołowinę, również odłożyć(...)miseczki. Na tej samej patelni zeszklić ząbki czosnku i posiekane w talarki cebulę i marchew. Oprószyć mąką, smażyć do lekkiego zrumienienia. Dodać boczek i mięso, podlać winem; dokładnie wymieszać. Dolać koncentrat pomidorowy i związane nicią gałązki pietruszki, rozmarynu i tymianku oraz liść laurowy. Zalać danie bulionem z kostki, dusić ok. 1 godziny. Podsmażyć na maśle pokrojone w talarki pieczarki. Usunąć
Apetyczna babeczkaWIEM CO JEM!. Zachęcam, bo nie jest to trudne i nie zajmuje wiele czasu. Składniki do domowej szynki kanapkowej: marynata na 1 kg szynki, jeśli kupicie większy kawał mięsa, to marynatę też trzeba liczyć podwójnie garść suszonych pomidorów, ja polecam sklep http://www.owocowyraj.eu/ 2-3 łyżeczki majeranku gruba sól morska ok 1 i 1/2 łyżeczki 4-5 łyżek oliwy(...)godzin odkładamy do lodówki. Zamarynowaną szynkę przekładamy do rękawa do pieczenia, na wierzch układamy plasterki słoniny. Czas pieczenia ok 70 minut, w tem 180C-190C, im większy kawałek mięsa tym dłuższy czas pieczenia. Po upieczeniu wyjmujemy szynkę na półmisek i odstawiamy do ostygnięcia
Apetyczna babeczkagodziny, odkładamy do lodówki. Zamarynowaną karkówkę przekładamy do rękawa do pieczenia, na wierzch możemy jeszcze dołożyć żurawiny. Czas pieczenia ok 90 minut, w tem 180C-190C, im większy kawałek mięsa tym dłuższy czas pieczenia. Po upieczeniu wyjmujemy mięso na półmisek i odstawiamy do ostygnięcia. Sos, który się wytopił możemy przełożyć do rondelka, podlać wodą, przyprawić i dołożyć śmietany z mąką
Apetyczna babeczka