garnka z wrzącą wodą w którym były 2 liście i kilka ziaren pieprzu ( na 8 żeberek miałam na początku ok. 3/4 l. wody) Po 40 min. gotowania dołożyłam do mięsa obsmażoną na tłuszczu cebulę do której dodałam około łyżki mąki, to smażyłam razem i dopiero dołożyłam do sosu i dopiero wtedy sos w garnku posoliłam Po następnych(...)gotowania doprawiłam całość pieprzem i ziołami, gotowałam jeszcze chwilę. Żeberka z dzika w przeciwieństwie do reszty mięsa są raczej tłuste, przynajmniej te moje takie były. Dlatego to danie jest raczej dla tych którym trochę tłuszczyku nie szkodzi i lubią
Proste Potrawygranatu Przyprawy : papryka wędzona pieprz czarny pieprz ziołowy Schab myjemy, osuszamy i polewamy oliwą z oliwek. Czosnek kroimy w drobną kostkę. Mięso przyprawiamy pieprzem czarnym, ziołowym oraz papryką wędzoną i układamy na plastry schabu czosnek. Odstawiamy tak przygotowany schab na 2 godziny. Ryż pełnoziarnisty płuczemy i przekładamy do pojemnika(...)przygotowywania go w parowarze. Pojemnik układamy na pierwszym poziomie i ryż zalewamy wrzątkiem, włączamy urządzenie na 35 minut. Mięso układamy na folii aluminiowej i dokładamy na drugi poziom parowaru po 15 minutach, czyli na 20 minut. Papryki myjemy i kroimy w kawałki, układamy je na folii i wkładamy na trzecim poziomie na 10 minut przed końcem parowania
Parowar FacetaBefsztyk tatarski to dobra przekąska dla smakoszy surowego mięsa wołowego. Odpowiednim mięsem jest jak najświeższa polędwica drobno posiekana lub dla wygody zmielona. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnenajlepiej na oleju kokosowym) podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Jak już będzie szklista dodajemy pokrojoną w półplasterki marchew , pietruszkę i pokrojonego w kostkę selera . Dusimy aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy mięso mielone i podsmażamy razem z warzywami , doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak mięso zmieni kolor dodajemy passatę pomidorową , oregano, bazylię i dusimy jeszcze przez ok. 10 minut. W międzyczasie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Robiliście już zieloną panierkę do mięsa ? Jeśli nie to polecam . Wystarczy natka pietruszki, bułka tarta lub len dal stosujących dietę szczególnie bezglutenową, trochę oliwy , przypraw i nasze mięso z nudnego staje się znowu atrakcyjne . Panierkę podaje w dwóch wersjach, druga jest z dodatkiem sera , który się roztopi w trakcie pieczenia, co daje dodatkowy walor smakowy. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpieprz oliwa/masło do smażenia Przygotowanie : Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na patelni aż się zeszkli. Dodać pokrojonego na kawałki wielkości kęsa kurczaka i smażyć aż mięso nie będzie surowe. W międzyczasie do garnka wlać wodę (250ml), dodać cukier i ocet oraz oskubane łodygi kopru. Listki kopru poodrywać, drobno posiekać i odstawić. Wodę z koprem gotować przez(...)powstałej masy stopniowo wlewać wywar z kopru z bulionem. Dokładnie mieszać, aby nie powstały grudki, gdy sos będzie się powoli gotował dodać do niego kurczaka, chwilę gotować, aby mięso się zagrzało. W niedużej miseczce wymieszać śmietanę z żółtkiem. Do sosu dodać koperek wymieszać, a pod sam koniec gotowania, najlepiej gdy sos już nie będzie się gotował, można zdjąć
Codzienne Gotowaniesmakowo. Zrobiłam z niego wiele dań, między innymi tę „Surówka z kopru włoskiego (fenkułu), kalarepki i zielonego jabłka z koperkiem”. Polecam jako dodatek do dań obiadowych z mięsami, z rybami. Świetnie się również komponuje z wytrawnymi tartami. Składniki surówki z kopru włoskiego: (2-3 porcje) 1 bulwa kopru włoskiego (fenkułu) 1 kalarepka 1 duże zielone jabłko(...)razie potrzeby ponownie doprawić odrobiną soku z cytryny. Surówkę z kopru włoskiego (fenkułu) , kalarepki i zielonego jabłka z koperkiem podawać jako dodatek do dań obiadowych (do tart, dań z mięsem lub z rybami) . The post Surówka z kopru włoskiego (fenkułu), kalarepki i zielonego jabłka z koperkiem appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjanajlepiej jednakowej grubości. Dzięki temu wszystkie upieką się jednakowo. Grillowane szparagi mogą być świetną przekąską, idealnie się sprawdzą na letnią kolację, ale również jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege, którą Wam gorąco polecam (np. z „ Młodymi ziemniaczkami z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” i „ Sałatką z rukolą, rodzynkami i płatkami(...)będą miękkie, ale wciąż chrupiące (jeśli przetrzymacie dłużej, staną się zdrewniałe) . Grillowane szparagi z pomidorkami posypać pokruszoną fetą. 50 g pokruszonej fety Podawać jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege (które polecam), czyli z „ Młodymi ziemniaczkami z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” oraz „ Sałatką z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi
Moja Delicjalekki stres, czy będzie smacznie ;) Jakiś czas temu spotkanie odbywało się u nas. Przygotowałam wtedy polędwiczkę z kurkami. Połączenie idealne, bardzo lubię to danie. Co poszło nie tak? Przesuszyłam mięso :( Goście oczywiście zjedli, nie narzekali, może nawet udało mi się zrehabilitować deserem ;) No cóż, robienie czegokolwiek pod presją nie wróży najlepiej. Tym razem bez zbędnego nakręcania się osiągnęłam efekt(...)nikt mnie nie pilnuje, a o konsekwencje będę się martwił później. ;) Jako uczestnik wyżej wymienionego wydarzenia muszę powiedzieć, że: 1. Autorka dania ma (być może) prawo myśleć, że piekła mięso o jakieś 35 sekund za długo, ale goście byli zachwyceni. 2. Co było na deser, to akurat najmniej pamiętam, bo na tym etapie byłem już całkowicie oszołomiony jakością przyjęcia
zadanie-gotowanieKotlety mielone z dodatkiem startego żółtego sera i ostrej młodej cebuli. Do tego ziemniaczki, mizeria i obiad gotowy! 250 g mięsa mielonego z indyka 50 g żółtego sera 2 łyżki bułki tartej 2 cebule 1 jajko Sól Pieprz Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę siekamy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone
VioletoweKucharzeniedziś wiadomo, że mięso wcale nie jest takie zdrowe, na jakie wygląda.. Czas wziąć odpowiedzialność za zdrowie rodziny w swoje ręce i poszukać smacznych alternatyw do kotleta. Nadmierne spożycie mięsa prowadzi m.in. do chorób cywilizacyjnych, które obecnie – jak podają media – są przyczyną mniej więcej 80% wszystkich zgonów. Trudno więc udawać, że […] Artykuł Co zamiast kotleta
WiszniówkaNastępnego dnia można je odsmażyć lub wrzucić do gotującej się wody na parę minut (chociaż u mnie zjedliśmy wszystkie na raz😉 ). Nadal są przepyszne! ============================================================ Farsz mięsny: Ugotowane mięso z kurczaka Cebula (do smaku – ja dałam 2 średnie na 400g kurczaka) Olej kokosowy Sól, pieprz Opcjonalnie: czosnek Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym. Ugotowane(...)mięso z kurczaka rwiemy w palcach na mniejsze kawałki i wrzucamy do malaksera razem z podsmażoną cebulką. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem – farsz musi być trochę za słony i za pieprzny, inaczej w pierogach będzie wydawał się mdły. Mielimy wszystko na gładką (albo prawie gładką) masę – i voilà – farsz gotowy! Farsz pieczarkowy: 250g pieczarek
Jak gotować i nie zwariowaćpysznego bakłażana tym razem nadzianego farszem bezmięsnym. Jest bardzo sycący i pożywny i napewno zasmakuje także mięsożercom. Mężuś tak zajadał że nawet nie wyczuł, że tam nie ma mięsa. składniki: 2 bakłażany po ok 450 g 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 cebula 120 g pieczarek olej sól,pieprz ser żółty do posypania Bakłażany dokładnie umyć i przekroić wzdłuż na pół(...)Gotowym farszem nadziać połówki bakłażanów. Na wierzchu posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20-25 minut, funkcja termoobieg. Polecam też: Bakłażany faszerowane mięsem i kaszą bulgur
Monia miesza i gotujeDziś zapraszam na gołąbki zawijane czyli szybka alternatywa dla tradycyjnych, czasochłonnych gołąbków. Są proste, szybkie, a przedewszystkim pyszne, polecam. Składniki: 600 g mięsa mielonego 1/2 średniej główki białej kapusty 100 g ryżu 3-4 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 duża cebula 3 ząbki czosnku bułka tarta do panierowania olej do smażenia sól, pieprz(...)czosnku ziele angielskie liść laurowe Wykonanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Kapustę drobno poszatkować, cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć razem z czosnkiem. Do miski wrzucić mięso, ryż, cebulę, kapustę, jajko oraz kaszę manną. Masę dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Z farszu formujemy gołąbki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju
magiczna kuchnia Kasipapryki czerwone 1 duża marchewka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego olej do smażenia suszona bazylia, oregano słodka mielona papryka carry, chili sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Wrzucić do miski, dodać carry, chili, słodką paprykę oraz sól, dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut. W tym czasie w paski pokroić(...)marchewkę w pół krążki. Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy cebulę oraz marchewkę, zeszklić, dodać papryki, chwilę jeszcze razem smażyć uważając by nie przypalić. Na koniec dodajemy mięso i smażymy, aż lekko się zarumieni. Do warzyw wlewamy 1/2 szklanki wody, dodajemy koncentrat pomidorowy, czosnek przeciśnięty przez praskę, bazylię oraz oregano. Wszystko dusimy przez 10-15 minut
magiczna kuchnia Kasi