blasze wyłozonej papierem i pieczemy ok 20 minut. Skórki powinny poodchodzić a orzechy lekko sie zezłocić. Wyjmujemy orzechy z pieca, studzimy. Ocieramy dłońmi skórki z orzechów. W maszynce do mielenia lub w malakserze mocno rozdrabniamy płatki owsiane (200 g) oraz orzechy. W misce łączymy zmielone płatki z orzechami. 25 g całych płatków, sól oraz sodę. W garnuszku rozpuszczamy olej kokosowy
Dzieje kuchennej Wiewiórypowtarzamy jeszcze 2 razy schładzając ciasto w lodowce za każdym razem przez około 30 min. 5. W czasie kiedy ciasto leżakuje w lodówce, szykujemy masę makową. Odsączony mak, mielimy w maszynce na najmniejszych oczkach trzy razy ( ja zmieliłam dwa gdyż lubię aby mak był bardziej wyczuwalny) W garnuszku rozpuszczamy miód z masłem i dodajemy do maku. Dodajemy także posiekane migdały
Gotowanie...to proste !następnie smażymy boczek. Kiedy wytopi się część tłuszczu, wrzucamy cebulę i smażymy do lekkiego zezłocenia. Zdejmujemy skórkę z kiełbasy. Obieramy czosnek. Usmażony boczek, cebulę, kiełbasę oraz czosnek mielimy w maszynce. Do gotowego farszu dodajemy przyprawy. Ziemniaki odcedzamy, dodajemy łyżkę soli następnie przepuszczamy przez praskę. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ziemniaki wyrównujemy i dzielimy na 4 części, odbieramy jedna część
Gotuj z Agnesoraz pieczarki dodajemy do kapusty, dosypujemy zioła i przyprawy do smaku i dokładnie mieszamy. Na każdym naleśniku kładziemy porcje farszu i zwijamy krokiety. Chleb oraz płatki mielimy w malakserze. Jajka roztrzepujemy. Każdego krokieta obtaczamy w jajku a następnie w panierce. Na niewielkim ogniu smażymy na rumiano, najlepiej na oleju roślinnym. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.chudego twarogu 15g kaszki manny firmy Kupiec 15g płatków żytnich 10g ziaren maku kilka kropel aromatu migdałowego jakieś słodzidło Sposób przygotowania: Twaróg miksujemy z białkiem na jednolitą masę płatki mielimy z makiem na mąkę do twarogu i białka dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy odstawiamy mase na około 5 minut, w tym czasie wstawiamy garnek z wodą kiedy woda zacznie delikatnie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćbudynie śmietankowe margaryna 3 jajka 3/4 szklanki cukru DODATKOWO puszka brzoskwiń 5 białek pół szklanki cukru Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i zagniatamy dosyć wolne ciasto. Ser mielimy. Utrzeć margarynę dodać cukier, ser oraz budynie. Dokładnie zmiksować, wbić jajka. Utrzeć. 2/3 ciasta wyłożyć na spód brytfanny. Pozostałość ciasta włożyć do lodówki. Na ciasto wykładamy połowę masy serowej
Gotuję Testujęoraz przesiane przez sito, cukier i cukier wanilinowy. Delikatnie łączymy wszystko razem, pod koniec wbijamy jajka, zagniatamy dosyć wolne ciasto, wałkujemy i kładziemy na blachę. MASA SEROWA: Na początku mielimy ser, najlepiej 2 razy. Żółtka oraz jajko łączymy z cukrem i ucieramy, następnie dodajemy zmielony ser, olej, mleko oraz budynie, wszystko dokładnie miksujemy i wykładamy na ciasto. Na wyrównany
Gotuję Testujędodatku cukru, w drugim pyszne dodatki. Jest to pierwszy na rynku jogurt naturalny z dwukomorowym opakowaniem z dodatkami. W ramach projektu zostało wybranych 5000 ambasadorów, którzy mieli zakupić 32 opakowania pysznego Jogurtu Naturalnego z dodatkami. 16 dla siebie i najbliższych oraz 16 do oddania rodzinie i znajomym do przetestowania, a później po otrzymaniu opinii przekazanie ich do firmy
Gotuję Testujęgotujemy do miękkości. Dlatego na gorącą wodę aby się mięso zamknęło i wszystko nie zwiało do wody. Gotujemy do miękkości, studzimy usuwamy cały tłuszcz i skórę a samo mięso mielimy w maszynce razem z ugotowanymi warzywami i czosnkiem. Taka masa jest dość sucha mimo warzyw które w tym wypadku zastępują nam jak to zazwyczaj się daje tłuste dodatki
Dieta moja pasjawiórek kokosowych Polewa: 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady łyżka mleka łyżka oleju łyżka masła Tortownicę 20 cm smarujemy masłem i wysypujemy wiórkami kokosowymi. Obrane orzechy kroimy na drobno. Twaróg mielimy lub przecieramy przez sitko. Ja osobiście jestem za drugim sposobem, może trwa dłużej, ale później mniej zmywania. Dlaczego półtłusty a nie chudy twaróg, jeśli to odchudzona wersja? Ponieważ ten chudy
Dieta moja pasjajajko, 2 łyżki wiórek kokosowych, ½ szkl. śmietany 18% Krem: 200 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania markiz blacky WYKONANIE Serniczki: Twaróg mielimy, mieszamy z jajkiem, cukrem, wiórkami i śmietaną oraz budyniem. Do foremek na muffinki wkładamy papilotki, w każdej układamy po 1 ciastku, zalewamy masą serową do pełna. Pieczemy
słodki bratekowocem maślanym”, ze względu na znaczną zawartość tłuszczów. Duża wartość energetyczna tego owocu sprawiła, że traktowano go kiedyś jako namiastkę mięsa podczas długich i dalekich podróży. Pierwszymi Europejczykami, którzy mieli okazję raczyć się uwodzicielskim smakiem awokado, byli hiszpańscy konkwistadorzy Meksyku. Do Polski owoc ten trafił znacznie później, ale zadomowił się na dobre i coraz częściej pojawia się na naszych stołach
mojewypiekiinietylkocebulę, podsmażamy aż cebula się zeszkli, następnie dodajemy posiekane pieczarki i smażymy, aż puszczą wodę i zrobią się ciemne, doprawiamy do smaku w blenderze (lub w maszynce do mielenia mięsa) miksujemy fasolę i pieczarki z cebulą i czosnkiem, do masy dodajemy otręby i taką ilość bułki tartej, aż masa będzie zwarta, formujemy burgery wielkości nieco mniejszej niż bułki, pieczemy
zdrowa vege kuchniaostudzenia. Ostudzone mięso z kaczki oddzielamy od skóry i kości, kajzerki namaczamy w wodzie , odciskamy. Mięso z kaczki, podsmażoną cebulę i wątróbkę, marchewki, selera, pietruszkę i namoczoną bułkę mielimy na sitku o drobnych oczkach. Wszystko przekładamy do miski, wbijamy jajka, wlewamy wywar z mięsa, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem, masę dokładnie wyrabiamy. Suszone śliwki kroimy na mniejsze kawałki
Bajeczna Kuchnianożyczki, sprzęt ogrodniczy, a nawet... porcelanę- nie byle jaką, bo ręcznie malowaną! No dobrze, ale noży wkoło do koloru do wyboru! Czemu więc Fiskars..? Nie ma dnia byśmy nie mieli noża w ręku. Codziennie przygotowujemy posiłki, nawet jeśli nie są skomplikowane, to przecież posmarować masłem chleb, czy pokroić warzywa czymś musimy. Zwykłe marketowe noże dają radę, owszem, ale tylko przez
Kuchnia w czekoladzie