mielone - 47549 przepisów (strona:2543/3170)

zupa gołąbkowa 194

papryki i  majeranku :-)  Do dużego garnka wlewamy troszkę oleju i dodajemy pokrojoną cebulkę, smażymy. Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach, kapustę kroimy na małe kawałki, mięso mielimy. Do podsmażonej cebulki dodajemy zmielone mięso, oraz marchewkę. Wszystko mieszamy i chwilkę dusimy. Dodajemy kapustę i czosnek przepuszczony przez praskę. Dusimy całość chwilkę na małym ogniu.  Następnie dodajemy wodę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kotlety ziemniaczane z marchewką,kapustą i pieczarkami z sosem serowym 134

olej do smażenia SOS  -2 serki topione -1szkl mleka -sól -pieprz Ziemniaki oraz marchewkę obieramy,kroimy i dajemy do garnka,gotujemy do miękkości. Studzimy.(nie solimy) Ziemniaki mielimy na sitku o małych dziurkach, marchewkę na dużych. Kapustę,pieczarki, cebulkę oraz czosnek kroimy bardzo drobno. Wszystko dajemy do garnka i smażymy na 1 łyżce masła-mieszamy by się

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
masło orzechowe 158

cukru *opcjonalnie Orzeszki ziemne wysypujemy na suchą patelnię i prażymy przez chwilkę, tak by wydobyć z nich aromat i smak. Następnie studzimy orzeszki i przepuszczamy je przez maszynkę do mielenia-najmniejsze sitko. Uzyskaną masę dajemy do malaksera, dodajemy składniki i całość miksujemy na gładki krem. Trochę to trwa, ale warto :-) Jak macie troszkę słabszy malakser, należy robić mu przerwy, żeby

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
pyszne kotlety z makaronu z sosem pomidorowym :-) 164

Makaron gotujemy,odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Ugotowany i odcedzony makaron siekamy w malakserze na małe kawałki,i  dajemy do miski. Cebulkę i czosnek bardzo drobno siekamy,mięso mielimy,szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Cebulkę oraz czosnek dajemy do garnka , dodajemy troszkę oleju i szklimy, dodajemy mięso raz szynkę-wszystko smażymy, chwilkę studzimy, i dodajemy do makaronu. Dodajemy również

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
pyszne krokiety z jajecznym farszem-idealne na Wielkanoc :-) 253

wegety -pieprz PANIERKA -trochę pieprzu -trochę soli -2 jajka -troszkę wody -bułka tarta  Przygotowanie farszu zaczynamy od namoczenia bułek lub chleba w mleku. Następnie ugotowane na twardo jajka mielimy w malakserze na drobno lub trzemy na tarce jarzynowej. Szczypiorek bardzo drobno siekamy i dodajemy do jajek. Cebulkę oraz czosnek również bardzo drobno siekamy i smażymy na łyżce masła. Dodajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
ciasto Delicjusz, z orzechami 374

margarynę.  Wymieszane składniki wylewamy na gotujące się mleko, gotujemy budyń, następnie wylewamy gorący budyń na biszkopt.  Przykrywamy drugim spodem. ponczujemy go i studzimy. MASA ORZECHOWA Orzechy włoskie mielimy. (warto odłożyć garść orzechów do posypania ciasta) Do garnka dajemy mleko i orzechy, całość gotujemy, aż do redukcji mleka. Masę należy mieszać aby się nie przypaliła. Najlepiej robić

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto marlenka -pyszne i rozpływające się w ustach :-) 130249

dalej ucieramy. Na koniec dodajemy po łyżce zimny budyń i miksujemy. Następnie każdy spód przekładamy cienko masą. Ostatnia warstwa to ma być masa. Orzechy wraz z kawałkami ciasta mielimy w malakserze. Posypujemy ciasto i gotowe :-) Ciasto wstawiamy na  całą noc  do lodówki żeby namiękło. Następnego dnia jest idealne, pięknie się kroi  i rozpływa w ustach. Pyszne , polecam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik jak malina. Przepis również na Thermomix! 161

podanych składników, wykładamy nim okrągłą formę o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na czas wyrobienia masy serowej. Twaróg jeśli jest w kawałku mielimy go 3-krotnie, jeśli mamy taki z wiaderka, pomijamy tę czynność. Masło ucieramy z cukrem, dopóki cukier nam się nie rozpuści. Następnie dodajemy ser, w międzyczasie dodajemy po jednym żółtku

MamaOskarka
Gorączka Lodu "Gotujemy pełną parą" z Katarzyną Błażejewską - Stuhr 211

była pizza z Olafem - klik . W planach ma zrobienie wszystkiego co w niej jest. Dzieci chętnie z rodzicami spędzą czas przy tworzeniu pysznych, kolorowych dań, a i rodzice będą mieli przy tym mnóstwo frajdy :-). Książka jest również pięknie i kolorowo wydana, co jeszcze bardziej zachęca do robienia wszystkiego co się w niej znajduje. Wyrabia zdrowe i mądre nawyki u dzieci

kruche babeczki
Sos cukiniowo paprykowy. 170

wydrążamy środek oraz obieramy ( ja nie obierałam). Czosnek i cebulę obieramy a z papryk usuwamy gniazda nasienne. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach, Paprykę, cebulę i czosnek mielimy w maszynce do mięsa. Wszystkie składniki przekładamy do garnka o grubym dnie, mieszamy a następnie wlewamy olej, ocet, sos sojowy, cukier, sól oraz przyprawy. Gotujemy około 30 min. co jakiś czas

Radość kipiąca uśmiechem.
Oleje tłoczone na zimno 172

energię i uśmiech. Gotowi? W pierwszym odcinku oleje. Coś, czego używa się na co dzień i kilka nietypowych, które poprawią zdecydowanie waszą kuchnię. SOSTA Jak poznałam właścicieli marki Sosta, mieli w ofercie tylko olej rzepakowy. I to był, a właściwie jest olej, bez którego nie wyobrażam sobie kuchni. Teraz, oprócz rzepakowego są oleje lniany, słonecznikowy, konopny, z czarnuszki, ostropestu, kokosowy

ladykitchen
Humus 120

delikatnie prażymy na patelni. Uprażony sezam wrzucamy do blendera, dodajemy do tego oliwę i miksujemy razem. Następnie dodajemy czosnek, sok z połówki cytryny. Stopniowo dodajemy ciecierzycę i wszystko razem mielimy. Powstanie nam sucha papka. Należy więc stopniowo wlewać wodę z gotowania ciecierzycy. Doprawiamy sola i pieprzem. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą, aż powstanie jednolita kremowa, gładka masa. Gęstość naszego humusu

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
PASZTET DO SŁOIKA 156

wywar Wykonanie: Z mięsa drobiowego i warzyw ugotować wywar. Wątrobę wieprzową ugotować w osolonej wodzie. Oba rodzaje mięsa ostudzić. Drobiową część oskubać od kości. Wszystko przepuścić przez maszynkę do mielenia. Cebulę bardzo drobno posiekać, podsmażyć, dodać do mięsa. Wlać około 1 szklanki wywaru, doprawić do smaku, wymieszać. Tak przygotowany pasztet przełożyć do wyparzonych wcześniej słoików, zakręcić. Do garnka wstawić słoiki

Zrób to smacznie
Kukurydziane pampuchy z gotowaną wołowiną 341

przez około 10 min. Będzie trochę kleiste. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W czasie kiedy ciasto na pampuchy wyrasta można przygotować farsz. W maszynce do mielenia mięsa zmielić gotowaną wołowinę. Pieczarki bardzo drobno pokroić nożem lub przy pomocy rozdrabniacza i dusić na patelni, aż woda z nich odparuje. Dodać do mięsa. Czosnek rozetrzeć i wrzucić

https:KKuchniaMniam
Indyk po indyjsku w sosie tikka masala. 171

Pastę należy przygotować trochę wcześniej a mianowicie orzechy nerkowca zalewamy zimną wodą, odstawiamy na co najmniej pół godz. Następnie odlewamy wodę a orzechy wrzucamy do malaksera i mielimy. W ten sposób powstanie pasta. Powstałe 2 łyżki  pasty dodajemy do sosu, mieszamy. Dodajemy garam masala oraz liście kozieradki,mieszamy a następnie  podajemy. Ja podałam z ryżem jaśminowym

Radość kipiąca uśmiechem.