mielone - 47549 przepisów (strona:2538/3170)

Dzień dobry, zastałem wołowinę? Czyli przepis na wołowinę po burgundzku 219

nazywano ten przepis jej przepisem "wołowina po burgundzku a 'la Julia Child" bo przecież gdzieś się go musiała nauczyć, podpatrzeć, podrasować ten przepis. Myślę, że nie należy nadmiernie mielić tej wołowiny z Julią i jej historią. Niemniej jednak warto pamiętać namiętny związek Dżulji z mięsem w każdej postaci.  Kiedyś kolega powiedział "jak zwał, tak zwie" więc czy to będzie

Right Behind The Kitchen
Sernik jabłkowy bez pieczenia 556

Uduszone jabłka dzielimy na dwie części (3/4 i 1/4). Większą dodamy do sernika, a mniejszą użyjemy do wierzchniej warstwy sernika.  Większą część jabłek przecieramy przez sito, lub mielimy blenderem na gładkie puree.  Do sera dodajemy puree z jabłek, roztopione masło, śmietankę kremówkę i wszystkie dokładnie łączymy między sobą. Pod koniec dodajemy raniej rozpuszczoną w 10 łyżkach wrzątku

Kuchnia Łukasza
Mielonka pietruszkowa z szynkowara 312

pietruszki 1 łyżka soli peklowej 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka czarnego pieprzu 100 ml wody Karkówkę rozdrabniamy (niezbyt drobno) w melakserze lub mielimy w maszynce do mięsa na średniej grubości sitku. Dodajemy sól peklową, mieszamy i wkładamy w misce do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, żelatynę

Marder&Marder Manufacture
Domowa nutella 383

zrobić :) Choć moja nutella nie jest taka gładka jak ta sklepowa, mój blender ostatnio troszkę szwankuje i nie chciał mi bardziej zmielić orzeszków, a w młynku do kawy mielę cukier i nie chciało mi się go myć :D to smak wyszedł bardzo dobry :) Jednak to było moje drugie podejście do nutelli, za pierwszym razem spróbowałam ją zrobić z gotowych już

Aga w kuchni
Amlou – pasta z migdałów i oleju arganowego 187

zmielonych prażonych migdałów (migdały w skórkach uprażyłam na patelni i zmieliłam w młynku) – ok 40 g miodu – ok 50 ml oleju arganowego BioPlanet Migdały mielimy w młynku (lub w blenderze), aż otrzymamy konsystencję pudru. Przenosimy do miski dodajemy miód, olej arganowy i całość mieszamy. Przechowujemy zamknięte w słoiku w lodówce prze ok 1 tydzień. Wszystkiego zdrowego i smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Racuchy z jabłkami i Ballarini Positano 248

nasze oczekiwania. Obie jesteśmy wielkimi łasuchami, więc padło na….   racuchy z jabłkami. O tym, że Lulowe racuchy są perfekcyjne i doskonałe pod każdym względem wiedzą wszyscy, którzy mieli okazję skosztować ich podczas spotkań u Amorka w Willi Roma w Bystrej. Tym razem oprócz kulinarnego kunsztu Lulu miałyśmy też do dyspozycji super narzędzie w postaci patelni Ballarini Positano

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
,,Tarta z dyni” 174

Spód: 250 g herbatników maślanych 100 g miękkiego masła Składniki na masę: 2 szklanki puree z dyni sok wyciśnięty z 1cytryny 2 galaretki cytrynowe 1 łyżka cukru Wykonanie: Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce. W tym czasie Puree z dyni gotujemy z sokiem

Podróż w kulinaria
DOMOWY PASZTET PIECZONY / FASZEROWANE PIECZARKI 282

laurowe,ziele angielskie,grzybki suszone i dusiłam około 1,5h. Wątróbkę dodałam na 10 minut przed końcem gotowania. Mięso, marchewkę, pietruszkę i grzybki zmieliłam trzykrotnie przez maszynkę do mielenia. Dodałam żółtka, przyprawy, namoczoną w wywarze  i przepuszczoną przez maszynkę kajzerkę. Polecam przyprawę firmy KAMIS do pasztetu szlacheckiego z pieca. Jest to niepowtarzalna propozycja przypraw wzbogacona aromatyczną gałką muszkatołową

potrawyregionalne
KETCHUP DOMOWY 257

czosnek starłam na drobnej tarce.    Przełożyłam do miksera paprykę, czosnek,imbir i podsmażoną lekko cebulę.   Można dodać trochę przecieru pomidorowego,żeby składniki  łatwiej się mieliły.   Tak uzyskaną pastę paprykową wlałam do pomidorów. Pora na przyprawy.   W młynku lub moździerzu utarłam nasiona gorczycy, kolendry i goździki. Wsypałam je do pomidorów. Dodałam sól, cukier, oliwę, pieprz

potrawyregionalne
PASTA SEZAMOWA TAHINI 244

lekko złoty i lśniący. Nie można go przypalić ani za długo smażyć - stanie się wtedy gorzki. Następnie wystudzone nasiona zmiksowałam. Użyjcie dobrego blendera albo młynka do kawy. Zapach podczas mielenia jest rewelacyjny. Pachnie chałwą  w całej kuchni. W trakcie albo pod koniec miksowania, jeśli uznacie ,że ciężko się miksuje  i pasta jest za gęsta dodajcie oleju. Zrobi się

potrawyregionalne
Akademia CookUp - Wieprzowina 299

żeberek BBQ - były główne wytyczne, ale generalnie każdy mógł iść na końcu w swoim kierunku - i to było widać na blaszce, bo żeberka znacznie się od siebie różniły - jedni mieli ostrzejsze, inni łagodniejsze marynaty, jedni przykrywali całe żeberka marynatą inni piekli już bez niej! Co kto woli. W przypadku stir-fry jak zawsze więcej przygotowania niż gotowania - lubimy robić stir

Plate of Joy
Sernik po kapitańsku 246

kropel olejku waniliowego 4 łyżki masy kajmakowej Orzechy do dekoracji Czekoladowe kulki do dekoracji Przed przygotowaniem sernika pamiętamy o wcześniejszym wyjęciu z lodówki masła, twarogu, jajek i drożdży. Orzechy mielimy na drobny pył. Żółtka oddzielamy od białek. Cukier puder przesiewamy przez sitko. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Kolejno dodajemy żółtka. Drożdże rozcieramy z mlekiem. Dodajemy do jajek. Następnie kolejno dodajemy

VioletoweKucharzenie
Paprykarz szczeciński 249

pieprzu Ryż gotujemy al dente i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Dodajemy przecier i wszystkie przyprawy i studzimy. Rybę siekamy bardzo drobno lub mielimy na sitku 4 mm. Cebulę i rybę mieszamy i dodajemy ryż. Wkładamy w sterylne słoiki i pasteryzujemy 50 minut w wodzie o temp. 95 stopni. Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Najlepsze warzywne pulpeciki do spaghetti 200

inne przyprawy do smaku 1 łyżka oliwy/oleju kokosowego rafinowanego lub innego roślinnego Przygotowanie :  Orzechy prażymy na patelni, aż zaczną przyjemnie pachnieć, następnie (po ostygnięciu) siekamy je lub mielimy delikatnie na dość grubą mąkę, umieszczamy w dużej misce, dodajemy płatki owsiane, startą marchewkę, posiekane pomidory, bazylię, czosnek, chili, przyprawy jajko lub chia, fasolę opłukujemy i delikatnie ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków

zdrowa vege kuchnia
sernik bez spodu 199

skórka otarta z pomarańczy sok z 1/2 pomarańczy 1 torebka budyniu waniliowego 75 g mlecznej czekolady 2 łyżki mleka 1 łyżka płatków migdałowych Ser zmielić w maszynce do  mielenia mięsa dwukrotnie.  Miękkie masło utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać po żółtku, natępnie po łyżce sera, skórkę i sok z pomarańczy oraz budyń. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania