mielone - 47549 przepisów (strona:2539/3170)

sernik z budyniem i ciasteczkami 238

Podpiec w 180*C przez kwadrans. Ugotować budynie na mleku. Gorący budyń wylać na ciasto. Na budyniu ułożyć ciastka. Ser dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia. Białka ubić na sztywno. Następnie żółtka zmiksować z cukrem i dodając ser ucierać. Dodać budyń i delikatnie wmieszać pianę ubitą z białek. Wylać do blaszki. Piec około 50 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciastka z maszynki do mięsa (z marmoladą) 202

Następnie dodać żółtka ugotowane i ponownie utrzeć. Mąkę wymieszać z solą i proszkiem, przesiać i zagnieść z masłem. Dodać masę z żółtek i zagnieść ciasto. Przełożyć do maszynki do mielenia mięsa z założoną tarczą do ciastek. Podczas wyciskania ciasto w maszynce powinno być dobrze ubite, żeby ciastka wychodziły równe. Kręcić rączką maszynki wyciskając ciasto i odcinać kawałki takie jakie duże

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
deser z pomarańczy 143

duże łyżki cukru pudru łyżka mąki dwie łyżki posiekanych orzechów włoskich Pomarańczę wyszorować, zalać wodą i gotować pod przykryciem około pół godziny. Odsączyć i wystudzić. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Żółtka ubić z cukrem pudrem na puszysty kogel mogel. Białka ubić na pianę. Do masy z żółtek dodać pomarańczę, orzechy i mąkę. Wymieszać. Dodać pianę z białek i delikatnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
pierogi z mięsem i ziemniakami 201

farsz: 200 g mięsa z rosołu 2-3 gotowane ziemniaki cebula ząbek czosnku łyżka oleju sól, pieprz dodatkowo: boczek wędzony szczypiorek Mięso i ziemniaki przepuścić przez maszynkę do mielenia. Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.  Składniki ciasta zagnieść na stolnicy. Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wycinać kółka. Nakładać po łyżce

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
gotowanie na żywo - CH Karolinka w Opolu 217

gotowaliśmy na żywo w Opolu podczas 7. urodzin Centrum Handlowego Karolinka.  Impreza była duża, równolegle trwał festiwal food trucków, na miejscu swoje stoiska  w uroczych drewnianych budkach mieli lokalni wystawcy u których można było zakupić żywność eko, ceramikę, rękodzieło i wiele innych ciekawych rzeczy. Ze sceny czas umilały kabarety, gwiazdy polskiej muzyki i regionalne zespoły .  Całość

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Koszyczki orkiszowo sezamowe z marmoladą i „Monte Cottą” 231

czekoladowe , 3 płaskie łyżeczki żelatyny (bez gotowania), 3 łyżki syropu klonowego, 2 łyżki zimnej wody, ponadto: twarda marmolada np. wieloowocowa, ziarna granatu, starta gorzka czekolada. Przygotowanie: KOSZYCZKI: Ziarna orkiszu mielimy na mąkę (można użyć gotowej mąki), mieszamy ją z solą, sodą, proszkiem do pieczenia, otrębami owsianymi i sezamem tzw. suche składniki. Margarynę miksujemy z cukrem i jajkiem do uzyskania gładkiej

Moniki Smakołyki
Jabłkowo-orzechowe cudo 293

proszku i dobrze wymieszamy, aby galaretka się rozpuściła. Kiedy masa ostygnie, a galaretka zacznie tężeć, wykładamy jabłka na pierwszy blat i wstawiamy do lodówki. 3. Masa orzechowa: Orzechy mielimy, ale nie całkowicie lecz żeby zostały małe kawałki orzechów. Śmietankę i mleko zagotowujemy w garnku. Kiedy zacznie się gotować wlewamy jajka ubite z cukrem na puszystą masę i mieszamy. Następnie wrzucamy

Na Ciasteczkowych Papierach
sernik z gruszkami 237

składniki na masę serową: 750 g twarogu 250 ml kwaśnej śmietany 170 g cukru 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1/4 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sproszkowanego imbiru wykonanie: Twaróg mielimy dwukrotnie. W naczyniu umieszczamy wszystkie składniki i miksujemy. Miksujemy tylko do połączenia się składników aby nie napowietrzyć masy serowej. Gotową masę przelewamy na wcześniej przygotowany spód a na wierzchu układamy

Domowy Smak Jedzenia
Domowe Pikantne Kurczakburgery jak z McDonald's 3162

solą i pieprzem. Dodatkowo możemy użyć papryczki chilli w proszku do otrzymania pożądanej ostrości sosu. Burgery: Bułkę namaczamy w mleku przez kilkanaście minut. Następnie dokładnie ją odsączamy. Umyte mięso mielimy (lub siekamy w food procesorze) wraz z czosnkiem, dodajemy bułkę, jajko, łyżkę bułki tartej i przyprawy. Łączymy wszystkie składniki. Z powstałej gładkiej masy formujemy kule, które następnie rozpłaszczamy tworząc kotleciki

Słodka Strona
Pieczone, dyniowe pulpeciki z ekologiczną komosą ryżową i tofu (wegańskie) 186

które obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach lub rozdrabniamy w malakserze. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pestki dyni prażymy na suchej patelni, uważając by ich nie przypalić. Mielimy je na małe kawałeczki. Natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki: dynię, starte na tarce o dużych oczkach tofu, ugotowaną komosę, cebulkę, przyprawy, pestki, natkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, olej, wodę

Be Fit Be Strong
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną 387

sól, pieprz 1 surowe jajko Sposób wykonania: 1. Przygotowujemy farsz, kapustę gotujemy do miękkości. Po wystudzeniu odciskamy z nadmiaru wody, drobno siekamy. 2. Mięso z rosołu oddzielamy od kości, mielimy w maszynce do mięsa. 3. Cebulę drobno siekamy, rumienimy na niewielkiej ilości oleju. Kapustę, mięso i cebule mieszamy, dodajemy 1 surowe jajko oraz doprawiamy do smaku. 4. Ze składników zagniatamy

Kuchnia domowa Ani
DROŻDŻOWE RACUCHY KUKURYDZIANE 236

kopiastej łyżki mąki pszennej, - ciepłej wody do pełna w kubku 300 ml. Mieszamy to wszystko dokładnie, przykrywamy i odstawiamy na chwilę, żeby drożdże zaczęły pracować.  W tym czasie mielimy sobie elegancko kaszkę kukurydzianą na mąkę, wsypujemy do miski: - 250 g mąki kukurydzianej, -  jeszcze 1 duża kopiastą łyżkę mąki pszennej, bo akurat tyle zostało w pojemniku ;) - szczyptę soli

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Bakaliowe nadzienie do rogali i bułeczek 239

mieszance  rumu i herbaty Orzechy rozdrobnić ( u mnie sprawdził się rozdrabniacz do warzyw, dobry też będzie malakser lub młynek do kawy.Część można zmielić w maszynce do mielenia mięsa, a część posiekać aby były wyczuwalne w masie. Ewentualnie drobno należy je potłuc). Do 250 ml mleka dodać orzechy i masło, zagotować. Mąki wymieszać w pozostałym mleku, po zawrzeniu przelać

kawawszklance
Mleko migdałowe 383

cynk, selen, potas, żelazo i wapń. Uwaga! Niestety nie jest to produkt niskokaloryczny, ale chyba z tych, jakie do tej pory robiłam najlepsze w smaku nawet bez dosładzania :) Migdały mieliłam w młynku, można też kupić gotowe zmielone. Składniki na  2 buteleczki : Użyłam 200 g. migdałów  - po zmieleniu zostało 120 g. (migdały można sparzyć i pozbawić skórki

apetytnapieczenie
Domowe masło orzechowe o idealnej konsystencji 182

kcal Prażymy orzeszki na patelni na średnim ogniu, stale podrzucając i sprawdzając czy się nie przypalają. Kiedy się ładnie przyrumienią i zaczną oddawać aromat - wrzucamy do blendera i mielimy jeszcze gorące . Dzięki temu  z orzeszków  będzie się wydobywał  naturalny olej , nadając masie bardziej lejącą, jedwabistą konsystencję. Dodajemy odrobinę soli - do smaku. *Jeśli Twój blender daje radę. Jeśli

Bazując na smaku

Proponowane wyszukiwania