mielone - 47549 przepisów (strona:2532/3170)

Kotlety mielone z dorsza 178

łyżki bułki tartej 1 łyżka majonezu 1 jajko sól, pieprz 1 łyżka przyprawy  Caffe de Paris bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Sposób przygotowania: Rybę mielimy, jak zamrożona to wcześniej rozmrażamy ją, przekładamy do miski. Dodajemy jako, bułkę  tartą, majonez oraz przyprawę Caffe de Paris , mieszamy i doprawiamy do smaku solą , pieprzem. Z masy formujemy

Bajeczna Kuchnia
Pierogi z mięsem 191

kilogram mąki 2 szklanki ciepłej wody 1 jajko i żółtko 1/4 szklanki oleju odrobina soli Sposób przygotowania: Mięso gotujemy do miękkości, cebulę kroimy w pióra i smażymy na oleju, mielimy  razem z mięsem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz formujemy w kulki. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto cienko wałkujemy, za pomocą szklanki

Bajeczna Kuchnia
Tort Bajadera 296

jeden z bardzo niewielu tortów, które można przygotować w pośpiechu. Tak też było w moim przypadku- zrobiłam go tego samego dnia, kiedy niespodziewanie okazało się, że wieczorem będziemy mieli gości! Bardzo szybko znikał z talerzy- zaskakując swoim pysznym smakiem i dorosłych i dzieci! Pozostawiam Was z pysznym przepisem, sporządzonym krok po kroku- z dodatkiem zdjęć, tak- aby jak najbardziej ułatwić

Domowe Torty
Sernik ze skrórką pomarańczową 232

łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka aromatu pomarańczowego 100g kandyzowanej skórki pomarańczowej 100g kandyzowanej mieszanki owocowej  1 czekolada mleczna 3 łyżki mleka 1. Twaróg mielimy. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem. Po kolei wbijamy jajka nadal miksując. Dodajemy twaróg, mąkę, aromat i skórkę pomarańczową. Miksujemy do dokładnego połączenia składników.  2. Masę przelewamy do keksówki

Szefowa kuchni
KOTLECIKI RYBNE ( z dorsza ) Z RYŻEM – najlepsze! 222

szczypiorek -1 pęczek * mąka pszenna / żytnia – 4 łyżki * sos ostrygowy – 1 płaska łyżeczka * sól, pieprz, papryka, chili – do smaku * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Dorsza mielimy, dodajemy ugotowany ryż, jajko, posiekany szczypiorek oraz mąkę. Doprawiamy do smaku i wszystko razem wyrabiamy do uzyskania gładkiej masy. Formujemy kotleciki / klopsiki i zostawiamy na ok. 15 minut w lodówce

Ostra na Słodko
Pasztet z żurawiną 212

patelni po smażeniu cebuli. Ugotowane i ostudzone mięso oddzielamy od kości  i skóry, bułki namaczamy w wodzie, odciskamy. Ugotowane mięso, marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę, wątróbkę i bułkę mielimy na sitku o drobnych oczkach, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową, dodajemy suszoną żurawinę , pasztet dokładnie wyrabiamy. Pasztet przekładamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem, wstawiamy

Bajeczna Kuchnia
Sernik bez pieczenia na płatkach kukurydzianych 210

kremówki 30% 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo galaretka Wykonanie: Płatki kukurydziane pokruszyć, dodać kakao i wymieszać z roztopionym masłem. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, na wierzch wykładamy masę, wyrównać. Ser mielimy dwukrotnie. Do sera dodajemy ć cukier miksujemy .  Żelatynę rozpuścić we wrzątku, gdy lekko ostygnie, połączyć ze śmietaną. Dodać do masy serowej i dokładnie wymieszać. Masę wykładamy na gotowy spód

magiczna kuchnia Kasi
Cappelletti z pieczarkami, jarmużem i oregano 211

ciasto, wałkujemy je bardzo cienko i wykrawamy kółeczka. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, blanszujemy drobno pokrojone pieczarki, czosnek i jarmuż. Po koniec smażenia dodajemy oregano i przyprawy. W maszynce mielimy warzywa z dodatkiem chleba, powstałą masę ewentualnie doprawiamy do smaku. 3. Na wycięte z ciasta kółeczka nakładamy mała ilość farszu i formujemy pierożki. 4. Gotowe pierożki gotujemy w lekko osolonej

Apetyczna babeczka
Pierogi z mięsem. 188

wołowego antrykot 1 cebula pieprz, sól Najlepiej dzień wcześniej ugotować z mięsa rosół, wstawić mięso do lodówki i na drugi dzień można skupić się na szykowaniu samego farszu. Mięsko mielimy w maszynce do mięsa razem z cebulą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farsz wykładamy na wycięte z ciasta kółka (wycinałam kubkiem) i lepimy pierogi. Gotowe pierożki wrzucamy do gotującej

Moje-pitraszenie
Pieczone paszteciki do barszczu 917

godziny do wyrośnięcia. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w piórka. Podsmażamy na oleju, aż z pieczarek odparuje nadmiar wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Mielimy. Jeśli jest taka potrzeba doprawiamy. Ciasto dzielimy na 2 części. Z drugą częścią postępujemy tak samo jak z pierwszą. Ciasto rozwałkowujemy na duży prostokąt, Dzielimy na mniejsze prostokąty o bokach około 15cm

Czerwona Porzeczka
Chałwa domowa z pistacjami 283

równomiernie. Nie wolno dopuścić do zbyt mocnego zrumienienia, bo sezam zrobi się gorzki. Uprażone ziarna od razu przekładamy do miseczki, nie zostawiamy na patelni – odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone ziarna mielimy blenderem lub w młynku. Przesypujemy do miseczki, dodajemy pokrojone orzeszki pistacjowe i mieszając dodajemy stopniowo nektar z agawy. Jeżeli damy za dużo nektaru chałwa zrobi się zbyt „plastyczna”, więc lepiej

mojewypiekiinietylko
Babeczki potworki 208

serka mascarpone barwnik lub barwniki spożywcze 2 op. śmietan fix [opcjonalnie, jednak szczególnie polecam! Nie zmienia on smaku, ani koloru- za to utrzymuje właściwą konsystencję bitej śmietany. Będziecie więc mieli większą pewność że kudełki Waszych potworków, będą wyglądały jak kudłate włoski- a nie jak rozmyte macki ośmiornicy ] Przepis: BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy

Domowe Torty
Wątróbka gęsia smażona z warzywami i jabłkiem 231

proszę się nie krzywić. My bardzo ją lubimy więc pojawia się na naszym stole dość często. Gęsia jest wyjątkowo dobra chociaż niełatwo ją kupić w wielkim mieście. Jeżeli będziecie mieli problem z jej kupieniem to użyjcie do dania wątróbki indyczej a nawet, ostatecznie, kurzej. Ostatnio robiłam wątróbkę gęsią z grzybami i dynią a dzisiaj będzie bardziej zwyczajnie bo z jabłkiem

Smaczna Pyza
Kulki słonecznikowe z amarantusem 201

Składniki: 200 g pestek słonecznika ok 6 łyżek miodu naturalnego ok  szklanki poppingu z amarantusa  2 -3 łyżki korabu/kakao Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni i  mielimy w młynku do kawy lub w robocie kuchennym. Do uzyskanej oleistej masy dodajemy miód, amarantus korab/kako i całość bardzo dokładnie mieszamy. K iedy całość jest ładnie plastyczna "kulamy małe kuleczki

Malinowe Pocałunki
Kopytka 201

bitą  śmietaną. Składniki: ok 1kg ziemniaków 300g mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka sól Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i drobno kroimy. Gotujemy do miękkości. Jeszcze ciepłe dokładnie mielimy i odstawiamy do wystygnięcia. Ze zmielonych ziemniaków układamy na blacie wysypanym mąką kopczyk. Dodajemy jajka, obie mąki i zagniatamy ciasto. Formujemy wałeczki i kroimy je na dość grube plasterki

Gotuj z Rumcajsem

Proponowane wyszukiwania