mielone - 47549 przepisów (strona:2547/3170)

Pasztet z kaczki 163

smalcu. *Gdy juz  kaczka jest miękka wyciągamy ja do wystygniecia  razem z warzywami i boczkiem Wywar zostawiamy. *Gdy  wszytko przestygnie  obieramy kaczkę z kości i mielimy na drobnych oczkach dwa razy; (Kaczka ,boczek, warzywa z wywaru ,surowa cebula, bułki,czosnek ,połowę naszych grzybów *Dodajemy jajka,gałke  muszkatołowa,pieprz,sól,łyżkę czabru  ,majeranek Mieszamy

Viola cooks with passion
Zupa buraczkowa z prażonym boczkiem i cebula 159

ViolaPassions Zupa która  przypomina  mi dzieciństwo Beztroski czas spędzony u dziadków na wsi Dzięki  takiej  chłopskiej zupie ludzie mieli siłę pracować ciężko na polu gdzie wszytko obrabialo się ręcznie. Czasem zupa  gotowana była oddzielnie bez ziemniaków a zasmażka była polana na  oddzielny talerz z ziemniakami. Składniki: 700 g. Ugotowanych buraków Kilka plastrów boczku surowego

Viola cooks with passion
Pasztet z Dzika 148

dodając  pod koniec czosnek . Pozostawiamy do wystygnięcia. Mięso gdy już jest gotowe wyciągamy z bulionu do wystygnięcia razem z warzywami. Bulionu nie zlewamy. Mięso,bułkę,warzywa ,cebulę mielimy w maszynce 3-4 razy . Mieszamy wszytko dokładnie dodając dwa jajka . Sól,pieprz do smaku. Układanie  w foremki: Proponuję  wysmarować je smalcem i posypać bułką tarta. Następnie

Viola cooks with passion
Grilowany Comber jagnięcy z sosem z wody różanej,rukwi i migdałów 160

dzisiaj. Mięso z jagnięciny jest bardzo  delikatne i szlachetnie. Nie potrzebuje naszej większej ingerencji. Kolor mięsa powinien być jasno różowy i mieć warstwę tłuszczyku ok.0.7-1 cm Sposób; Migdały mielimy w młynku dodajemy roszponkę ,olej sezamowy,wodę różaną i olej migdałowy i blendujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji,dodając szczyptę soli i pieprzu Mięsko smarujemy wodą różaną z  odrobiną

Viola cooks with passion
Falafelki 220

ząbek) mąka groszkowa (2 łyżki)/ może też być pszenna lub jakaś inna olej do smażenia Czas przygotowania: 25 min Przygotowanie: Ciecierzycę namaczamy przez 12 godzin. Odcedzamy. Blendujemy lub mielimy maszynką do mięsa. Do ciecierzycy dodajemy przyprawy, mąkę i wyciśnięty ząbek czosnku. Mieszamy. Formujemy małe kuleczki. Jedna kuleczka = ok. łyżeczka masy. Smażymy na głębokim oleju. Kuleczki wrzucamy dopiero na rozgrzany olej

Weganka gotuje
Najlepszy obiad na szybko, czyli makaron z awokado. 415

łyżeczki oleju/oliwy garść świeżej bazylii 5 sztuk orzechów, np. włoskich sól, pieprz plus 100 g makaronu (użyłam makaronu barwionego szpinakiem, ale pełnoziarniste penne czy spaghetti też się sprawdzi) Mielimy (za pomocą blendera ręcznego lub malaksera) pokruszone orzechy, miąższ z awokado, bazylię i obrany ząbek czosnku. Zalewamy sokiem z limonki i olejem, znów miksujemy. Powstaje nam gęsta pasta, którą doprawiamy solą

Powiedz dietom nie
proteinowy budyń 200

tłuszczu  30g  odżywki  białkowej  KULTURYSTA 100% Whey Protein 30g skrobi ziemniaczanej  250ml mleka bez laktozy 0,5 szklanki wody 5g wiórków kokosa (mielimy) (opcjonalnie coś do dosłodzenia) sposób przygotowania; Mleko grzejemy w rondelku.  W 0,5 szklanki wody mieszamy dokładnie pozostałe składniki.  Kiedy mleko zacznie delikatnie bulgotać dodajemy naszą miksturę ciągle mieszając

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Serowe knedle ze śliwkami 170

cukru,  szczypta soli,  25-30 śliwek. Wykonanie: Śliwki umyć, osuszyć i usunąć pestki. Mąkę przesiać, dodać cukier, szczyptę soli, wymieszać. Następnie dodać pokruszony ser (nie trzeba go mielić!), pokrojone na plasterki masło oraz wbić jajka. Całość razem posiekać, po czym zagnieść gładkie ciasto. Uformować dwa wałki o śr. około 4 cm. Następnie każdy wałek pociąć na około

Z miłości do słodkości
Soczyste polędwice z indyka i kolejna marynata 219

Zawsze rano biegali przed śniadaniem codziennie,teraz rozbiegówka jest w namiocie, super, dobrze, że pojechali nad Bałtyk :( Tak więc dzisiaj zamiast letniego lekkiego dania będzie mięso. Jeżeli będziecie mieli ochotę

Polska Zupa
Ciasteczka jaglano-migdałowe z cynamonem 148

łyżeczka proszku do pieczenia BIO 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki kardamonu 15 sztuk migdałów blanszowanych Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu lub własnego uznania. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Migdały mielimy (np. w młynku do kawy) i dodajemy do kaszy jaglanej. Następnie mieszamy z mlekiem, żółtkiem, cynamonem, kardamonem, proszkiem do pieczenia i miodem. Całość blendujemy na jednolitą masę. Białko ubijamy

My Chcemy Jeść
sernik z malinami 150

śmietanki kremówki 200 g cukru 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo: 300 – 400 g malin wykonanie: Ser mielimy 3 razy. Jajka mieszamy z cukrem przy pomocy widelca. Do sera dodajemy śmietanę kremówkę, jajka z cukrem, przesiane mąki oraz ekstrakt waniliowy. Wszystko miksujemy tylko do połączenia się składników. Gotową masę wylewamy

Domowy Smak Jedzenia
ZUPA-KREM Z AWOKADO / Ziołowe wcierki na wzmocnienie włosów 198

włosów, więc chciałabym podzielić się przepisami: 1. WCIERKA Z KOZIERADKI Kozieradka polecana jest przy włosach wypadających, matowych, suchych, łamliwych lub zniszczonych zabiegami fryzjerskimi.  ♥ 2 łyżki nasion kozieradki mielimy w młynku i zalewamy 125ml wrzątku. Odstawiam na pół godziny. Ostygnięty napar wcieram w skórę głowy. 2. WCIERKA Z KORZENIA ŁOPIANU Łopian stosuje się w przypadku włosów kruchych, z łupieżem, wypadających

Kasia Sarna
PASTA KANAPKOWA Z BURAKÓW 281

Składniki: ♥ duży burak ♥ 1/2 filiżanki sezamu ♥ 2 łyżki oleju sezamowego ♥ 2 łyżki soku z cytryny ♥ sól, pieprz Wykonanie: Buraka gotujemy i ubijamy tłuczkiem na puree. Sezam mielimy, dodajemy do buraka wraz z olejem, cytryną, przyprawami. Dokładnie mieszamy

Kasia Sarna
KAKAOWE PLACUSZKI Z TOFU / kwiaty jadalne 246

zajadamy kobiece smutki tabliczką czekolady ;) Kakaowiec jest wiecznie zielony i owocuje przez cały rok. Owoce zrywa się i pozostawia na kilka dni do fermentacji. Suszy się je, pali i mieli. PLACUSZKI Z KAKAO Czytaj więcej

Kasia Sarna
Zupa krem z cukinii i sera brie 212

dorzucamy do gotującej się zupy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do zupy wlewamy rozmieszaną ze śmietaną mąkę kukurydzianą, aby zagęścić zupę (jeżeli uznamy, że po zmiksowaniu będziemy mieli wystarczająco gęstą zupę, to zagęszczanie możemy pominąć) Chwilę gotujemy, po czym całość miksujemy na gładki krem.   Smacznego

IMPRESJA SMAKU