mielone - 47549 przepisów (strona:2551/3170)

Restauracja Union Jack Jamiego Olivera 220

Union Jack. Byłam. Jadłam. Nie pomińcie tego miejsca jeśli tam będziecie: Adres: North Hall 5 Covent Garden Piazza, Londyn London calling. Przyjechałam zwiedzać Londyn. Mielimy z mężem 20 rocznicę ślubu i wybrałam to miejsce. Pomysł, aby zawitać do Jamiego wpadł w ostatniej chwili. Jeśli tam będziecie koniecznie odwiedżcie. W tej okolicy roi się od cudownych zabytków i miejsc wartych zobaczenie

AZgotuj!
Pizza na kalafiorowym spodzie 219

parmezanu 3 łyżki mąki ryżowej ( u mnie z brązowego ryżu)  2 jajka gałka muszkatołowa pół łyżeczki soli Kalafior myjemy i kroimy na mniejsze części. Wrzucamy do malaksera i mielimy. Uzyskujemy coś w rodzaju kaszki kalafiorowej, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Całość przełóż do formy lub na papier do pieczenia. Wyrównaj brzegi i spód

AZgotuj!
Akademia Smaku Bosch: Kasza i golas lubelski 282

powiedzenia eksperci. Sporo wiem o kaszy - ale od Pani Moniki dowiedziałam się ciekawostek o których nie miałam wiedzy. Np. jeśli zjemy kaszę po aktywności fizycznej- nie będziemy mieli zakwasów. Kasza jest zasadotówrcza. Mikołaj opowiedział o swojej przygodzie z gotowaniem. Jak to się wszystko zaczęło. Oraz o kuchni polskiej, którą jest zafascynowany. Podzieliliśmy się na grupy i zaczęło się wspólne gotowanie

AZgotuj!
Żeglarskie muffiny 235

żeglarze rum uwielbiają, a jak!  Wiem o czym mówię, bo żegluję już od wielu lat - a muffiny na jachcie zrobiły furorę! Alternatywa również dla tych, którzy nie mieli dotąd pomysłu na zakupione przez siebie cytrynki w różnych syropach (nie tylko w rumie), na jesienne czy zimowe wieczory jako dodatek do rozgrzewającej herbatki. :) Polecam! Przepis na muffiny znalazł się już

Garniec Magalie
Kokosowe ciasteczka z płatkami teff i słonecznikiem 200

samo jak jednego ze składników - płatków teff*. Wykorzystałam je już w owsiance, ale przypomniałam sobie o tym przepisie i postanowiłam spróbować. Jak na ciasteczka kokosowe są nietypowe, bo wiórki mieli się dodatkowo w blenderze, tak samo jak słonecznik. Z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie, warte wypróbowania. *płatki teff są uzyskiwane z miłki abisyńskiej i nie zawierają glutenu.  Kokosowe

FitKot
Delikatna pasta z kurczaka 286

olej ryżowy- do smażenia * sól, pieprz- do smaku * szczypior- do posypania Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, a następnie wraz z mięsem i ugotowanymi warzywami zmielić w maszynce do mielenia, blenderem lub rozdrobnić widelcem. Pastę doprawić musztardą, solą, pieprzem, dodać drobno pokrojony szczypior i wymieszać. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Sernik z brzoskwiniami 496

pieczenia. Schłodzonym ciastem wylepiamy spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160ºC (bez termoobiegu). Pieczemy 12-14 minut. Składniki na masę muszą mieć temperaturę pokojową. Jeśli używamy zwykłego sera mielimy go 2-3 krotnie przez maszynkę, jeśli wiaderkowego – upewnijmy się, że jest gęsty i nie trzeba go odsączać na sitku. Ser miksujemy na wolnych obrotach z jajkami, żółtkami oraz

Poezja smaku
Bobytka, czyli kopytka z bobu 176

łyżki mąki pszennej 1 jajko ½  łyżeczki soli masło do smażenia świeża bazylia do podania Bób ugotuj do miękkości i obierz z łupinek. Następnie zmiel za pomocą maszynki do mielenia mięsa. (Możesz skorzystać również z tłuczka lub blendera). Teraz czas na mąkę, sól i jajko. Wszystkie składniki połącz ze sobą i zagnieć ciasto. (W razie potrzeby dosyp więcej mąki). Ciasto

Food Square
Dżem z nektarynek z lawendą 204

garnka ( skórki oraz ogryzki zawierają najwięcej naturalnej pektyny). Dodajemy 2/3 soku z cytryny. Owoce smażymy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Pod koniec gotowania wyciągamy gazę, dzięki czemu nie będziemy mieli w dżemie kwiatów a sam smak lawendy nie będzie zbyt intensywny. Dodajemy 1/3 soku z cytryny i smażymy jeszcze 15 min.  Gorący dżem przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i zostawiamy

Atlas Smaków
Dżem z jeżyn z miętą 209

zasypujemy cukrem. Zagotowujemy i zostawiamy do ostygnięcia( w lodówce, na całą noc). Następnego dnia owoce smażymy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Pod koniec gotowania wyciągamy gazę, dzięki czemu nie będziemy mieli w dżemie listków a sam smak mięty nie będzie zbyt intensywny. Gorący dżem przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i zostawiamy do góry dnem do wystudzenia. Przechowujemy w chłodnym, zaciemnionym miejscu

Atlas Smaków
Mleczna piernikowa czekolada na gorąco 212

mleka  200 g czekolady mlecznej kilka kawałków z piernika (nam zawsze zostają jak kroimy piernik do złożenie), lub kilka sztuk pierniczków   Przygotowanie: Pierniki mielimy na drobny proszek. Śmietane i mleko wlewamy do garnuszka i podgrzewamy do zagotowania się, dopiero wtedy wrzucamy połamaną czekoladę, lub takie specjalnie kawałeczki czekolady. Cały czas gotując mieszamy aż czekolada się

Lili w kuchni
Drożdżowa gwiazda z nadzieniem jak do Rogali Marcińskich 214

orzechów i daktyli i gorącą wodę. Każdy z tych składników parzymy około 30 minut w oddzielnym naczyniu, po czym odcedzamy wszystkie składniki. Mak, orzechy, migdały, figi i daktyle mielimy drobno. Do masy marcepanowej, dodajemy cukier puder i trzy łyżki śmietany i ucieramy to na jednolitą masę. Po czym dodajemy powoli mak i bakalie, skórkę pomarańczową i skruszone drobno

Lili w kuchni

Proponowane wyszukiwania