mielone - 47549 przepisów (strona:2555/3170)

Sernik na zimno z truskawkami 465

dobry. Sernik na zimno to chyba pierwszy deser w formie ciasta jaki robiłam sama, nie umiejąc jeszcze nawet piec. Poradzi sobie z nim nawet dziecko, słowo daję! Nie trzeba mielić twarogu bo można wykorzystać serki homogenizowane - radzę wybrać jednak takie gęste i z dodatkiem prawdziwej wanilii. Sernik na zimno można zrobić w tortownicy i pokroić go po zastygnięciu na porcje

Smaczna Pyza
Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy 178

papier do pieczenia (lepiej) lub folię aluminiową albo grubą folię spożywczą. Zapinamy obręcz. Masło rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu lub w mikrofali. Ciasteczka wrzucamy do misy malaksera i mielimy. Wlewamy masło i łączymy ciastka z masłem. Wysypujemy masę do tortownicy i równą warstwą uklepujemy – mnie najwygodniej robi się to dnem szklanki. Uklepany spód sernika schładzamy w lodówce. Żelatynę zalewamy

Karo in the Kitchen
Szparagi zapiekane z parówkami i serem 205

ugotowaniu mają być miękkie, ale nadal jędrne. Nie należy przypalać główek, one są bardzo delikatne, należy na nie uważać. Mam nadzieję, że trochę Wam pomogłam, szczególnie tym którzy nie mieli do czynienia jeszcze ze szparagami. Zapraszam do pieczenia i życzę smacznego:) Składniki: pęczek zielonych szparagów 2 cienkie mięsne parówki 2 plasterki żółtego sera oliwa z oliwek sól, pieprz kilka kropel

Zasmakuj Kuchni
Kotlety z kalafiora i ziol, ze smietana i czarnuszka czyli Niedzielne Mielenie odc.36 179

Lubię mielić nie tylko mięsiwo. W ubiegły piątek mimo późnej pory powrotu postanowiłam ugotować pierwsza w tym roku fasolkę szparagową i usmażyć kotleciki z kalafiora.  Trochę było z nimi zabawy ale smakowały wszystkim. Przepis podpatrzony w "Warzywie" Dominiki Wójciak, proporcje moje własne. Kotlety z kalafiora i ziół, ze śmietaną i czarnuszka kalafior (ok.1 kg) 2 dymki

Dzieje kuchennej Wiewióry
mini serniczki z frużeliną truskawkową i owocami 235

serową: 800 g sera białego 120 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 3 jajka dodatkowo: frużelina truskawkowa, świeże truskawki, owoce jagody kamczackiej, listki mięty wykonanie: Ser mielimy 2-3 razy. Do zmielonego sera dodajemy cukier, cukier z wanilią oraz jajka i miksujemy tylko do połączenia się składników. Gotową masę serową nakładamy pełno do foremek ze spodem herbatnikowym

Domowy Smak Jedzenia
Kluseczki szpecle ze szpinakiem (Spätzle di spinaci) 202

jaja 100 ml mleka s ó l, pieprz    PRZYGOTOWANIE Szpinak po oczyszczeniu blanszujemy we wrzącej wodzie, ok. 30 sekund. Szpinak osuszamy i mielimy do uzyskania gładkiej masy. Do szpinaku dodajemy jaja, sól, pieprz i mleko. Całość dokładnie mieszamy. Możemy również delikatnie zmiksować, aby uzyskać

La grande e la piccola cuoca
Kolejna wersja zdrowego omleta na słodko 205

tłuszczu) 5g ostropestu 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 10g odżywki białkowej   KULTURYSTA 85% Whey Protein Sposób przygotowania: Jajka ubijamy przez minutę jagody goi, wiórki, płatki, ostropest mielimy w młynku mieszamy ze sobą wszystkie składniki odstawiamy masę na około 5min żeby spęczniała smażymy pod przykryciem na małym ogniu (aż górą się zetnie wtedy będzie nam łatwiej obrócić) sekretem

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Schab w orientalnym sosie z makaronem soba 111

tutaj chodzi. Raczej o balans, o nasz smak. Solimy prawie tyle co nic, dlatego piszemy...DOPRAWIAMY DO SMAKU...i całe szczęście, bo co (?), jakby wszyscy mieli takie same gusta...a nie daj boże guściki??? Przyprawa 5 smaków jest rewelacyjna, polecamy Rafex   Składniki 2 kotlety schabowe p 150 g 200 g makaronu soba 4 dymki 1 cm świeżego imbiru

R'n'G Kitchen
NALEWKA Z PŁATKÓW RÓŻY 184

smak i zapach róż ,ale można ją juz pic po 3 miesiącach , a najlepiej zostawic ją na zimowe miesiące na rozgrzewkę przy kominku.Przepis jest dość łatwy i nie będziecie mieli z nim zbyt dużo roboty.Najwazniejsze  jest zrobienie syropu ,a potem to juz z " górki " ha ha...  2 słoiczki po kocentracie pomidorowym czyli 330 gram syropu różanego  - klik

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bezglutenowe babeczki z truskawkami i migdałami czyli Slodki Czwartek odc.106 203

owsianej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia po 100 g cukru trzcinowego i margaryny bez mlecznej lub masła 1 jajko 8 pokrojonych na 4 części turskawek Orzechy i płatki migdałowe mielimy. Dodajemy do mąki iwsypujemy proszek. Mieszamy. Cukier ucieramy z masłem a następnie oddajemy jajko. Mieszamy dokładnie a następnie łączymy z suchymi składnikami. Ciasto nakładamy do ośmiu foremek, do każdej porcji

Dzieje kuchennej Wiewióry
knedle z truskawkami 435

dużych truskawek wykonanie: Truskawki myjemy i osuwamy szypułki. Ziemniaki myjemy, gotujemy w mundurkach, w osolonej wodzie. Gdy będą ugotowane odcedzamy z wody i odstawiamy do wystudzenia. Następnie mielimy je lub dusimy na pure. Wykładamy na stolnicę. Dodajemy mąkę orkiszową, mąkę ziemniaczaną, jajka oraz szczyptę soli. Zagniatamy ciasto. Z gotowego ciasta urywamy po kawału, formujemy placuszek, na środku każdego umieszczamy

Domowy Smak Jedzenia
Muffinki z marcepanem i migdałami 184

prezenty dla zajączka. Nie tylko my byliśmy obdarowywani, ale i zając otrzymywał od nas kilka prezentów. Taka wspólna radość z obdarowywania się:) www.mobini.pl W Wielki Piątek dziadkowie moi mieli w zwyczaju kultywować tzw. "Boże Rany" . "Powszechne jest w Wielkopolsce smaganie rózgami w Wielki Piątek. Są to znów ślady magii związanej z wiarą w czarodziejską siłę drzewka . Przy uderzeniu mówi się

Kuchnia smaków
Filolożkowy Zestaw Obiadowy I 157

takich bucatini all'amatriciana na powitanie kogoś, kto wraca z zagranicy, jest najlepszym prezentem. Ileż to razy byłem świadkiem rozmów telefonicznych rodaków, którzy na krótko przed powrotem z obczyzny mieli jedno jedyne zmartwienie: zyskać pewność, że gdy tylko otworzą drzwi mieszkania, zanim jeszcze przywitają się z mamami, żonami i narzeczonymi, już z daleka ujrzą stojący na kuchni gar z wrzącą

Kuchnia smaków
Pasta z ciecierzycy, pomidorów suszonych i orzechów. POLECAM. 181

oleju ) puszka ciecierzycy lub ⅓ szklanki ciecierzycy suchej sól do smaku (opcjonalnie) Wykonanie Ciecierzyce suchą gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ciecierzycę z puszki używamy w 3 etapie. Orzechy mielimy. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Uwagi Ciecierzyca musi być dobrze ugotowane, inaczej pasta będzie sucha, można wtedy dodać kilka łyżek wody z gotowania. 3.5.3208 Ciecierzyca to zdrowe, pożywne białko. Zobaczcie

Apetyt na Zielone
Kokosowe kulki mocy. Mega. 164

miodu 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego 2 łyżki amarantusa ekspresowego (opcjonalnie) 4 duże figi suszone ⅓ szklanki wody ok. 1 szklanka wiórków do obtoczenia Wykonanie Wiórki, płatki żytnie, orzechy mielimy na mąkę. Do miski wsypujemy zmielone składniki suche i dodajemy kakao, miód, olej kokosowy, amarantus. Figi i wodę blendujemy na gładką masę i dodajemy do pozostałych składników. Ugniatamy masę ręką

Apetyt na Zielone