mielone - 47549 przepisów (strona:2561/3170)

Strucla makowo - marcepanowa 159

powierzchnię maku), zostawiamy na 20 - 30 minut i odsączamy. Następnie mieszamy mak z cukrem, skórką i pokrojonymi figami, dodajemy pokruszoną masę marcepanową i dwukrotnie mielimy. Dodajemy jajka, aromat i wyrabiamy jednolitą masę.  Ciasto drożdżowe dzielimy na dwie części. Jedną z nich rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na prostokąt o wymiarach ok. 20x30 cm, smarujemy go połową masy makowej

Czary - gary w kuchni
Smarowidło kanapkowe 125

ogórkiem i świeżym chlebem... SKŁADNIKI ok. 700 g surowego boczku ok. 700 g podgardla 1 cebula 3 - 4 ząbki czosnku 1 łyżka suszonego majeranku sól, pieprz Boczek i podgardle mielimy w maszynce, a następnie przekładamy do garnka z grubym dnem i na małym palniku podgrzewamy aż zacznie się wytapiać tłuszcz. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, a następnie

Czary - gary w kuchni
Pasztet z szynkowara 132

warzywa będą miękkie. Dodajemy wątróbkę i gotujemy jeszcze ok. 15 - 20 minut. Cebulę kroimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przestudzone mięso obieramy od kości i wraz z innymi składnikami mielimy w maszynce. Dodajemy jajka i przyprawy (gałki nie żałujcie, powinno ją być dobrze czuć w pasztecie), wyrabiamy masę pasztetową, a następnie przekładamy ją do foliowego woreczka umieszczonego w szynkowarze. Zamykamy

Czary - gary w kuchni
Pasztet z wątróbki drobiowej 164

wyparuje dolejcie jej, tak by zawsze na dnie patelni znajdował się płyn. Gotowe wątróbki wyłączamy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem; patelnię przykrywamy i odstawiamy by całość wystygła. Następnie dwukrotnie mielimy wątróbkę z cebulą i pozostałą na patelni wodą, dodajemy jajka, gałkę i wyrabiamy jednolitą masę. Przekładamy ją do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach (w nagrzanym

Czary - gary w kuchni
Mini serniczki kokosowo-cytrynowe z ananasem 164

serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru maczek tutti frutti od Delecty 2 plastry ananasa listki mięty Sposób przygotowania: 1. Masło roztapiamy i studzimy. Herbatniki i wiórki kokosowe mielimy w malakserze i mieszamy z płynnym masłem do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremki na muffinki wykładamy papilotkami i do każdej nakładamy łyżkę masy i ubijamy. 2. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem

Na Ciasteczkowych Papierach
Spaghetti bolognese 153

łopatka) makaron spaghetti 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz koperek ser żółty oregano olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa, cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić cebulę, poddusić ją, dodać czosnek i krótką chwilę podsmażyć. Do cebuli dorzucić mięso. Smażyć, aż przestanie być

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Spaghetti 212

czosnek 4 ząbki pomidory z puszki ( cała puszka) keczup woda parmezan 200 g sól i pieprz do smaku makaron 300 g Krok 1 Karkówkę myjemy,osuszamy i mielimy na średnich oczkach, prosto na patelnie. Dolewamy odrobinę oleju i smażymy do zarumienienia. Ser z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem kroimy w kosteczkę i dodajemy do mięsa. Całość dusimy do momentu rozpuszczenia

Różowa kuchnia
Kotlety z fasoli Jaś 197

Sposób przygotowania: Fasolę wsypujemy do garnka, zalewamy zimną wodą, odstawiamy na 12 godzin żeby fasola napęczniałą. Fasolę odcedzamy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Ostudzoną mielimy lub miksujemy blenderem. Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do zmielonej fasoli dodajemy podsmażone warzywa, jajka, bułkę tartą

Bajeczna Kuchnia
Zupa pomidorowa 215

minut). Do pomidorów dodać świeżą bazylię, z drugiego wywaru odcedzić ugotowaną niecałą jedną marchewkę, ząbki czosnku, kawałek cebuli, kawałek korzenia pietruszki i wszystko razem zmielić na jednolitą masę blenderem (mieliłam ręcznym, ale jeżeli nie posiadacie, to można przelać do stojącego). Ugotowany wywar mięsno-warzywny przecedzić przez sitko do innego garnka lub wybrać mięso i warzywa sitkiem. Do czystego wywaru wlać

Passions hobbies life
Dietetyczne ciasto kokosowe z malinową masą 185

składników. Jestem pewna, że go pokochacie <3 Ciasto: 100 g mąki owsianej 1 jajko 50 g mąki kokosowej lub wiórków zmielonych na mąkę 4 łyżki wiórków kokosowych (nie mielimy ich) 6 łyżek mleka (może być sojowe lub ryżowe) 1 spora łyżka miodu lub innego słodzidła Składniki wymieszać widelcem do uzyskania jednolitego ciasta. Formę 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia

Chocolate Muffin Blog
Sernik straciatella na zimno 412

mlecznej i gorzkiej. Składniki: Spód:    200gr herbatników kakaowych    150g masła    pół tabliczki gorzkiej czekolady Masa sernikowa:    1 kg twarogu sernikowego (ja mieliłam sama)    3 łyżki żelatyny    0,5 szklanki gorącej wody    1,5 tabliczki czekolady    2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Amatorka kuchenna
Bajaderki 152

żurawina itp. (opcjonalnie) Dodatkowo: wiórki kokosowe/siekane orzechy włoskie 200 g czekolady mlecznej/gorzkiej 2 łyżki masła Przygotowanie: Bakalie namoczyć w ciepłej wodzie/herbacie/alkoholu. Ciasto pokruszyć/zmielić w maszynce do mielenia albo blenderze. Dodać bakalie, dżem/krem czekoladowy i 1 łyżkę alkoholu.  W garnuszku podgrzewamy mleko z cukrem, kakao i masłem, stale mieszając roztapiamy na bardzo małym ogniu. Odstawiamy

Malinowo w kuchni
Klopsiki w białym sosie 132

łyżeczki Proeco Polska Dodatkowo : śmietana 30 % 150 ml 4 marchewki listek laurowy 3 szt ziele angielskie 3 szt sól i pieprz do smaku Krok 1 Mięsko myjemy, osuszamy i mielimy. Dodajemy jajo sól,pieprz i koperek.Farsz mieszamy i formujemy w rekach małe kuleczki. Krok 2 Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, wkładamy do garnka,zalewamy wodą.Wkładamy ziele

Różowa kuchnia
Mielonka z łopatki 164

mieszamy je porządnie z peklosolą. Wkładamy do miski i stawiamy na szafce kuchennej na pół godziny. Po tym czasie wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie mięso mielimy w maszynce na sitku 3-5 mm (my akurat mamy sitko 4 mm). dodajemy wodę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy i porządnie wyrabiamy przez kilka minut, aż mięso wchłonie

Marder&Marder Manufacture
Koktajl z rzodkiewką 158

Dziś zapraszam Was na zdrowy i pyszny koktajl. Tym razem będzie to jednak koktajl w wersji wytrawnej, na bazie naturalnego jogurtu. Jeśli będziecie mieli ochotę, do przygotowania koktajlu  możecie też wykorzystać kefir. Będzie równie smacznie. Koktajl z rzodkiewką Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 400 g naturalnego jogurtu pęczek rzodkiewek 2 garści listków szpinaku sól do smaku kiełki rzodkiewek Wykonanie

Kulinarne przygody Gatity