mielone - 47549 przepisów (strona:2568/3170)

Pierogi ruskie 123

góry dnem, aby nie wyschło do czasu lepienia. Farsz: Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odstawiamy do wystudzenia. Jeszcze lekko ciepłe przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub maszynkę do mielenia mięsa wraz z twarogiem. Do powstałej masy dodajemy jajka oraz podsmażoną na oleju, drobno posiekaną cebulkę. Całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem (nie żałujemy pieprzu!). Ciasto rozwałkowujemy cienko

MyCookBook.pl
Mazurki Wielkanocne mini 189

każdy piekarnik inaczej piecze więc sprawdzajcie najlepiej) .Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy masa orzechową i lukrem, dodajemy dmuchane kuleczki w czekoladzie ememesy i co tam macie. Lukier: W młynku mielimy 3 łyżki niebieskiej galaretki i 3 łyżki cukru. Zalewamy odrobiną gorącej wody, mieszamy i powstaje lukier niebieski. To samo robimy z galaretką czerwona i zieloną

Różowa kuchnia
Kiełbasa Lisiecka według JackaW 314

ziele angielskie 0,5 /g/kg -jelita wołowe grube 40-45 mm Wykonanie: Mięso z szynki kroimy 2 x 3 cm i delikatnie rozbijamy tłuczkiem do schabowych Mięso z karkówki mielimy fi 8 mm Oba mięsa peklujemy  osobno przez 48 godz. Następnie łączymy mięsa i dajmy 350 g wody Potem dajemy wszystkie przyprawy stopniowo i mieszamy do kleistości mięsa Zostawiamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Batoniki orzechowo-czekoladowe a'la Mars 221

powinna mieć grubość ok 1 cm. Umieszczamy w lodówce. Masa orzechowa * 1 - 1 i 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 -3/4 szklanki mleka 3-4 daktyle Orzechy i daktyle mielimy bardzo drobno/prawie pył (nie za długo, aby nie wytrącił się olej i nie powstało masło). Dodajemy mleko i miksujemy do powstania gładkiej puszystej masy. Wykładamy na stwardniały spód i rozsmarowujemy

Chocolate Muffin Blog
Klasyczny włoski sos pomidorowy 168

Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Obrany seler naciowy drobno posiekać. 1 cebula 0.5 średniej marchewki 1 łodyga selera naciowego Pomidory wraz z zalewą przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa z założoną nakładką o najdrobniejszych oczkach. 4 puszki pomidorów w całości bez skórki (4 x 400g) W szerokim rondlu rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić cebulę i smażyć bez rumienienia

Moja Delicja
Bułki na parze czyli pampuchy, jako dodatek do mięs i sosów 192

Przepyszne, super smakują z sosem z kaczki oraz różnych mięs. My je uwielbiamy, często je robię. Można je też zamrozić i podgrzać gdy nie będziecie mieli wystarczająco dużo czasu na przygotowanie ich. Podgrzać mleko i do letniego dodać pokruszone drożdże. Następnie wrzucić pozostałe składniki i dokładnie wyrobić jak każde ciasto drożdżowe. Ciasto musi być gładkie i sprężyste. Włożyć ciasto

Kuchnia Pokoleń
KANAPKI Z JAJEM I WĘDLINĄ - PIERWSZE ŚNIADANIE DIETA 1500 KCAL. 149

zwiększonej dawki energii,aby móc lepiej pracować. Jeżeli zabraknie śniadania wtedy zmuszamy swój organizm do wytężonej pracy,która jest ponad jego siły. Będziemy czuć się senni,słabi i będziemy mieli problem z koncentracją. Organizm będzie się dopominać zwiększonej ilości cukru ponieważ skutkiem nie zjedzenia śniadania jest spadek cukru we krwi dlatego nie możemy dopuścić do tego żeby np.dostarczy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pudding z nasion chia (z nutą czekolady) 181

świecie i s ą wielką skarbnicą kwasów omega - 3, błonnika, białka, wapnia, żelaza, potasu, magnezu, antyoksydantów...  Mogłabym tak wymieniać i wymieniać... Spożywa się je na surowo - nie trzeba mielić, ani gotować. Zachowują się podobnie jak siemię lniane, czyli pod wpływem płynów - zwiększają (kilkukrotnie) swoją objętość i wytwarzają żel, który zawiera w sobie wszystkie ich wartości odżywcze.  Na pewno

Di gotuje
Bezglutenowy chleb z ziaren i migdałów czyli "Smakowita Ella" w praktyce 226

mąkę. [ Zmieliłam 3/4 (czyli 150 g) migdałów i połowę (czyli 130 g) pestek dyni w młynku do kawy i przypraw, pozostałe migdały, pestki dyni oraz kaszę gryczaną mieliłam w malakserze przez około 30-40 sekund, tak aby ziarna nie były już w całości, ale aby nie powstała jeszcze mąka ] Wsyp mąkę do dużej miski wraz z innymi suchymi składnikami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka z kuskusu z serem feta 344

Sałatka idealna na uroczystości czy rodzinne imprezy. Ciekawa w smaku i w wyglądzie a dodatkowo bardzo zdrowa :) Polecam przede wszystkim, którzy nie mieli jeszcze okazji spróbować tego ciekawego składnika! Zapraszam. Sałatka z kuskusu z serem feta Składniki: 1 szklanka kuskusu 1 szklanka bardzo gorącej wody 1 mała papryka: czerwona, zielona, żółta 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 mały słoiczek ogórków

Tagebuch po polsku
Keks 137

babki i mazurki,ale na nie będzie czas w przyszłym tygodniu, więc dzisiaj padło na keks,którego bardzo dawno nie jadłam,a robi się go w miarę szybko. Gdybyście mieli w planach zrobić keks na święta wrzucam przepis i małą podpowiedź: keks najlepiej upiec 2-3 dni przed świętami (owijamy w ściereczkę i odstawiamy w chłodne miejsce)wtedy jest najlepszy

Bon appetit mon amie
Pasta z makreli 172

łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Makrele obieramy ze skóry i usuwamy wszystkie ości. Przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem  (można też przemielić w maszynce do mielenia). Jajka gotujemy na twardo i kroimy w małą kostkę. Cebulę obieramy i także kroimy w kostkę. Jajka i cebulę dodajemy do makreli. Dajemy koncentrat, majonez oraz sól i pieprz

Bon appetit mon amie
Knedle z truskawkami i czekoladową nutą 154

mlecznej sos: 1 tabliczka czekolady gorzkiej 1 łyżka masła 3 łyżki śmietany 30%     Przygotowanie: knedle: Ziemniaki obieramy i gotujemy.Ugotowane, ostudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę do ziemniaków (ewentualnie mielimy w maszynce). To samo robimy z serem. Łączymy ziemniaki i ser oraz jajko,mąkę (sypałam trochę "na oko") i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto. Odrywamy po kawałku ciast formujemy w dłoniach

Bon appetit mon amie
Pierogi z truskawkami i serem 155

być wrząca) oraz szczyptę soli i łyżkę oleju. Mieszamy najpierw łyżką aby się nie poparzyć, następnie zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Ser przeciskamy przez praskę lub mielimy, dodajemy do niego cukier i pokrojone na ćwiartki truskawki. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy na grubość około 0,4 cm. Z ciasta wycinamy krążki, na które nakładamy farsz, zawijamy i zlepiamy

Bon appetit mon amie
Pasztet z cieciorki 142

moczymy przez całą noc, a następnie gotujemy około 30 minut aż będzie miękka.  Pieczarki obieramy kroimy i podsmażamy wraz z posiekaną cebulą. Ugotowaną ciecierzycę, podsmażone pieczarki i marchew mielimy lub miksujemy w blenderze. Do warzyw dodajemy jajka, olej i przyprawy, mieszamy.  Masę przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.  Pieczemy w 180 stopniach przez

Bon appetit mon amie