mielone - 47549 przepisów (strona:2567/3170)

Najlepszy pasztet domowy 175

minimum( mięso musi być lekko przykryte). Odcedzić wywar i namoczyć w nim bułki,które dodajemy do mięsa. Wątróbkę sparzyć i dodać do reszty.Całość zemleć podwójnie maszynką do mielenia mięsa (drobne sito). Dodać jajka,gałkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić na gładką masę i przełożyć do wysmarowanej smalcem i wysypanej bułką formy. Ilość na 3 formy keksowe

Wielki apetyt
Likier jajeczny 151

Bardzo delikatny i smaczny,polecam szczególnie wszystkim łasuchom jako dodatek do deserów. Więc,gdy zostaną wam żółtka i nie będziecie mieli pomysłu do czego można je wykorzystać,wypróbujcie nasz rodzinny przepis. Składniki: 6 żółtek 2 szklanki cukru 2 łyżki domowego cukru waniliowego. puszkę mleka skondensowanego niesłodzonego 500 ml czystej wódki Sposób przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Stopniowo

Wielki apetyt
Śniadanko wielkanocne 209

minimum( mięso musi być lekko przykryte). Odcedzić wywar i namoczyć w nim bułki,które dodajemy do mięsa. Wątróbkę sparzyć i dodać do reszty.Całość zemleć podwójnie maszynką do mielenia mięsa (drobne sito). Dodać jajka,gałkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić na gładką masę i przełożyć do wysmarowanej smalcem i wysypanej bułką formy. Ilość na 3 formy keksowe

Wielki apetyt
Rafaello 156

domem (przygotowała go mama mojego kolegi - użyła do niego krakersów, które zastąpiła herbatnikami w wyłudzonym od niej przepisie). Mam do niego ogromny sentyment, ale gdy je zrobicie też będziecie mieli. Nie dość, że jest bardzo łatwe, to jeszcze ekspresowe i zawsze wychodzi. Ciasta się nie piecze, więc jest to świetna opcja do przygotowania w warunkach polowych. Składniki: 2,5 szklanki

Wielki apetyt
Makowiec 178

ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 60 minut. Mak zalać wrzątkiem i po godzinie odsączyć z wody za pomocą ściereczki i zemleć 2 krotnie (jeśli nie macie maszynki do mielenia, możecie dodać w tej chwili miód i zmiksować blenderem) Dodać bakalie (przy czym rodzynki najlepiej jest namoczyć w rumie) i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy

Wielki apetyt
Czeko lepki -test 175

Czeko lepki (firmy Wedel) to nowy produkt wymyślony specjalnie dla dzieci a może nawet bardziej dla dorosłych, żeby mieli czym zająć swoje pociechy. To 3 opakowanka czekolad ( mlecznej, gorzkiej i białej ) w kolorowym pudełku (dostępne jest 5 wariantów: różowy- polana, niebieski- ocean , żółty- kosmos, dżungla i bajkolandja, ale tych niestety nie udało mi się kupić), które nadają się do lepienia

Wielki apetyt
Wspaniały WITARIAŃSKI MAKOWIEC i równie wspaniały SOS CZEKOLADOWY 226

szklankę) oraz połączyć je razem z olejem kokosowym w jednolitą masę. U mnie było łatwo, wrzuciłam do Vitamixa orzechy, daktyle i olej wszystko razem od razu i mieliło się pięknie :) Gotową masę wykładamy na papier do pieczenia, formując prostokąt o szerokości przyszłego makowca i grubości ok. 1 cm, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne do zrobienia. Teraz masa makowa

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
KROKIETY Z GOTOWANEJ RYBY 325

gotowana ryba) 1 jajko sól pieprz cytrynowy majeranek szczypta słodkiej papryki 1 cebula bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Ugotowaną wcześniej w bulionie warzywnym rybę obieramy z ew. ości, mielimy lub blendujemy. Cebulę drobno kroimy podsmażamy na maśle na złoty kolor, studzimy i przekładamy do ryby. Dodajemy jajko, sól, pieprz cytrynowy, majeranek, paprykę oraz trochę bułki tartej (tyle, aby masa

Walijskie Pichcenie
Chipsy z marchewki 237

potrząsamy. Wykładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Umieszczamy w piekarnika najpierw na 10 minut grzanie góra i dół, a potem na kolejne 10 na termoobieg. Wówczas marchewki będziemy mieli mocno przypieczone. Zachęcamy do obserwowania marchewek podczas pieczenia ponieważ różna grubość będzie dochodziła w różnym czasie. U nas plasterki były dość grube bo krojone ręcznie. Przy cieńszych plasterkach czas będzie

Kolizje Smaków
Krokiety na meksykańską nutę. 257

doprawiamy przyprawami. Farsz mamy gotowy. Nadziewamy wcześniej przygotowane naleśniki. Obtaczamy w bułce i w jajku. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Podajemy z guacamole lub innym sosem, jeśli będziecie mieli na to ochotę. Składniki naleśniki: 50/50 mąki kukurydzianej i mąki pszennej 1 garść otrębów żytnich 1 jajo 1 łyżka oleju woda mleko Ciasto przygotowujemy jak na naleśniki. Guacamole : 1 avocado

vegetanie
smaczne, pszenno-żytnie twarogowe ciasto z truskawkami... 235

proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, truskawki 30 dag, polewa cukrowa: - w opisie jajka "L", miękka palma, cukier, aromat migdałowy, twaróg tłusty śmietankowy mikserem utrzeć z 5 minut - twarogu mielić nie trzeba wsypać do masy mąkę tortową, mąkę żytnią, proszek do pieczenia i mikserem składniki połączyć tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować tłuszczem, do blaszki przełożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Kawa żołędziówka- recenzja 188

śmietanka które załagodzą piernikowy posmak kawy w bardzo skuteczny sposób. Kawa rożni się smakowo od kawy kofeinowej, przypomina w smaku Inkę Walory wizualne oraz zapachowe: sypana, zmielona, nie wymaga mielenia kolor kawy, ciemny podpalany brąz, jasny heban kolor zaparzonej kawy: przypominający kawę kofeinową kolor kawy z mlekiem: nie różni się z wyglądu od normalnej kawy zapach: wyczuć się da przyprawy

KreatywnePiny
Tradycyjne pierogi ruskie z dodatkiem mięty 184

zmielony,  0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego  1 łyżeczka suszonej mięty lub 5 gałązek świeżej mięty drobno posiekanej  Wykonanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ostudzone ziemniaki oraz twaróg mielimy w maszynce do mięsa o drobnych oczka. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczką , na patelni rozgrzewamy smalec, wrzucamy cebulę i smażymy tak aby się zeszkliła. Ostudzoną cebulkę dodajemy

kgwjanczewo
Filet z kurczaka w panierce z curry i papryki 599

ząbki czosnku Filet z kurczaka kroimy na płaty ( jak na schabowe). Bułkę tartą mieszamy z curry i ostrą czerwoną papryką. Domową bułkę tartą przygotowuję z wysuszonego chleba, który dokładnie mielę. Filety z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie panierujemy w rozmąconym jajku i panierce. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem. Sos: Jogurt, majonez, keczup, słodką paprykę, oregano oraz

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania