ziele angielskie Soczewicę ugotowałam do miękkości. Pozostałe warzywa obrałam i ugotowałam z dodatkiem soli, liści laurowych oraz ziela angielskiego. Wszystkie warzywa, słonecznik oraz płatki zmieliłam za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Dodałam oliwę, sól, majeranek oraz estragon. Całość dokładnie wymieszałam i przełożyłam do keksówki. Pasztet piekłam 50 min., temp. 180°C. Najlepiej smakuje następnego dnia, po wstawieniu do lodówki
nietadietaWłaściwie nie czujemy z Piotrkiem jakiejś specjalnej presji na świętowanie Dnia Zakochanych. Nie żebyśmy mieli coś przeciw, bo przecież mimo całej komercyjnej otoczki i innych wytykanych temu świętu wad, jest to jednak kolejna okazja do pokazania komuś, że jest kochany, a tych przecież nigdy za wiele. Nam zwyczajnie nie potrzeba tego dodatkowego bodźca, i bez… Continue reading Lukrowane serduszka
brunetkawkuchnifajne plastry, a do garca wlyjcie śmiytōnka. Jakby ta zōłza bōła za rzodkoł, to wsypcie tam trocha mōnki. Nojlepi rozrobić jōm pryndzy w zimnyj wodzie, to nie bajecie mieli tych pierzińskich grudkōw. Jak sie ta zōłza już tak trocha pobulgoce, to mogecie jeszcze na chwila wciepnōńć tam miyso, żeby sie te wszyske smaki fajnie połōnczōły. I fertich. [10] Takego hańdyka
Chop w kuchniszybko niy stwardnie. Yno sie za dugo ze tym smarowaniym niy bołwcie [56] , bo Wōm ta kryjma [57] stwardnie [58] i bydzie po ptokach. [59] Jak już to bydziecie mieli fertich, to już na Wołs czeko yno [60] szprica [61] ze śmiytanōm i Wasz artystyczny talynt. Poszalejcie i smacznego:) [1] „ō” samogłoska w wymowie pomiędzy
Chop w kuchnityż to, żeby to bōły dobre kartołfle, nojlepi żōłte, bo te biołe sōm trocha bez smaku. I pamiyntejcie, że klōzek niy robi sie z modych [26] kartołfli, bo bydziecie mieli z tego yno tako ciapa. 1 jajco kartofylmyjl [27] 2-3 łeżki śmiynōnki [28] abo mlyka [29] abo i mlyka skōndynsowanego [30] (co tam mołcie [31] ) sōl Kartołfle łobiercie
Chop w kuchnibyć świyżo doj ō ne, moge być ze sklepu ) Prziprawy: 2 łyżeczki garam masala * 1 łyżeczka zmiel ō nych goździk ō w 1 łyżeczka cynam ō nu 1 łyżeczka miel ō nych nasi ō n kolyndry 1 łyżeczka kminu rzymskego 1 łyżeczka kurkumy trocha pieprzu i chili Na patelnia dejcie 12 łeżka abo dwie masła i zeszklijcie pokrōno 13 cebula
Chop w kuchnismolōł, 10 żech jōm wciep do brytfanki ze tym sokym, winym, suszōnymi figami, gałkōm, pieprzym (soli dołech 11 trocha późni) i żech jōm tam dusioł 45 min. Kebyście mieli czas, to mogecie ze tych wszyskich składników zrobić marynata i te miyso 12 w ni trzimać bez noc, żeby sie fajnie przegryzło. Jak już sie te miyso podusiōło (jak byjście
Chop w kuchniajnbryna, to na patelnia wciepcie trocha fetu i mōnki i leko jōm zbrōnołćcie 26 , gichnijcie 27 do tego trocha wody i wciepcie do kartołfli i kapusty. Jak byście niy mieli fetu, to mogecie jōm tyż zrobić na maśle klarowanym- taki panczkraut bydzie idealny we piōntek do pieczōnyj ryby. Smacznego 1 nic 2 ō- samogłoska w wymowie między
Chop w kuchnibyć świyżo doj ō ne, moge być ze sklepu ) Prziprawy: 2 łyżeczki garam masala * 1 łyżeczka zmiel ō nych goździk ō w 1 łyżeczka cynam ō nu 1 łyżeczka miel ō nych nasi ō n kolyndry 1 łyżeczka kminu rzymskego 1 łyżeczka kurkumy trocha pieprzu i chili Do tego curry Hindusi niy dołwaj ōm soli, a je tam tyla inkszych
Chop w kuchniPolą. Kogo kochasz najbardziej na świecie? Polę (dopiero później wymienia rodzinę... ). Wpadają sobie w ramiona na przywitanie i równie czule się żegnają. Mam nadzieję, że będą mieli cudowne wspomnienia :) Lemon curd ma smak slodko-kwaśny. To prawie jak miłość ;) Uwielbiam i znowu zrobiłam... Jeszcze nie wiem do czego wykorzystam. Pewnie do weekendowego (przy okazji walentynkowego) deseru. Można ponoć
bistro mamacebula 2-3 większe ząbki czosnku 1 mała papryczka chili mały pęczek zielonej pietruszki olej do smażenia Fasolę namoczyć poprzedniego dnia, ugotować, odcedzić i przestudzić. Zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę i czosnek obrać, posiekać drobno. Z papryczki usunąć nasionka, również drobno posiekać. Na odrobinie oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać papryczkę i krótko podsmażyć. Wszystko dodać do zmielonej
Codzienna kuchnia niecodziennajajko, 2 łyżki kaszy manny, 1 litr bulionu warzywnego, 1 pęczek koperku, 400 ml śmietanki 30, 2 woreczki kaszy owsianej, brokuł, sól morska, biały pieprz. Przygotowanie: Łopatkę wieprzową mielimy. Dodajemy do niej jajko, kaszę mannę, drobno pokrojoną szyneczkę, sól i pieprz. Mieszamy mięso i formujemy kuleczki. Na gotujący się bulion wrzucamy kuleczki z mięsa i gotujemy ok. 15 minut
Aga w kuchniwszystko razym… już mi we brzuchu burczy Co potrza? 5 płat ō w matiasa (idzie to tyż zrobić ze normalnym śledziym sol ōny m, yno, że bajecie 4 mieli trocha wiyncyj roboty ze czyszczyniym) 5 łodyg ō w zelera naciowego 1-2 jabka 3-5 łog ō rk ō w kisz ō nych (zależy jake s ō m sroge
Chop w kuchnipoprzedniego dnia 650g białego sera 3 -4 cebule (drobno pokrojone) pieprz, sól olej Wykonanie Pokrojona drobno cebulę delikatnie smażymy na oleju. Ugotowane dzień wcześniej ziemniaki mielimy i łączymy serem twarogowym .Doprawiamy solą i pieprzem ,oraz przesmażoną cebulką .Całość wyrobić
w mojej kuchniserca (po angielsku wynik prowadzonych badań i testów nad masłem, cholesterolem, tłuszczami nasyconymi i trans do poczytania TUTAJ ). Z resztą – patrząc na pokolenia wstecz, nasi dziadkowie i pradziadkowie nie mieli margaryny. Jedli masło i smalec – produkty może i nie najlżejsze, ale nie modyfikowane i nie wysoko przetworzone, nierafinowanie, przez co automatycznie zdrowsze – bez tzw. tłuszczów trans. Tłuszcze trans
Karo in the Kitchen