mielone - 47549 przepisów (strona:2579/3170)

Pierogi z mięsem 162

pietruszka, kawałek selera, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz,   Wykonanie: Mięso gotujemy razem z warzywami do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie mięso i warzywa mielimy. Jeżeli mięso po zmieleniu będzie suche możemy dolać do niego wywaru w którym się gotowało. Mięso musi być wilgotne. Mąkę przesiewamy do większej miski, dodajemy szczyptę soli. Stopniowo dolewamy gorącą

Passion of Cooking
Waflowa rolada z oczkiem 220

cukierków "Galaretka w czekoladzie" 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 1/3 śmietanki 30% 1 wafelek kokosowy typu Princessa Sposób przygotowania: 1. Masa kakaowa: Herbatniki drobno kruszymy lub mielimy. Mleko gotujemy z cukrem oraz kakaem. Do ugotowanego dodać rozdrobnione ciastka i dobrze wymieszać. Posmarować cały płat wafla. 2. Masa kokosowa: Mleko zagotować z dodatkiem tłuszczu oraz cukru pudru

Kuchnia w czekoladzie
Domowe sushi 166

Jeżeli tak jak ja jesteście fanami sushi to koniecznie spróbujcie przygotować je w domu. Mimo że wymaga trochę precyzji w rolowaniu, to z pewnością będziecie mieli przy tym świetną zabawę, a z czasem również nabierzecie wprawy i coraz chętniej będziecie eksperymentowali z nowymi dodatkami. Na pierwszy raz polecam zakupić gotowy zestaw do sushi, w którym znajdziemy nie tylko niezbędne składniki

Fabryka pomysłów
Karkówka Z Szynkowara 219

łyżeczki pieprzu 1-2 łyżeczek majeranku 1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1. Karkówkę kroimy w kostkę, oddzielając kawałki tłustsze od chudszych. 2. Tłustsze kawałki które odłożyliśmy, mielimy w maszynce lub blendujemy, natomiast chudsze pozostawiamy w całości. 3. Zmielone mięso i całe kawałki przekładamy do miski i zaczynamy przyprawiać. dodajemy sól zwykłą bądź peklującą, wodę, żelatynę, majeranek, pieprz oraz

Gotowanie...to proste !
Schab podwójnie grzybowy 222

najlepiej dzień wcześniej pozostawić na całą noc), a następnie gotujemy w nowej, lekko osolonej wodzie ok 40 minut. Grzyby przepuszczamy wraz z gotowanym mięsem z kurczaka przez maszynkę do mielenia. Smażymy na niewielkiej ilości masła. Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. 2. Przygotowany schab nadziewamy z jednej strony pieczarkami, z drugiej przygotowanym farszem mięsno-grzybowym. Z oleju oraz przypraw robimy

Kuchnia w czekoladzie
bajaderki 215

szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku Rodzynki zalać połową rumu, zamknąć szczelnie o odstawić na kilka godzin. Ciasto rozdrobnić (najlepiej przepuścić je przez maszynkę do mielenia mięsa). Herbatniki przełożyć do grubego woreczka i utłuc wałkiem. Bakalie posiekać. Mleko zagotować z kakao i przestudzić. Wlać do miski z ciastem, dodać herbatniki, bakalie, rodzynki z rumem i wlać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pasta z ciecierzycy, pomidorów suszonych i orzechów. POLECAM. 264

dzieła. Składniki: 40g orzechów włoskich  10 pomidorów z zalewy puszka ciecierzycy lub szklanka ciecierzycy suchej sól do smaku (opcjonalnie) Wykonanie: Ciecierzyce gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Orzechy mielimy. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Gotowe! Ciecierzyca to zdrowe, pożywne białko. Zobaczcie jakie wartości posiada. Średnia wartość odżywcza ugotowanej (bez soli) ciecierzycy w 100 g Wartość energetyczna - 164 kcal Białko

Apetyt na Zielone
Bo urodzinowy nie musi być tort 218

3letni solenizant nie posiadał się z radości i każdemu opowiadał o ciuchciotorcie. Efekt został wzmocniony przez prezent urodzinowy, który była.. a jakże! ciuchcia! Efekt? Rodzice mieli wolne od podarowania prezentu do 23 kiedy to szanowny solenizant przytulił się i stwierdził, że on chyba jednak dzisiaj pójdzie spać. No ale nie zapominajmy o upieczonym już leśnym mchu i gościach

Przepysznik - BLW i nie tylko
KROKIETY Z MIĘSEM I KAPUSTĄ KISZONĄ 232

rosół Mięso,które wykorzystuję najczęściej pochodzi z rosołu więc starannie muszę go oddzielić od kości.Podsmażam na patelni by nabrało nowego,lepszego smaku i dopiero w takiej postaci go mielę.Cebulkę kroję w drobną kostkę i również rumienie na patelni.Kiszoną kapustę należy podgotować ok  30 min,gdy ostygnie również zmielić w maszynce.Jeśli lubicie więcej kapusty kiszonej

Niespełnione zdolności kulinarne
Drobiowe mini hamburgery 191

papierem do pieczenia, pozostawiamy do wyrośnięcia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy ziarnami sezamu, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 10-15 minut. Mięso z piersi kurczaka mielimy, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku przyprawą do kurczaka, słodka i ostrą papryką oraz solą. Masę dokładnie mieszamy, formujemy małe płaskie okrągłe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju

Bajeczna Kuchnia
Bezglutenowe ciasto czekoladowe 155

łyżek likieru amaretto (opcjonalnie)   Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodając amaretto i masło. Studzimy. W tym czasie ubijamy żółtka i bardzo drobno mielimy migdały. Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodajemy cukier, aby uzyskać konsystencję bezy. Do przestudzonej masy czekoladowej dodajemy żółtka, zmielone migdały, a na końcu stopniowo mase bezową mieszając delkatnie łyżką tak, aby napowietrzyć ciasto

Simple Dish
Chrzan z jabłkiem 203

gniazda nasienne. Dzielimy na mniejsze części. Do maszynki zakładamy sitko do maku. Na wylot zakładamy woreczek foliowy i ściśle zawiązujemy. Do podajnika wkładamy równocześnie kawałki jabłek i chrzanu i mielimy. Delikatnie zdejmujemy woreczek, masę przekładamy do miseczki, dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku i przekładamy do słoiczków. Zakręcamy i gotowe. Doskonały dodatek do wędzonych wędlin i nie tylko. Smacznego

Maminek kulinarny
,,Kolorowy torcik tęczowy’’ 181

Łakotki -2 opakowania 200 g miękkiego masła Ptasie mleczko: 6 galaretek w kolorach: fioletowy, niebieski, różowy, pomarańczowy i biały 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego Dodatkowo: kolorowe posypki Wykonanie: Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 30 minut w lodówce. Ptasie mleczko: Rozpuszczamy 3 galaretki (fioletową niebieską i różową

Podróż w kulinaria
Smarowidło do pieczywa 176

smalcu 2 duże cebule 5 małych ząbków czosnku 2 duże kwaśne jabłka 2 łyżki majeranku sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. Kiełbasę oraz boczek przepuścić przez maszynkę do mielenia i smażyć z dodatkiem smalcu ok 30 minut, mieszając co jakiś czas.  2. Cebulę obrać, pokroić na drobne piórka lub w kostkę i dodać do mięsa. Przyrumienić

Kuchnia w czekoladzie
Wędlina z przyprawą cygańską 154

Składniki 1 kg łopatki wieprzowej 1 łyżka żelatyny 1 łyżka przyprawy cygańskiej 1 główka czosnku sól, pieprz (opcjonalnie)   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy na najmniejszych oczkach, dodajemy pokrojony na plasterki czosnek, przyprawę i żelatynę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy na noc do lodówki. Masę mięsną przekładamy

R'n'G Kitchen