pasztet domowy

pasztet domowy

pasztet domowy

Pasztet domowy Chociaż wykonanie pasztetu trwa dłuższą chwile to jednak jego wspaniały smak  z nawiązka rekompensuje nam czas poświęcony na jego wykonanie. Składniki 400 g łopatki wieprzowej 400 g boczku 500 g wątróbki drobiowej 4-5 łyżek smalcu (wieprzowego lub gęsiego) 2 jajka ¼ szklanki bułki tartej 1,5 czerstwej bułki Sól, pieprz, gałka muszkatołowa,  Sposób przygotowania Bułki moczymy w wodzie. Boczek i łopatkę kroimy w grubą kostkę i przesmażamy partiami na podgrzanym na patelni smalcu. Obsmażon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Miód i pieprz

Autor

stolpen

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bułki, tarta, pasztet, wątróbka drobiowa, drobiowe, boczek, mięso, mielone, ciasto, ciasto z masa, ciasta z masa, mięso mielone, pasztet wieprzowy, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, pieczony boczek

Inne przepisy z Miód i pieprz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.