mięsa wstępnie przyprawiamy (używając przypraw dosyć oszczędnie) solą, pieprzem, gorczycą, majerankiem i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej sześć godzin( najlepiej na noc) W maszynce do mięsa mielimy kolejno poszczególne rodzaje mięs -wołowe na sicie 2 mm pasztetowym ( lub dwukrotnie na 4 mm) -wieprzową pachwinę na sicie 4 mm -wieprzową łopatkę na sicie 9 mm -wieprzową
Miód i pieprzSkładniki: 3 jajka 180 g cukru 120 g masła 120 g mąki tortowej 250 g orzechów włoskich wafel Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Orzechy mielimy w maszynce. Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodać cukier i zmiksować do otrzymania puszystej żółtkowej masy. Stopniowo dodawać miękkie masło, nadal miksując. Dodać orzechy i mąkę, zmiksować. Tortownicę, samo dno, wyłożyć
kulinarnyswiatdomidaktyli 3 czubate łyżki kakao bez cukru 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki nasion chia 75ml wody 1. Do dobrego blendera przełożyć migdały i orzechy, zemleć je na mąkę (mielić przez około 2 minuty). 2. Następnie do orzechów dodać pozostałe składniki oprócz mąki i zmiksować. Następnie dodać mąkę i znów zmiksować (jeśli mikser dobrze nie wymiesza, proszę przełożyć masę
Mała Cukierenkanich przez chwilę mógł uśmiechnąć się czy to na głos czy tylko nieśmiało w głębi sercu. Następnie najmłodsi dostaliby nie pomalowane wraz z elementami do samodzielnej dekoracji aby mieli radochę z możliwości pobrudzenia się i stworzenia swoich małych ciasteczkowych dziełek. Przecież obdarowywanie sprawia większą radość niż otrzymywanie :) ...a kiedy dopadła by nas chandra to co jak co, ale słodkiego
Gotowanie...to proste !suchej patelni, do momentu, aż zacznie delikatnie pachnieć. Uważajmy, bo gdy patelnia zbyt mocno się rozgrzeje nasionka lubią strzelać. Nasionka odstawiamy do całkowitego wystygnięcia, a następnie mielimy je w młynku lub blenderem. Mieszamy z grubą solą i przesypujemy do słoiczka z młynkiem
Kulinarne przygody Gatitytemperatury pokojowej, ale nie jest to konieczne. Jednak ucieranie masła będzie trudniejsze i dłużej potrwa. Twaróg "zmiel" w malakserze na gładką masę lub zmiel przynajmniej dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Żółtka utrzyj z cukrem na jasną pienistą masę. Włącz piekarnik na 160stC. Przygotuj tortownicę: spód i boki lekko natłuść i wyłóż papierem do pieczenia, najlepiej osobno boki, wykorzystując małe
Anioszek w kuchnipracuje najczęściej w siedzibie firmy i to w odpowiednich warunkach. Najbardziej zastanawia mnie, czemu strona ma tyle polubień na facebooku i w Google+. Chętnie poznam opinię tych, którzy również mieli kontakt z tym serwisem. Jeśli dałeś się oszukać lub wręcz przeciwnie, udało Ci się (jakimś cudem) zostać testerem gier, napisz koniecznie komentarz. Za każdy będę wdzięczna nie tylko
Anioszek w kuchnibiałego sera 1 szklanka cukru 1/2 margaryny 2 jaja 1 łyżeczka sody 1 kg mąki pszennej 2 łyżki śmietany olej do smażenia Jajka ucieramy z cukrem i margaryną. Ser mielimy, dodajemy utarte jajka, sodę i przesianą mąkę - mieszamy do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Dodajemy śmietanę i jeszcze raz zagniatamy - ciasto powinno być elastyczne i odchodzić od dłoni. Ciasto rozwałkowujemy
peggiwkuchniprzepisem. Nylonowe pyzy NYLONOWE PYZY 800 g ugotowanych ziemniaków 300 g mąki ziemniaczanej 1 jajo szczypta soli Do okraszenia: 2 duże cebule 2 łyżki smalcu Ziemniaki przecieramy lub mielimy, dosypujemy mąkę oraz sól, wybijamy jajko i zagniatamy. Gdy masa zrobi się jednolita odrywamy po kawałku ciasta, formujemy kuleczki o średnicy 2-3 cm i w każdej palcem formujemy dołek
peggiwkuchnigotujemy około 10 minut (wody nie solimy). Po tym czasie zdejmujemy pierwsze ugotowane liście, i kapustę dalej gotujemy. Postępujemy tak do momentu zdjęcia wszystkich liści. Boczek i kiełbasę mielimy w maszynce używając końcówki z dużymi oczkami. Cebulę obieramy, myjemy, osuszamy, drobno siekamy i szklimy na łyżce oleju.Gdy się zeszkli dodajemy zmielony boczek z kiełbasą i chwilę razem podsmażamy. Gdy kasza
peggiwkuchnidrobno siekamy - szklimy w niedużym garnuszku na łyżce oleju. Dodajemy pieczarki, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem aż powstanie sos (od czasu do czasu mieszamy). Ziemniaki mielimy, lub przecieramy przez sito. Dodajemy śmietanę, żółtka, sól i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety, obtaczamy w jajku, tartej bułce i smażymy na oleju - na rumiano z obu stron Ziemniaczane kotlety z sosem
peggiwkuchniłyżka smalcu pieprz czarny Cebule obieramy, siekamy w talarki i podduszamy do miękkości na rozpuszczonym smalcu z niewielką ilością wody. Odcedzone z rosołu mięso mielimy razem z boczkiem i cebulą. Ciasto rozwijamy na papierze do pieczenia i nacinamy w poprzek po bokach na cienkie paski pozostawiając nienaruszoną część środkową, na którą wykładamy mięso. Ciasto zawijamy w zgrabną plecionkę
peggiwkuchnitartej 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka szczypiorku z dymki 2 łyżki oleju sól pieprz 4 jaja gotujemy na twardo. Kajzerkę namaczamy w ciepłej wodzie. Mięsa myjemy, osuszamy i mielimy. Dodajemy odciśniętą kajzerkę i jedno surowe jajo. Cebulę obieramy i drobno siekamy, podsmażamy na 2 łyżkach oleju - dodajemy do mięsa. Zioła myjemy, osuszamy i drobno siekamy, dodajemy do mięsa wraz
peggiwkuchnizdrowa, można ją pozostawić do wysuszenia a później ścierać do potraw), wyjąć miąższ, wrzucić do blendera, dodać świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy, kakao lub carob, wanilię i substancję słodzącą. Mielimy wszystko na gładki mus. Możemy go podać w skórkach pomarańczy, ozdobić kawałkami owoców i np skórką pomarańczową. To jest pyszne i proste do zrobienia! Smacznego
Co na wege obiad?gałązki(szatkujemy drobno nożem) -przyprawy dowolne ja dałem co miałem pod ręką -dwa ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę Wykonanie Pasztet,słoninę lub boczek i resztki wędzonek oraz ugotowaną marchewkę mielimy przez sitko 2-2,5 dwa razy dodajemy przyprawy ,czosnek, koperek i dokładnie mieszamy na jednolitą masę.W razie konieczności dajemy odrobinę wody. Nadziewamy ściśle osłonkę białkową i przystępujemy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.