mielone - 47549 przepisów (strona:2338/3170)

Gofry gryczane z komosą ryżową 118

przygotowania ciasta – ja lubię mieszać je za pomocą miksera. Najpierw do miski wsypujemy make gryczaną, kaszkę z komosy ryżowej i prosa, sól, cynamon i mieszamy. Następnie siemię lniane mielimy w młynku do kawy, przesypujemy do miseczki. Zalewamy 10 łyżkami wrzątku, odstawiamy na minutę. Potem do mąki dodajemy mleko, ekstrakt waniliowy, olej, syrop klonowy i zaparzone siemię lniane. Następnie mieszamy

Dorota Smakuje
Sernik jagodowy na zimno 104

jagód Jagodowa żelka można pominąć ok. 3/4 szklanki jagód (albo z zalewy albo lekko podgotowanych, jeśli podgotowujemy to dodajemy trochę cukru)  2 płaskie łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Twaróg mielimy lub miksujemy na gładką masę. Dodajemy mascarpone, wlewamy kremówkę i dodajemy cukier puder. Składniki dokładnie miksujemy.  Masę dzielimy na dwie mniej więcej równe części.  Do pierwszej dodajemy zmiksowane jagody

bistro mama
Kruche z budyniową pianką i owocami. 139

delikatnie mieszam. Czasem jest w porządku, a czasem opada. Piana na samych budyniach,  zawsze się udaje. Dlatego, postanowiłam zrobić nowy wpis na to ciasto.  Tamten zostawię, żebyście mieli wybór i mogli wypróbować jedno i drugie. Składniki: 2,5 szklanki mąki 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Pianka: 5 białek

Agusiowe smakołyki
Tortilla grillowana z kurczakiem i warzywami 104

Składniki: Tortilla 4 sztuki Filet z kurczaka 350 g sałatka 4 duże liście  Pomidorki koktajlowe 10 sztuk Papryka czerwona 1/3  Kukurydza 1/3 puszki Mozzarella

Kulinarne przygody
Malinowy Niby Sernik Na Zimno Z Polewą Z Białej Czekolady 130

świeżych malin 1-2 łyżki cukru pudru Polewa i dekoracja: 50 g białej czekolady 15 g masła lub słodkiej śmietanki 30 % mini biszkopciki  Spód 1. Ciastka kruszymy lub mielimy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja "mokrego piasku". Tak przygotowanymi ciastkami wylepiamy tortownicę i chowamy do lodówki. Masa 2. Maliny blendujemy, a następnie przecieramy przez sitko

Gotowanie...to proste !
Fit kotleciki drobiowe z zielonym groszkiem 110

pieprz Olej w spray'u lub 2 łyżki oleju rzepakowego Bułkę namoczyć i odcisnąć. Cebulę obrać, drobno posiekać i przesmażyć na 1 łyżce oleju. Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę, jajko, cebulę, groszek i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Podzielić na cztery części. Patelnię grillową prysnąć olejem w spray'u lub natłuścić

Krylowa Kuchnia
Tarta owocowa bez cukru 168

bardziej delikatny niż w przypadku ciasta, które wałkujemy. Spróbujcie tego sposobu, a jestem przekonana, że zobaczycie różnicę. Podany przepis na ciasto jest na dwie duże tarty. Dzięki temu będziecie mieli zapas ciasta schowany w zamrażalniku na kolejny deser. Mrożone ciasto można przechowywać do trzech miesięcy, choć jestem przekonana, że nie będzie tyle leżało ;). Tarta owocowa bez cukru [feast_advanced_jump

SprawdzonaKuchnia.pl
Prosty makaron z kurkami 104

cebulka zacznie brązowieć. 3 Następnie dodajemy kurki i smażymy na dużym ogniu przez kilka minut, aż z grzybów odparuje woda. 4 Całość odstawiamy do lekkiego przestudzenia, a następnie mielimy przez maszynkę do mięsa. Doprawiamy dużą ilością pieprzu oraz solą. 5 Gotowy farsz mieszamy z makaronem i jeszcze chwilę podgrzewamy na patelni. Artykuł Prosty makaron z kurkami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Wegańskie gofry z 3 składników FIT 93

Składniki: – 2 banany – 190ml napoju roślinnego (kokosowego/migdałowego/sojowego) – 100g płatków owsianych (lub mąki owsianej) Dodatkowo: ulubione owoce, ksylitol w pudrze, złoty brokat Płatki mielimy na mąkę. Łączymy miksując z napojem i rozgniecionymi bananami na jednolitą, gładką masę. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy przez 7-8 minut, aż się zarumienią i nabiorą

Be Fit Be Strong
Pełnoziarniste galette ze śliwkami 142

części. Każdą część rozwałkowujemy na okrąg o wielkości około 24-25 cm. Możemy również ciasto pozostawić w jednym kawałku i przygotować jedną dużą tartę. Pasta kakaowo-cynamonowa: Płatki migdałowe mielimy na miałko. W misce mieszamy zmielone płatki migdałowe z cukrem pudrem, mąką ziemniaczaną, kakao oraz cynamonem. Dodajemy białko jajka i wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej pasty. Śliwki myjemy, osuszamy

Kuchnia MagdaLeny
Pełnoziarniste galette ze śliwkami 142

części. Każdą część rozwałkowujemy na okrąg o wielkości około 24-25 cm. Możemy również ciasto pozostawić w jednym kawałku i przygotować jedną dużą tartę. Pasta kakaowo-cynamonowa: Płatki migdałowe mielimy na miałko. W misce mieszamy zmielone płatki migdałowe z cukrem pudrem, mąką ziemniaczaną, kakao oraz cynamonem. Dodajemy białko jajka i wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej pasty. Śliwki myjemy, osuszamy

Kuchnia MagdaLeny
Błyskawiczne ciasto jogurtowe z owocami 119

dobrym krokiem. Jogurt ogrzeje się ciepłem rozpuszczonego masła. Następnie wbijam jajka, które ja trzymam zazwyczaj poza lodówką (u nas je się jajka na potęgę), ale byłoby dobrze, gdybyście jajka mieli w temperaturze pokojowej – nie prosto z lodówki. Dokładnie mieszam tak naprawdę czymkolwiek. Kiedy robię to ciasto, nie używam miksera . Na koniec dodaję szczyptę soli, proszek do pieczenia, mąkę

Słodkie Gotowanie
Tradycyjny Sernik 83

sera 9 jajek 1,5 szklanki cukru 2 budynie waniliowe 1/2 kostki masła 1 łyżka kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Ser mielimy przez maszynkę min 2 razy. Oddzielić białka od żółtek. Do miski wrzucamy żółtka i ucieramy z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodajemy ser, cały czas miksując. Następnie dodajemy budynie, kaszę oraz proszek

Przepiski.pl