mielone - 47549 przepisów (strona:2344/3170)

Orzechowy sernik gotowany 256

cukru  z wanilią 1/4 szklanki mleka 100 g orzechów ziemnych bez soli Wierzch: masło orzechowe  orzechy ziemne bez soli Wykonanie: Spód: Herbatniki oraz orzeszki ziemne mielimy na miało i mieszamy z mlekiem oraz rozpuszczonym masłem.  Otrzymanym mokrym piaskiem wykładamy dno tortownicy (średnica 18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskając.  Wkładamy do lodówki. Masa serowa: Twaróg

Kuchnia MagdaLeny
Babeczki sero - mak 186

serowa - 1 kg białego sera ( dwukrotnie zmielonego) - 1 szklanka cukru pudru - 125 g masła - 5 jajek - garść rodzynek Przygotowanie: Na początku przygotowujemy masę makową. Mak sparzamy, odsączamy i dwukrotnie mielimy. Mak ucieramy z cukrem, żółtkami i bułką tartą. Następnie dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie mieszamy. Gdy mak gotowy możemy przygotować masę serową. Masło ucieramy

Zainspirowana w kuchni
Podstawowe błędy początkującego kucharza – ranking najpopularniejszych 178

jeżeli jednego składniku dasz trochę więcej, a drugiego trochę mniej. Najlepiej od początku zakupić wagę kuchenną i odmierzać produkty na gramy a nie na szklanki, dzięki czemu zawsze będziemy mieli odpowiednią ilość danego produktu. Smażenie kilku produktów na tej samej patelni Oczywiście trzeba w swoim życiu być oszczędnym, ale bez przesady. Jeżeli smażysz rybę na patelni to przed przystąpieniem

To Musisz Wiedzieć
Najlepsza babka kawowa 185

#Zostańwdomu poskutkowało u mnie trzema przepisami na wielkanocne wypieki… to chyba mój rekord. I tak dzisiaj prezentuję kolejną babkę, którą wraz z Coffeedesk przygotowałam dla

Fitsweet.me
Babka marmurkowa z mąką gryczaną z lukrem buraczanym 128

Przed przełożeniem na talerz babkę pozostawiamy w formie na ok. 15 min, następnie odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. LUKIER: 1. Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypujemy cukier, mielimy 20 s/obr. 10. 2. Dodajemy białko, sok z cytryny i buraka, mieszamy 10 s/obr. 6 . Artykuł Babka marmurkowa z mąką gryczaną z lukrem buraczanym pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Sernik Chatka Puchatka 235

którą występuje jest Chatka Baby Jagi...Sami zdecydujcie którą nazwę wolicie ;). Deser jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu ( zwłaszcza jeśli użyjecie twarogu z wiaderka, którego nie trzeba już mielić, tylko pamiętajcie by wybrać dobrej jakości! nie może być zbyt rzadki ). Chatka jest dość podzielna dlatego sprawdzi się doskonale na świątecznym stole. Bardzo polecam :). Składniki: 800 g twarogu tłustego

Opowieści z piekarnika
zakwas owsiany na żur 164

składniki: 50 g płatków owsianych 600 ml wody letniej (ok. 37 st. C) 2-3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego wykonanie: Płatki owsiane mielimy na mąkę, ja zmieliłam w młynku do kawy. Zmielone płatki przekładamy do wyparzonego słoika. Wlewamy letnią wodę i mieszamy czystą np. drewnianą łyżką. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz obrany czosnek. Wierzch

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasto orzechowo-jabłkowe – kuchnia podkarpacka 244

Jabłka obieramy, ścieramy na tarce i podsmażamy na patelni dodając cukier i cynamon. Z jabłek powinien odparować nadmiar soku. Tuż przed przełożeniem placków jabłka podgrzejemy, żeby były gorące. Orzechy mielimy i zalewamy gorącym mlekiem. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem dodając po łyżce zaparzonych orzechów z mlekiem. Na koniec dodajemy do masy spirytus i chwilę miksujemy. Do przełożenia masa powinna być

Trzeci talerz
Pulpeciki z ciecierzycy z sosem pomidorowym 185

obrać, ugotować do miękkości. Cebulę posiekać i zeszklić na 1 łyżce oleju. Cieciorkę odsączyć z zalewy i przepłukać. Natkę pietruszki drobno posiekać. Tak przygotowane składniki zemlec w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jajko i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę. W garnku zagotować osoloną wodę (można także użyć bulionu warzywnego lub zupy). Z ciecierzycowej masy formować kulki mniej

Zielona Kuchnia
Przepis na keks świąteczny 144

miękkie ciasto piekę zawsze na Wielkanoc,  Boże Narodzenie i rodzinne spotkania, ale keks jest tak łatwy i szybki do przygotowania, że możecie go zrobić, kiedy tylko będziecie mieli ochotę na kawałek smacznego ciasta. Klasyczny keks z bakaliami bardzo długo zachowuje świeżość. Zawinięty w ściereczkę i odłożony w chłodne miejsce nawet po 4-5 dniach będzie doskonały. W ramach akcji

Cztery Fajery
Gulasz z białej kiełbasy 159

Gulasz z białej kiełbasy – pyszny pomysł na obiad lub danie na Wielkanoc. Idealna potrawa dla osób, które uwielbiają białą kiełbasę. Kawałki mięsa w pysznym sosie

Kulinarne Przeboje
Pulpety rybne w sosie śmietanowo-musztardowym 201

łyżki musztardy w zależności od upodobania 1 łyżka mąki trochę świeżego lub suszonego koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: rozmrożone osuszone filety rybne rozdrabniamy w blenderze lub mielimy przez maszynkę, następnie przekładamy do miski, do ryby dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę w mleku, zmieloną lub posiekaną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą, wbijamy jajko, dodajemy sól oraz pieprz następnie wyrabiamy pulpety

Blog kulinarny S9.PL
Kaszka owsiana dla niemowlaka 199

sposób wzbogacić kaszkę, proszek mleka można dodać do gotowej kaszki przed podaniem. Kaszkę owsianą można kupić gotową a można przygotować ją samemu poprzez zmielenie płatków owsianych w młynku do mielenia kawy. To przepis na większą porcję, nam zwykle wystarcza na 3-4 porcje (czasem jedzą ja też inne dzieci). Po ugotowaniu i ostudzeniu przechowuję kaszkę w lodówce a do odgrzania

Dorota Smakuje
Pasztet drobiowy 182

wątróbkę i gotujemy jeszcze 15-20 min. Wyjmujemy z garnka mięso i po ostygnięciu oddzielamy je od kości. Do garnka w tym czasie wkładamy kajzerkę, która powinna nasiąknąć wywarem. Mielimy obrane mięso (ze skórą lub bez), podroby oraz warzywa. Możemy również zmielić przyprawy z wywaru. Do mięsa dodajemy miękką już kajzerkę, rozpuszczone masło oraz żółtka. Wyrabiamy porządnie masę. Doprawiamy. Białka

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania