mielone - 47549 przepisów (strona:2347/3170)

Ciasto zielone jabłuszko w czterech smakach 192

szklanki cukru kryształu 1 kg sera białego zmielonego 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 opakowanie cukru waniliowego . przygotowanie masy serowej Białka ubijamy na sztywno z 1/2 szklanki cukru. Twaróg mielimy. Dodajemy do twarogu cukier, budyń, żółtka i cukier waniliowy. Miksujemy a następnie mieszamy dodając ubitą pianę z białek. Sernik wlewamy do blaszki i pieczemy 1 godzinne 160st .wyjmujemy z piekarnika

Moje Wyroby
Domowe bułeczki pszenne 215

teraz przyszła kolej na domowe bułeczki pszenne. Świeże, pachnące, puszyste w środku i chrupiące z zewnątrz. Takie bułeczki świetnie się sprawdzą jako dodatek do porannego śniadania , ale i będziecie mieli świeże pieczywo do pracy. Bułeczki można upiec rano, a ciasto przygotować wieczorem. Ale szczegóły znajdziecie na końcu wpisu. Zobacz także: Szybki przepis na domowy chleb Zobacz również: Domowy chleb pełnoziarnisty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety z farszu na pierogi ruskie 157

dałam mniej więcej po łyżeczce) 2 łyżki oleju do smażenia cebuli Dodatkowo 2 jajka i bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: Ugotowane, przestudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę lub mielimy razem z serem. Obraną cebulę drobno siekamy i rumienimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do farszu. Doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Na końcu wbijamy jedno jajko i dodajemy 1 pełną łyżkę

Kuchnia w czekoladzie
Sernik " wiaderkowy" na spodzie jak ciastko 154

Sernik, jako moje ulubione ciasto, bardzo często gości u nas w domu. Delikatny, mięciutki i przyjemnie wilgotny. Dzisiejsza wersja to wersja „wiaderkowa” , czyli ser gotowy, bez konieczności mielenia. Ja, ten o smaku pomarańczowym kupiłam w popularnym dyskoncie. To świetne rozwiązanie , gdy mamy mało czasu. Spód sernika wykonałam na kruchutkim cieście z dodatkiem kawałków czekolady, coś a’la „chocolate chip cookie

Domowe ciasta
NAJLEPSZY sernik kakaowy pod pierzynką 136

śmietanki 30% – 3-4 świeże figi – 1 brzoskwinia Masło roztapiamy w rondelku i studzimy. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z erytrolem na puszystą, białą masę. Twaróg mielimy na gładko w malakserze. Dodajemy do niego żółtka, budyń, kakao, ziarenka z laski wanilii, aromat i ostudzone masło, miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą twarogową

Be Fit Be Strong
Orzeszki w miodzie 139

Sól w kryształkach (opcjonalnie normalna) WYKONANIE  Miód i orzechy mieszamy razem w misce Wykładamy orzechy na papier do pieczenia- staramy się je jak najbardziej porozdzielać jeden od drugiego Mielimy sól w młynku i posypujemy delikatnie orzechy Pieczemy 8-10 min w 180 stopniach Po upieczeniu rozdzielamy orzechy od siebie jeszcze bardziej i czekamy ok 30 min aż wszystko wystygnie

healthy dreams
Biszkopcik z serem i galaretką 112

śmietanę 30% małą (200g) ser biały (250 g) 1 galaretka – owoce leśne Śmietankę 30% miksujemy na sztywno, dodajemy biały ser przemielony przez maszynkę (lub jeśli nie macie ochoty mielić sera można go zmiksować blenderem ze śmietanką i galaretką) miksujemy. Dodajemy 1/4 szkl. galaretki którą wcześniej rozpuściliśmy w 1/2 szkl gorącej wody. Reszta rozpuszczonej galaretki trafi na wierzch ciasta. Miksujemy

MojaQchnia.pl
Ratatouille 139

zachowuję najwięcej smaku i potem na końcu podduszone razem robią prawdziwą bombę smakową. Ja dodatkowo paprykę piekę w piekarniku, bo nie lubię jej wersji smażonej a potem duszonej. Gdybyście mieli ochotę na coś lżejszego po Świętach - będzie w sam raz;0 Ratatouille Składniki: 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 cukinie 2 bakłażany 2 papryki (może być żółta i czerwona albo

Smaczny zeszyt
Kopytka domowe – prosty sprawdzony przepis 139

przygotowania Najpierw obrałam i ugotowałam ziemniaki i przełożyłam je do dużej miski. Kiedy wystygły, rozgniotłam je widelcem dokładnie, żeby nie było grudek (można także przepuścić ziemniaki przez maszynkę do mielenia). Dodałam mąkę i jajko. Zagniotłam wszystkie składniki, dosypując w razie potrzeby mąkę, żeby się połączyły i uzyskały konsystencję elastycznego ciasta jak na pierogi. W tym czasie w dużym garnku zagotowałam

smakowitehistorie.com
Wiedeń – kawiarnie, słodkości i muzyka 165

znakomite kawiarnie, pachnące paloną kawą. Kandyzowane fiołki, które kochała Sisi i zabytki które pamiętają świetność imperium Austro-Węgierskiego. Zawsze chętnie odwiedzamy cesarski Wiedeń i jego słynne, historyczne kawiarnie. Choćbyśmy mieli wpaść tam tylko na weekend – warto. Do stolicy Austrii leci się z Polski niewiele ponad godzinę. Z lotniska Schwechat do centrum miasta – szybkim pociągiem jedzie zaledwie kwadrans. A przecież

smakowitehistorie.com
Kopytka domowe – prosty sprawdzony przepis 112

przygotowania Najpierw obrałam i ugotowałam ziemniaki i przełożyłam je do dużej miski. Kiedy wystygły, rozgniotłam je widelcem dokładnie, żeby nie było grudek (można także przepuścić ziemniaki przez maszynkę do mielenia). Dodałam mąkę i jajko. Zagniotłam wszystkie składniki, dosypując w razie potrzeby mąkę, żeby się połączyły i uzyskały konsystencję elastycznego ciasta jak na pierogi. W tym czasie w dużym garnku zagotowałam

smakowitehistorie.com
Mąka migdałowa 93

ponieważ bardzo łatwo jest zrobić masło migdałowe zamiast mąki) należy zmielić w młynku do kawy. Najlepiej aby młynek był czysty, w innym razie nasza mąka przejdzie zapachem kawy ;/ . Jeżeli mielimy blenderem ręcznym musimy to robić bardzo ostrożnie i po paru sekundach blendowania przestać i ocenić wizualnie stan rozdrobnienia mąki. Tak zmielone migdały odsypujemy na blaszkę do pieczenia i suszymy

SmartBake.pl
Przepis na mąkę migdałową 82

uzyskaniem takiego efektu, możemy ten proces powtórzyć. Następnie migdały pozbawione skórki musimy dokładnie osuszyć jeśli zachodzi taka potrzeba możemy to zrobić w piekarniku na najniższej temperaturze z włączonym termoobiegiem. Mielenie migdałów na mąkę Niezależnie od wykorzystywanego urządzenia musimy pamiętać aby było ono czyste inaczej i suche inaczej uzyskamy zawilgoconą mąkę lub mąkę migdałową o zapachu np. kawy. Przy użyciu ręcznego

SmartBake.pl
Krem kokosowo-śmietanowy 95

którym możemy podkręcić jego smak. Przede wszystkim naturalny aromat kokosu możemy wzbogacić dzięki zalaniu go mlekiem kokosowym i odparowaniu wody z mleka. Powstanie papka/ pasta, którą należy zmielić. Nie mielcie, jeśli zależy wam, aby tekstura kokosu była wyczuwalna w masie. Dzięki odparowaniu wody, to co interesuje nas najbardziej, czyli aromat, nadal pozostał w naszej papce. Dodanie białej czekolady do masy

SmartBake.pl
Najlepsze chrupiące gofry z bitą śmietaną i owocami 155

samo wspomnienie tego deseru ślinka cieknie. Najsmaczniejsze gofry można zjeść na wakacjach w nadmorskich kurortach. Dlatego przygotowałam przepis na ten przysmak, przed sezonem wakacyjnym. Zanim wszyscy będą mieli okazję wyjechać na wymarzone wczasy i ich skosztować. Gofry z tego przepisu są lekkie i chrupiące, nie uginają się pod ciężarem dodatków. Wafelki można dekorować wedle uznania, chociaż polecam wersję na bogato

ProstePesto.pl