mielone - 47549 przepisów (strona:2351/3170)

Paszteciki z mięsa z rosołu 164

minut. Nadzienie: Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę, wrzucić na patelnię z olejem, zeszklić. Mięso z rosołu, marchewki, seler, pietruszkę oraz podsmażoną cebulę jednokrotnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodać gałkę muszkatołową, paprykę słodką, sól, pieprz oraz pieprz cayenne. Wyrobić na gładką masę, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Wykonanie >Wyrośnięte ciasto podzielić na 3 części

niecodziennikpary
Pasztet z królika ze śliwkami 182

przesmażyć, odstawić do wystygnięcia. Mleko lekko podgrzać, zalać bułki kajzerki. Gdy mięso i wątróbka z cebulą będą zimne, zmielić je dwukrotnie wraz warzywami i odciśniętymi bułkami w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsnej masy wbić jajka, dodać suszone śliwki oraz przyprawy (gałkę muszkatołową, imbir, majeranek roztarty w dłoniach), dokładnie wymieszać. Mięsną masę wyrabiać ok. 10 minut, aby była gładka. Całość

niecodziennikpary
Boczek z suszoną papryką i chilli 149

boczku odcinamy skórę, następnie boczek tniemy w kostkę 2-3 cm i peklujemy zalecaną dawką dwie doby. Po tym czasie gotujemy skórki do miękkości studzimy wywar i skórki. Skórki mielimy i dodajemy do boczku, następnie dodajemy wywar ze skórek i wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy i napełniamy słoiczki i puszki, zamykamy i sterylizujemy w szybkowarze 85 min .Następnie studzimy puszki

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
"Dylemat" B.A. Paris 213

Mimo różnych opinii na temat "Dylematu" mnie książka się podobała. Opowieść jest pełna sekretów i napięcia, dlatego też wciąga nas bez reszty. Bohaterowie po to żeby chronić swoich bliskich mieli przed sobą coraz więcej tajemnic. Autorka pokazuje życie tej rodziny, ich relacje, wszystko opisane z perspektywy męża i żony. Emocji tutaj nie brakuje. Mamy pokazane jak wszelkie tajemnice wpływają

kruche babeczki
Zielone spaghetti w sosie sezamowym 182

makarony w różnych postaciach, dzięki czemu mogę dzielić się z Wami różnymi fajnymi przepisami, które wprowadzą trochę urozmaicenia w kuchni. W końcu nie samym bolońskim człowiek żyje. Jeśli będziecie mieli problem z dostępnością któregokolwiek z proponowanych przeze mnie warzyw, możecie zamienić na inne, chociażby marchewkę, paprykę czy szpinak. Składniki na 3 porcje: 200 g pełnoziarnistego makaronu (najlepiej spaghetti) 1 mała

Powiedz dietom nie
Pasztet pieczony, drobiowo-wieprzowy 131

zagotować wodę, na wrzątek wrzucić wątróbkę, sparzyć 7 min i odcedzić. Cebulę drobno pokroić i delikatnie przesmażyć na złoto. Ugotowane mięso, warzywa i podsmażoną cebulę zmielić w maszynce do mielenia na sitku makowym. Dodać przyprawy oraz wywar z gotowania mięsa, regulując wywarem gęstość masy - aby było bardziej smarowne wywaru musi być ciut więcej, konsystencji budyniu. Na końcu zblendować całość, ewentualnie

Kocham..lubię..gotuję..
CHLEB BIAŁKOWY BEZ DROŻDŻY 172

wiaderka'' 20 dag płatków owsianych 10 dag siemienia lnianego 4 dag ziarenek chia lub innych ulubionych kopiata łyżeczka soli 3 płaskie łyżeczki sody WYKONANIE: Płatki i siemię lniane mielimy, dodajemy pozostałe sypkie składniki, mieszamy. Jajka i serek łączymy, dodajemy powyższe składniki i dobrze mieszamy. Formę keksową  wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto, możemy posypać dowolnymi ziarnami, pieczemy

Pani na deser
Marmurkowa babka majonezowa 325

włos na głowie jeży z obawy właśnie o to, by nie wrócił z jaką "niespodzianką"...  Nie mam pojęcia jak będą wyglądać w tym roku święta wielkanocne, ale choćbyśmy mieli tylko w czwórkę w domu siedzieć, to coś przygotuję. I będzie na pewno babka, ale coś czuję, że tym razem zielona. Ta jest z ubiegłego roku i choć smaczna

Kuchnia w czekoladzie
Sernik na ciemnym cieście 148

wpuszczając go w obręcz. Na dno starłam połowę ciasta i lekko ugniotłam je palcami. Blachę odstawiłam do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Twaróg zmieliłam dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa na najdrobniejszym sitku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masło stopiłam w rondelku i odstawiłam do wystygnięcia. Jajka utarłam w całości (bez rozdzielania białek i żółtek) z cukrem na puszystą masę. Następnie

Waniliowe Improwizacje
Rolada z boczku 158

Bardzo prosta w przygotowaniu domowa rolada z boczku. Wystarczy kupić cienki kawałek ładnego mięsa, inny nie da się zwinąć i niedużym nakładem pracy i czasu będziemy mieli smaczną. Polecam wszyskim tym którzy nie muszą, albo nie chcą liczyć kalori. ok. 1,5 kg surowego boczku

Polska Zupa
Bezglutenowe klopsiki z brukselką i sezamem 180

Brukselka pieczona: Brukselki myję kroję na pół. Przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, oliwę papryczkę chili pokrojoną, bazylię. Mieszam w marynacie i odstawiam. Klopsiki: Pierś z kurczaka, cebulę, czosnek mielę maszynką do mięsa. Dodaję jajko, sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, kaszę jaglaną. Mi została z poprzedniego dnia. Jeżeli gotujecie nową to około 1/4 szklanki kaszy należy ugotować. Całość mieszam

wesoła kuchnia
Świąteczny Pasztet 1101

Grzyby moczymy w wodzie. 3.   Wątrobę czyścimy z błonek, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i również gotujemy. 4.   Mięso, boczek oraz wątrobę po ugotowaniu mielimy dwa razy w maszynce. 5.   W rosole moczymy bułkę. 6.   Do zmielonego mięsa dodajemy bułkę, całe jajko, sól, pieprz, majeranek, gałkę muszkatołową. 7.   Dokładnie mieszamy i przekładamy w podłużną

Kulinarna Chwila
Jagody Goji - sposób na smaczny i zdrowy posiłek 239

jego długowieczności został podobno dobrze udokumentowany. Jego długowieczność nie jest odosobnionym przypadkiem, bowiem historia Li Qing Yen zaczyna się od tego, że wieku 11 lat spotkał trzech mędrców, którzy mieli ponad 300 lat. To od nich nauczył się stosowania odpowiedniej diety oraz sztuki zielarstwa. Choć takie historie mogą budzić duże wątpliwości i wywołać kontrowersje, faktem jest, że stanowią część chińskiej

Tradycyjna Kuchnia
Domowa kiełbasa słoikowa 165

boczku raczej tłustego 8 ząbków czosnku 3 łyżeczki soli 3 łyżeczki pieprzu 14 łyżek roztartego w ręku majeranku 4 łyżeczki żelatyny 0,6 litra wody zimnej WYKONANIE: boczek mielimy na najdrobniejszych oczkach, łopatkę na największych, obrany czosnek ucieramy z solą,bądź przepuszczamy przez praskę, dodajemy do mięsa, wsypujemy resztę przepraw i na koncu rozpuszczoną w wodzie żelatynę, wyrabiamy około

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania