mielone - 47549 przepisów (strona:2345/3170)

Sernik z piankami marshmallow – bez pieczenia 132

klinek, przeciśnięty przez praskę kilkukrotnie. Może być też twaróg sernikowy z wiaderka) 160 g pianek marshmallow 250 ml śmietanki 30% Masło roztapiamy na małym ogniu. Odstawiamy do przestudzenia. Herbatniki mielimy na drobno. Łączymy z przestudzonym masłem. Dokładnie mieszamy. Powstałą masą ciasteczkową wykładamy spód wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 18cm. Dokładnie ugniatamy masę łyżką. Pianki podgrzewamy w mikrofalówce przez

Smaki Na Talerzu
Prosty pasztet z mięsa i warzyw z rosołu 111

łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej odrobina oliwy z oliwek, ulubione zioła u mnie suszona natka pietruszki i czosnek granulowany (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: obrane mięso ze skórką mielimy przez maszynkę razem z warzywami,(cebulę obrałam z łupiny), do miski z mięsem i warzywami wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą, posiekany szczypiorek, sól, pieprz, dolewamy trochę rosołu, całość dokładnie mieszamy/wyrabiamy

Blog kulinarny S9.PL
Smoothie z kiwi, banana i mięty 218

trzy części, a limonkę obierz ze skórki. Smoothie z kiwi, banana i mięty , Akcja! Partię przygotowanych owoców i natkę pietruszkę do smoothie przełóż do wąskiego, wysokiego naczynia, i zacznij mielić blenderem na wolnym biegu. Miksuj tyle czasu, aż owoce uzyskają gładką jednolitą konsystencję. Następnie dodawaj kolejne partie wcześniej przygotowanych owoców, miksuj. Twoja bomba witaminowa, w postaci smoothie z kiwi, banana

ugotuj-przepis.pl
Ciasteczka orzechowe z czekoladą 144

wyciskać okręgi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Potrzebny jednak do tego jest mocny rękaw. Mi takie zwykle foliowe jednorazowe pękały. Drugą metodą jest przepuszczenie ciasta przez maszynkę do mielenia mięsa z końcówką do ciastek maszynkowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wychodzące ciasto należy dzielić na kilkunastocentymetrowe paski i układać je na blaszce, zlepiając razem obydwa brzegi i formując kółka. Blachę

Waniliowe Improwizacje
Zapiekanka ziemniaczana 906

Zapiekanka ziemniaczana – to prosty przepis na pyszny obiad, który można przygotować dzień wcześniej, a dnia następnego po prostu odgrzać przed podaniem. Sprawdzi się również jako

Kulinarne Przeboje
Sernik królewski z brzoskwiniami 141

Dodałam brzoskwinie i serek mascarpone. To takie dodatki ode mnie, a tak tradycyjnie twaróg z wiaderka tym razem Wieluń Mój Ulubiony. Zawsze serniki robiłam tradycyjnie z twarogu, który mieliłam, ale jak kupicie dobry ser w wiaderku to sernik wychodzi pyszny. Wieluń jest taki, gęsty idealny do serników. Marka Wieluń ma w swojej ofercie pyszne sery, mleka, masła, serki kanapkowe, kefiry

kruche babeczki
Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym (keto) 196

łyżki nasion słonecznika (30 g) Czas przygotowania:  5 min + 40 min pieczenia Ilość:  400 g chleba o wymiarach 22 x 10 x 5 cm Przygotowanie Siemię lniane mielimy w młynku lub blenderze, następnie dodajemy jajka , masło orzechowe , proszek do pieczenia i sól . Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni . W międzyczasie wszystkie składniki miksujemy do momentu połączenia składników. Na końcu

WegePrzepis
Kopytka 242

przykryciem do miękkości, ok. 4 minuty. Wyciągaj dużą cedzakową łyżką. Podawaj na gorąco. Wskazówki Kopytka Zamiast rozcierania ugotowanych ziemniaków tłuczkiem lub ubijakiem, ziemniaki możesz puścić dwukrotnie przez maszynkę do mielenia. Formując kopytka dłonie delikatnie oprósz mąką - wówczas ciasto nie będzie przywierało. Jeśli kopytka wypływają do góry podczas gotowania, to znak, że są gotowe. Pod koniec gotowania możesz wyciągnąć jedną kluskę

ugotuj-przepis.pl
Pączki twarogowe 150

cukru ( to jest jakieś 70g) - 2 szklanki mąki ( to jest ok. 500g ) + trochę do podsypania - 1 łyżeczka sody - 1 łyżeczka octu - olej do smażenia - cukier puder do posypania Twaróg mielę jak do sernika ( chociażby dlatego nie wyciągam miksera na 0,5kg). Jajka ubijam z cukrem i dodaję do twarogu. Sodę na łyżeczce gaszę octem ( czyli mowiąc po polsku polewam delikatnie

Kuchnia Pełna Emocji
Domowy chleb na zakwasie 236

zakwasie wbrew pozorom nie jest trudny do przygotowania. Wymaga od nas jedynie czasu potrzebnego do tego, aby chleb nam wyrósł. Najlepiej aby odczekać całą noc. Dzięki temu będziemy mieli pyszny chleb z rana następnego dnia. Podstawą takiego chleba jest przygotowanie zakwasu, link poniżej. Zobacz: Jak przygotować zakwas na chleb Składniki na chleb 350g mąki pszennej 400g mąki razowej 350g wody

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Modro kapusta 215

podziel na mniejsze części, by łatwiej było ją poszatkować. Kapustę drobno poszatkuj – rozdrobnij ją na mniejsze części. Do szatkowania kapusty możesz użyć: nóż, tarkę jarzynową, maszynkę bębnową do mielenia warzyw, robot kuchenny lub blender. Czerwona kapusta na ciepło Czerwona kapusta jest poszatkowana. Przełóż ją do garnka i zalej gorącą wodą, aż cała będzie zakryta. Duś czerwoną kapustę (pod przykryciem

ugotuj-przepis.pl
Mango Lassi – łatwy przepis na powiew orientu 115

Posłali więc do Delhi na przeszpiegi szefa marketingu. Wrócił mocno wzburzony i skonsternowany, bo Hindusi, tak jak i Polacy, pranie robili w pralkach automatycznych, za to na tanie „Franie” mieli innowacyjny, własny pomysł: wykorzystywali urządzenia do mieszania jogurtu z wodą i przyprawami, by powstawała smakowita, gładka emulsja, zwana tu lassi . – Ale dlaczego opowiadają to coachowie? – Magda spojrzała na mnie

smakowitehistorie.com
Liban - Chlebek z za'atarem (Manoush b Za'atar) 139

odstawiamy w ciepłe miejsce na 20-30 minut. 2) Jesli używamy gotowej mieszanki za'atar, przejdźmy do punktu trzeciego. Na suchej patelni lekko prażymy sezam. Pozostałe przyprawy mielimy w młynku do kawy. Sprażony sezam i zmielone na drobno przyprawy przekładamy do miseczki.  3) Piekarnik nastawiamy na 200 stopni. Ciasto dzielimy na dwie równe części i rozwałkowujemy na lekko obsypanym

Roślinożerni urlopowicze
Duppy Share – rum o demonicznym uroku 119

roku do lat 70-tych XX wieku), a gustowali w nim także karaibscy piraci. Nie, to nie tak, że twardzi żeglarze byli – jakimś dziwnym zrządzeniem losu – koneserami bukietów i mieli wysublimowane kubki smakowe. Był poważniejszy powód, dla którego pito na statkach rum, zazwyczaj mieszany w proporcji 1:3 z wodą (tzw. grog). Podczas długich rejsów słodka woda w beczkach szybko

smakowitehistorie.com
Nalewka z aronii. 586

Zapisuję przepis, żeby mi gdzieś nie umknął, bo będę ją robić co roku. Tylko na pewno, w większej ilości :) Jedna karafka, to za mało :) Jeśli w tym roku, będziecie mieli aronię, to bardzo polecam. Spróbujcie. Oczywiście jeśli lubicie słodkie, delikatne alkohole. No chyba, ze macie jeszcze zamrożoną, to możecie nastawić już teraz :) Składniki: 1,5 kg. aronii

Agusiowe smakołyki