mielone - 47549 przepisów (strona:2336/3170)

Pasztet z królika 176

miękkości mięsa. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć wątróbkę. Bułkę namoczyć, odcisnąć. Mięso z królika, boczek, wątróbkę, bułkę oraz warzywa przepościć przez maszynkę do mielenia mięsa. Następnie dodać jajka, majeranek, paprykę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Keksówkę wysmarować masłem, obsypać bułką tartą. Masę przełożyć

magiczna kuchnia Kasi
Angielskie śniadanie 175

angielskiego śniadania . Takie angielskie śniadanie ( full english breakfast , lub w skrócie full english, fry-u p - ponieważ wszystkie składniki są smażone) to ogromna dawka kalorii, ale dzięki niemu będziecie mieli siłę na cały dzień intensywnego zwiedzania. Ja staram się jednak nie smażyć wszystkich produktów (oprócz jajka oczywiście ;)), zamiast smażenia grilluję je lub piekę w piekarniku. Typowe angielskie śniadanie możecie zjeść

Codzienne Gotowanie
Filety zapiekane pod kolorową poduszką 209

Obiad idealny na kążdą niedzielę i święta potrzebne są 1 podwójny filet oczyścić, filet przekroić na połowę. A z 2 połówek zrobić jeszcze 2 filety żebyśmy mieli 4 potrzebne nam jeszcze sól ,pieprz,papryka czerwona słodka ,mogą być jeszcze zioła .Każdy filet posolić ,popieprzyć i dodać troszkę papryki czerwonej . przygotować naczynie żaroodporne położyć filety w naczyniu . teraz nadzienie 3 ugotowane

Moje Wyroby
Knedle z truskawkami 155

mąki pszennej  2 jajka  szczypta soli  truskawki    3-4 łyżki tartej bułki  4-5 łyżek masła ew. cukier do posypania Przygotowanie: Ser mielimy lub dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy mąkę, jajka i sól.  Wyrabiamy jednolite ciasto, które nie powinno kleić się do rąk. Jeśli jest potrzeba, dodajemy trochę więcej mąki.  Od ciasta

bistro mama
"Niedopasowani" Samantha Young, Kristen Callihan 166

Parker jest młodą kobietą pochodzącą z zamożnej rodziny. Pracuje w firmie, wydawałoby się nowoczesnej w której jej szef wymaga od swoich pracowników, żeby mieli ustabilizowane życie osobiste. Dziewczyna nie ma ani chłopaka, ani męża i musi wymyślić na szybko co z tym faktem zrobić. Postanawia wynająć dla siebie chłopaka. Wybiera wykształconego, przystojnego Deana. Na pierwsze spotkanie przychodzi jednak brat chłopaka

kruche babeczki
Kulki marcepanowe 153

proponuję, możecie z łatwością przygotować samemu. Do przygotowania 15-20 kulek potrzebujemy: 150 g migdałów bez skórki 150 g cukru 1/2 cytryny 1/3 szklanki wody 80 g czekolady Migdały mielimy na proszek. Cukier i wodę gotujemy do uzyskania syropu. Następnie dodajemy sok z połowy cytryny i migdały. Mieszamy i chwilkę smażymy. Masę pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie z tak przygotowanego marcepana

Słodki sentyment
Makowiec z jabłkami 134

maku 1/3 kostki masła 2 jajka 1/3 szklanki cukru 4 łyżki kaszy manny 3 jabłka 1 łyżka miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia bakalie Mak zaparzam i mielę dwa razy. Żółtka ucieram z cukrem i masłem. Do utartej masy dodaję stopniowo mak, a następnie kaszę mannę, miód i proszek do pieczenia. Jabłka trę na tarce o dużych oczkach, dodaję

Słodki sentyment
Makowiec bez zawijania (bez jabłek) 120

masę makową: 400 g maku ½ kostki masła 3 żółtka 5 białek ½ szklaki cukru (szklanka o pojemności 200 ml) 1 łyżka miodu 3 czubate łyżki powideł bakalie Mak zaparzam i mielę dwa razy. Żółtka ucieram z cukrem i masłem. Do utartej masy dodaję stopniowo mak, a następnie powidła i miód. Mieszam i dorzucam ulubione bakalie. Następnie ubijam pianę i dodaję

Słodki sentyment
Serowe serduszka 111

twarogu 3 jajka ½ szklanki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu Olej do smażenia Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml. Twaróg mielimy. Dodajemy do niego resztę składników (oprócz oleju) i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 1 cm i wykrawamy serduszka. Do patelni wlewamy ok. 3,5 cm oleju. Tłuszcz rozgrzewamy i smażymy

Słodki sentyment
Sernik gotowany z czekoladą 145

pojemności 200 ml. Sernik gotujemy w następujący sposób: Masło, cukier i cukier waniliowy wkładamy do sporego garnka (gotuję zawsze w garnku o średnicy 24 cm) i rozpuszczamy. Twaróg mielimy, dodajemy jajka i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany twaróg dodajemy stopniowo do rozpuszczonego masła z cukrem cały czas gotując. 2 budynie rozprowadzamy w 0,5 l mleka

Słodki sentyment
Sernik wielkanocny „na bogato” 151

trochę mleka lub np. soku pomarańczowego do maczania ciastek płatki migdałów lub orzechy Sernik gotujemy w następujący sposób: Masło, cukier i cukier waniliowy wkładamy do garnka i rozpuszczamy. Twaróg mielimy, dodajemy jajka i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany twaróg dodajemy stopniowo do rozpuszczonego masła z cukrem cały czas gotując. Budyń rozprowadzamy w 0,25 l mleka

Słodki sentyment
Półkule marcepanowe 131

migdałów bez skórki 150 g cukru 1/3 szklanki wody 40 g czekolady białej barwniki (opcjonalnie) 120 g czekolady mlecznej i ciemnej łącznie (w proporcjach dowolnych) Migdały mielę na proszek. Cukier i wodę gotuję do uzyskania syropu. Dodaję migdały i mieszam, chwilkę smażę. Masę pozostawiam do wystygnięcia. Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Podzieliłam czekoladę na 2 części i dodałam barwniki

Słodki sentyment
Kulki daktylowe (vege) 134

pożywne, bez cukru (jeśli chcecie unikać) i szybkie. Składniki: 100 g daktyli 4 suszone morele 1 łyżka kakao 1 garść płatków migdałowych 1 garść płatków kukurydzianych Daktyle i morele mielę albo drobno kroję. Dodaję resztę składników. Wszystko mieszam i „toczę kulki” I gotowe. Smacznego Artykuł Kulki daktylowe (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Kruche pierożki z nutellą 173

podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na stolnicy, wykrawamy krążki, na każdy nakładamy porcję kremu czekoladowego, składamy na pół i zlepiamy jak pierogi, można brzegi zlepić widelcem, będziemy wtedy mieli ładny wzorek. 2. Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut do ładnego zrumienienia się. 3. Ciasteczka studzimy i podajemy

Izabelawkuchni
Chinkali gruzińskie pierożki 171

olej i wyrobić gładkie elastyczne ciasto. Ciasto umieścić w misce i przykryć folią spożywczą, odstawić ciasto na co najmniej pół godziny aby odpoczęło.  Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięs, dodać natkę pietruszki, kolendrę, oraz sól i pieprz. Stopniowo dodawać zimną wodę ciągle mieszając mięso, aż wchłonie całą wodę. Farsz odstawić do lodówki na 1/2 h. Ciasto dość cienko

Krylowa Kuchnia