mielone - 47549 przepisów (strona:2341/3170)

Sernik wielkanocny „na bogato” 105

trochę mleka lub np. soku pomarańczowego do maczania ciastek płatki migdałów lub orzechy Sernik gotujemy w następujący sposób: Masło, cukier i cukier waniliowy wkładamy do garnka i rozpuszczamy. Twaróg mielimy, dodajemy jajka i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany twaróg dodajemy stopniowo do rozpuszczonego masła z cukrem cały czas gotując. Budyń rozprowadzamy w 0,25 l mleka

Słodki sentyment
Półkule marcepanowe 97

migdałów bez skórki 150 g cukru 1/3 szklanki wody 40 g czekolady białej barwniki (opcjonalnie) 120 g czekolady mlecznej i ciemnej łącznie (w proporcjach dowolnych) Migdały mielę na proszek. Cukier i wodę gotuję do uzyskania syropu. Dodaję migdały i mieszam, chwilkę smażę. Masę pozostawiam do wystygnięcia. Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Podzieliłam czekoladę na 2 części i dodałam barwniki

Słodki sentyment
Kulki daktylowe (vege) 104

pożywne, bez cukru (jeśli chcecie unikać) i szybkie. Składniki: 100 g daktyli 4 suszone morele 1 łyżka kakao 1 garść płatków migdałowych 1 garść płatków kukurydzianych Daktyle i morele mielę albo drobno kroję. Dodaję resztę składników. Wszystko mieszam i „toczę kulki” I gotowe. Smacznego Artykuł Kulki daktylowe (vege) pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Kruche pierożki z nutellą 145

podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na stolnicy, wykrawamy krążki, na każdy nakładamy porcję kremu czekoladowego, składamy na pół i zlepiamy jak pierogi, można brzegi zlepić widelcem, będziemy wtedy mieli ładny wzorek. 2. Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut do ładnego zrumienienia się. 3. Ciasteczka studzimy i podajemy

Izabelawkuchni
Chinkali gruzińskie pierożki 140

olej i wyrobić gładkie elastyczne ciasto. Ciasto umieścić w misce i przykryć folią spożywczą, odstawić ciasto na co najmniej pół godziny aby odpoczęło.  Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięs, dodać natkę pietruszki, kolendrę, oraz sól i pieprz. Stopniowo dodawać zimną wodę ciągle mieszając mięso, aż wchłonie całą wodę. Farsz odstawić do lodówki na 1/2 h. Ciasto dość cienko

Krylowa Kuchnia
Klopsy rybno-ziemniaczane 117

łyżeczki ulubionej przyprawy do ryb sól i pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: ugotowane i wystudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę, rozmrożony, osuszony filet mielimy w maszynce lub rozdrabniamy w blenderze, cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy/szklimy na oleju, do miski przekładamy zimne przeciśnięte ziemniaki, rybę, wbijamy jajka, dodajemy cebulkę, bułkę tartą

Blog kulinarny S9.PL
Domowe pierogi ruskie 201

ostudzonych ziemniaków 2 łyżki masła szczypta soli szczypta pieprzu Przepis na farsz do pierogów Cebulę kroimy w drobną kostkę, a następnie przesmażamy na maśle. Ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, albo przez praskę. Ser również przepuszczamy przez praskę albo maszynkę. Wszystkie składniki doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Przepis na: Domowe pierogi z kurkami Przepis na ciasto na pierogi Wszystkie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekane naleśniki z gotowanym mięsem i warzywami 157

sól, pieprz oraz ziele angielskie. Gotujemy pod przykryciem do momentu aż mięso będzie miękkie. Warzywa i mięso odławiamy z wywaru i pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie wszystko oprócz pora mielimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do zmielonego mięsa i warzyw. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem (farsz powinien być pikantny). Wszystko dokładnie wymieszać, konsystencja

Qchnia po prostu
Rogale marcińskie w drugiej odsłonie 90

Nadzienie Mak i orzechy włoskie wsypać do miski, zalać gorącą woda, odstawić na 20 minut, następnie odcedzić . pozostawić na sicie przez chwilę, aby dokładnie ociekły. W maszynce do mielenia zmielić mak razem z włoskimi orzechami i migdałami. Marcepan pokroić na drobne kawałki. Do zmielonej masy dodać cukier, pozostałe składniki, całość wymieszać i odstawić. Ciasto rozwałkować na prostokąt

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciastka owsiane z imbirem 95

poprawią humor, a dzięki imbirowi rozgrzeją i podreperują zdrowie. Taką wersję można przyjąć, aby usprawiedliwić swoje łakomstwo. Ciastka owsiane są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, więc nie będziecie mieli wymówek, że brak Wam czasu na na ich upieczenie 😉 Smacznego ! Print Ciastka owsiane z imbirem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Desery Cuisine Polska Keyword

SprawdzonaKuchnia.pl
Budyń domowy 114

zamkniętym pojemniku nawet do kilku miesięcy. Dzisiejsza wersja budyniu jest o smaku waniliowym z prawdziwymi ziarenkami wanilii.  Możecie kombinować z własnymi smakami i przygotować taki na jaki będziecie mieli ochotę. Może to być kakaowy, cynamonowy… Zapraszam! Print Budyń domowy .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Najlepszy i najzdrowszy domowy budyń. Course Desery Cuisine Polska

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżówki malinowe 118

potrzeba! Dodajmy do tego filiżankę ulubionej kawy lub herbaty, miłe towarzystwo, a zapewniam Was, że nawet ponury dzień stanie się piękniejszy. Przepis przyda się Wam, kiedy nie będziecie mieli czasu na realizowanie przepisów, które wymagają uważnego i dokładnego formowania, nadziewanie i lepienie zgrabnych bułeczek. W tym przepisie wystarczy rozwałkować ciasto na duży prostokąt na wierzch rozsypać maliny. Teraz wystarczy zwinąć

SprawdzonaKuchnia.pl
Ślimaczki makowe drożdżowe 118

posmarowania wierzchu bułek Składniki na lukier 4 łyżki soku z cytryny 8 łyżek cukru pudru lub tyle ile "wciągnie" sok z cytryny Instructions Przygotowanie nadzienia makowego Biały mak delikatnie mielimy w młynku do kawy i zalewamy gotującą wodą , odstawiamy na 20 minut. Można zalać cały mak, a następnie zmielić w maszynce do mięsa.  Rodzynki namoczyć w rumie. Orzechy laskowe

SprawdzonaKuchnia.pl
Biszkopt makowy 170

biszkopt , tym razem biszkopt makowy, który będzie idealny jako baza do świątecznych wypieków. Przygotowanie biszkoptu nie jest trudną sprawą. Wspaniałą sprawą jest to, że nie trzeba namaczać i mielić maku, ponieważ w tym przepisie wykorzystujemy całe i suche ziarenka. Jak w każdym przepisie na biszkopt podkreślam to co najważniejsze! Składniki powinny być w temperaturze pokojowe! Chodzi tutaj o jajka , należy

SprawdzonaKuchnia.pl
Gofry z łososiem 137

gofry z łososiem to moja wariacja. W oryginalnym przepisie zamiast łososia dodawane są krewetki, mięso kraba, ośmiorniczki i kalmary. Oczywiście możecie spróbować również z wymienionymi dodatkami, jeśli tylko będziecie mieli dostęp do świeżych owoców morza. Zapraszam również na gofry ziemniaczane lub gofry z cukinii . Print Gofry z łososiem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wspaniałe gofry

SprawdzonaKuchnia.pl