się nie zawiedziecie, a jeśli miało, by to być Wasze pierwsze spotkanie z tym gronem to jest to świetna opcja, by poznać ich styl pisania i zobaczyć, czy będziecie mieli ochotę na więcej
Cynamonowe szczęścieryby (u mnie dorsz) 1 cebula 2 jajka 1 duża bułka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Rybę oczyścić, umyć i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Bułkę zamoczyć w wodzie/mleku odcisnąć. Cebulę posiekać, zeszklić. Do ryby dodać bułkę, cebulę, jajka i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotlety, obtaczać w bułce
magiczna kuchnia Kasisól Wykonanie: Do mąki dodajemy drożdże, trochę oleju i wodę. Ugniatamy ciasto. Formujemy małe placki Przyprawy mieszamy w stosunku 1:1, tylko soli dajemy dwa razy mniej i wszystko mielimy. Mieszamy z olejem i kładziemy na placki, które wkładamy do nagrzanego do poziomu 180 stopni Celsjusza piekarnika na jakieś 15 min. Miejsca na zdjęcia też są :) Można uzupełnić manierkę
Kryzysowa Książka KucharskaGrecka tortilla z sosem tzatziki to danie, które idealnie będzie pasowało zarówno na obiad, jak i kolację. Tortille podamy wraz z pysznym sosem tzatziki, który podkreśli
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!śmietankę o temperaturze pokojowej, dodaję ser który rozkruszam w placach i rozdrabniam blenderem, tak żeby nie było grudek. Jeżeli nie mamy blendera to ser możemy zmielić w maszynce do mielenia mięsa, a następnie użyć miksera lub robota. Następnie do masy serowej dodaję jajka, cukier, budyń i mieszam za pomocą blendera, tak żeby składniki się połączyły (można użyć miksera). Na koniec
Uwaga Babcia Gotujemiękkości mięsa. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć wątróbkę. Bułkę namoczyć, odcisnąć. Mięso z królika, boczek, wątróbkę, bułkę oraz warzywa przepościć przez maszynkę do mielenia mięsa. Następnie dodać jajka, majeranek, paprykę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Keksówkę wysmarować masłem, obsypać bułką tartą. Masę przełożyć
magiczna kuchnia Kasiangielskiego śniadania . Takie angielskie śniadanie ( full english breakfast , lub w skrócie full english, fry-u p - ponieważ wszystkie składniki są smażone) to ogromna dawka kalorii, ale dzięki niemu będziecie mieli siłę na cały dzień intensywnego zwiedzania. Ja staram się jednak nie smażyć wszystkich produktów (oprócz jajka oczywiście ;)), zamiast smażenia grilluję je lub piekę w piekarniku. Typowe angielskie śniadanie możecie zjeść
Codzienne GotowanieObiad idealny na kążdą niedzielę i święta potrzebne są 1 podwójny filet oczyścić, filet przekroić na połowę. A z 2 połówek zrobić jeszcze 2 filety żebyśmy mieli 4 potrzebne nam jeszcze sól ,pieprz,papryka czerwona słodka ,mogą być jeszcze zioła .Każdy filet posolić ,popieprzyć i dodać troszkę papryki czerwonej . przygotować naczynie żaroodporne położyć filety w naczyniu . teraz nadzienie 3 ugotowane
Moje Wyrobymąki pszennej 2 jajka szczypta soli truskawki 3-4 łyżki tartej bułki 4-5 łyżek masła ew. cukier do posypania Przygotowanie: Ser mielimy lub dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy mąkę, jajka i sól. Wyrabiamy jednolite ciasto, które nie powinno kleić się do rąk. Jeśli jest potrzeba, dodajemy trochę więcej mąki. Od ciasta
bistro mamaParker jest młodą kobietą pochodzącą z zamożnej rodziny. Pracuje w firmie, wydawałoby się nowoczesnej w której jej szef wymaga od swoich pracowników, żeby mieli ustabilizowane życie osobiste. Dziewczyna nie ma ani chłopaka, ani męża i musi wymyślić na szybko co z tym faktem zrobić. Postanawia wynająć dla siebie chłopaka. Wybiera wykształconego, przystojnego Deana. Na pierwsze spotkanie przychodzi jednak brat chłopaka
kruche babeczkiproponuję, możecie z łatwością przygotować samemu. Do przygotowania 15-20 kulek potrzebujemy: 150 g migdałów bez skórki 150 g cukru 1/2 cytryny 1/3 szklanki wody 80 g czekolady Migdały mielimy na proszek. Cukier i wodę gotujemy do uzyskania syropu. Następnie dodajemy sok z połowy cytryny i migdały. Mieszamy i chwilkę smażymy. Masę pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie z tak przygotowanego marcepana
Słodki sentymentmaku 1/3 kostki masła 2 jajka 1/3 szklanki cukru 4 łyżki kaszy manny 3 jabłka 1 łyżka miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia bakalie Mak zaparzam i mielę dwa razy. Żółtka ucieram z cukrem i masłem. Do utartej masy dodaję stopniowo mak, a następnie kaszę mannę, miód i proszek do pieczenia. Jabłka trę na tarce o dużych oczkach, dodaję
Słodki sentymentmasę makową: 400 g maku ½ kostki masła 3 żółtka 5 białek ½ szklaki cukru (szklanka o pojemności 200 ml) 1 łyżka miodu 3 czubate łyżki powideł bakalie Mak zaparzam i mielę dwa razy. Żółtka ucieram z cukrem i masłem. Do utartej masy dodaję stopniowo mak, a następnie powidła i miód. Mieszam i dorzucam ulubione bakalie. Następnie ubijam pianę i dodaję
Słodki sentymenttwarogu 3 jajka ½ szklanki cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu Olej do smażenia Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml. Twaróg mielimy. Dodajemy do niego resztę składników (oprócz oleju) i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok 1 cm i wykrawamy serduszka. Do patelni wlewamy ok. 3,5 cm oleju. Tłuszcz rozgrzewamy i smażymy
Słodki sentymentpojemności 200 ml. Sernik gotujemy w następujący sposób: Masło, cukier i cukier waniliowy wkładamy do sporego garnka (gotuję zawsze w garnku o średnicy 24 cm) i rozpuszczamy. Twaróg mielimy, dodajemy jajka i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Tak przygotowany twaróg dodajemy stopniowo do rozpuszczonego masła z cukrem cały czas gotując. 2 budynie rozprowadzamy w 0,5 l mleka
Słodki sentyment