mielone - 47549 przepisów (strona:2331/3170)

Delikatna mielonka z kurczaka i szynki 269

kurczaka i szynki jest mięciutka, wilgotna i bardzo aromatyczna. Polecam szczególnie z domowej roboty chlebem ;-) Przepis przygotowany w oparciu o domowy szynkowar. Kurczaka, szynkę i słoninę zmielić maszynką do mielenia mięsa. W 30 - 40 ml wody rozpuścić sól peklową i dodać do mięsa. Doprawić białym pieprzem i wszystko bardzo dokładnie wymieszać przez minimum 10 minut, aż powstanie jednolita masa

Świat Domowej Kuchni
Pierogi ruskie 177

mniejsze kawałki i rozwałkowujemy. Przy pomocy szklanki wycinamy okręgi i na każdym z nich układamy łyżkę ciasta. Pierogi sklejamy. Możemy pomóc sobie dociskać boki pierogów przy pomocy widelca. Będziemy mieli pewność, że podczas gotowania nie wypłynie nam farsz. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 4 minut. Powinny wypłynąć na górę garnka. Pierogi możemy podać okraszone zeszkloną cebulką. Pierogi ruskie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Miodowy orzechowiec z kremem orzechowym +FILM-wspaniałe ciasto na każdą okazję 348

około 10-12 minut do lekkiego zezłocenia. KREM Teraz przygotujemy krem. Bardzo Wam go polecam, jest wspaniały. Bazę kremu można zrobić dzień wcześniej wieczorem. 1,5 szkl orzechów włoskich mielimy. Do garnka dajemy 2 żółtka, 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g, 0,5 szkl cukru, 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej,4 czubate łyżki mąki pszennej tortowej oraz 1 litr mleka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pasta paprykowa z bazylią. 145

szklanki octu 15 g bazyli suszonej 1 torebka Instrukcje Papryki myjemy, sprawdzamy czy nie są nadgnite, a następnie pozbywamy je gniazd nasiennych i białych błonek. Przekładamy do malaksera i mielimy dosłownie chwilę, żeby nie zrobiła nam się papka. Jeśli nie macie malaksera możecie zmielić ją przez maszynkę do mięsa. Zmieloną paprykę przekładamy do garnka z grubym dnem i gotujemy

To co lubię - gotuję i polecam
Tortellini w sosie pomidorowym 181

możemy przygotować w ciągu 20 minut, ponieważ w trakcie przyrządzania sosu pomidorowego wstawiamy garnek z wodą na gaz, w której później będziemy gotować pierożki. Dzięki temu sposobowi będziemy mieli jednocześnie ugotowane, ciepłe tortellini i ciepły sos. Ja do przygotowania tortellini w sosie pomidorowym wykorzystałam pierożki z nadzieniem szpinakowym i ricottą, ale możecie je zmienić według własnego uznania. Jeśli lubicie szybkie

Danka Pichci
Pizza z kurczaka 226

500g Jajka- x2- 110g Parmezan- 50g Ketchup zero- 100g Sól, pieprz, czosnek granulowany, cebula w proszku- 1/2 łyżeczki Dodatki Ser mozzarella- 130g Pieczarki- 50g Salami- 50g Papryka- 50g Kurczaka mielimy, dodajemy jajka i starty parmezan, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 220C, na blachę kładziemy pergamin, który zraszamy oliwą z oliwek. Masę wykładamy na papier i rozsmarowujemy na grubość

serzmiesem
Torcik bezowy – Pavlova 148

mieć pewność, że białka dobrze się ubiją pamiętaj o kilku prostych zasadach: Białka najlepiej ubijać w metalowej misce, którą wraz z mieszadłami umieść pół godziny wcześniej w zamrażalniku. Słodzidło mielę na proszek. Dzięki temu lepiej się rozpuści i jest mniejsze ryzyko, że bezy nie przebijemy. Tuż przed ubijaniem, miskę i mieszadła odtłuść przy pomocy ćwiartki cytryny. Ten trik, zwłaszcza

Kulinarna Pokusa
Chleb z kawą 166

dowolną melasę lub syrop daktylowy. Ziarenka takie jak słonecznik i siemię lniane można wymienić na pestki dyni, orzechy lub żurawinę, zawsze w takiej samej ilości. 🍞 Inne propozycje Jeśli będziecie mieli ochotę na więcej domowych wypieków na zakwasie, to zapraszam do wypróbowania poniższych przepisów. Wszystkie są smaczne i łatwe do przygotowania. Wystarczy dobry mocny zakwas żytni i trochę cierpliwości. Każdy

SprawdzonaKuchnia.pl
Owsiane gofry bananowe 130

jajka – 1 łyżka odżywki białkowej o smaku waniliowym (opcjonalnie) – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – aromat migdałowy Dodatkowo: skyr waniliowy, gorzka czekolada, owoce i mięta Płatki mielimy na mąkę, a banany rozgniatamy widelcem. Łączymy wszystko miksując z mlekiem, jajkami, odżywką i proszkiem do pieczenia na jednolitą, gładką masę. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy

Be Fit Be Strong
Wyciskarka czy blender – Co bardziej Ci się przyda? 138

wyciskarce zrobisz też smoothie lub koktajl. Nie będzie może to tak łatwe, szybkie i jakościowe, ale jest możliwe. Do tego przecier czy mus. Niektóre modele są przystosowane do mielenia mięsa czy robienia puree warzywnego. Blendery przydadzą się z kolei do kruszenia lodu bądź mieszania zup. A w obu tych urządzeniach zazwyczaj możliwe będzie przygotowanie lodów lub shake’a. Wyciskarka

Smaki Na Talerzu
Kotlety boczkowo- rybne z kapustą po cygańsku 254

ziołowy, sok z cytryny Poszatkowaną kapustę wraz z pokrojonymi w plasterki pieczarkami wrzucamy do garnka wraz z 120g smalcu. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy. Boczek, rybę i cebulę mielimy. Brokuł i paprykę kroimy na małe kawałki. Dodajemy jajko, trochę soku z cytryny,  przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i smażymy do lekkiego zrumieniania. Do podduszonej kapusty

serzmiesem
Środa: Casserole ze słoika z ryżem, indykiem i brokułem 195

Prosta zapiekanka, którą można zrobić z resztek jedzenia: wczorajszego ryżu, kawałka upieczonego kurczaka, albo ze świeżych składników. Jeśli dodatkowo zapieczecie casserole w słoiku będziecie mieli gotowe danie na wynos. Czas przygotowania : 20 minut Czas pieczenia : 25 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Z casserole jest trochę jak z pierogami – nazwa odnosi się tylko do sposobu przygotowania potrawy. Pierogi

Niedzielny kucharz
Śledzie z suszonymi pomidorami i żurawiną 159

rodzina ma swoje świąteczne tradycje. Nasza też. Jedną z takich tradycji jest to, że każdy ma za zadanie przygotować jakąś potrawę na Wigilię. Taki podział, żeby gospodarze wieczerzy wigilijnej mieli trochę łatwiej ;) Przez lata każdy wyrobił sobie swoją specjalizację, albo śledzie albo ciasto albo kapusta z grzybami, albo w wyniku rozmaitych kolei losu trzeba było nauczyć się także innych przepisów

Na kulinarnym poligonie
Tarta sernikowa z lemon curd 161

Sposób przygotowania: 1.   Mąkę siekamy z kawałkami zimnego masła, dodajemy cukier i jajko i wszystko szybko zagniatamy. Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią spożywczą 2.    Twaróg mielimy, następnie dodajemy do niego cukier, budyń, jajko i kilka kropli aromatu cytrynowego i wszystko miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. 3.     Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy, następnie przekładamy

Na kulinarnym poligonie
Kopytka z sosem malinowym 171

cukru 3)       2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1)       2 łyżki oleju Sposób przygotowania: 1.    Ziemniaki i twaróg mielimy. Dodajemy jajko, budyń śmietankowy, łyżeczkę cukru i mąkę i wszystko szybko zagniatamy gładkie ciasto. 2.     Na stolnicy oprószonej mąką formujemy z ciasta długie wałeczki i kroimy

Na kulinarnym poligonie