Dziś przepis na roladę orzechową, do której upieczenia bardzo Was zachęcam:) Na początku ma mocno maślany smak, jednak już na 2-3 dzień zdecydowanie przeważa smak orzechów, a ciasto kruszeje. Moje dziecko zjadło chyba z połowę tej rolady:) Ciasto: 200 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 2 żółtka 100 g mąki ziemniaczanej 270 g mąki pszennej + do podsypania Nadzienie: 120 g zmielonych orzechów włoskich 2 białka 1 laska wanilii 50 g cukru pudru Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem pudrem na puch. Następnie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...