mielone - 47549 przepisów (strona:2348/3170)

owsiane ciasteczka z czekoladą 146

składniki: 170 g płatków owsianych 120 g cukru 80 ml oleju 60 ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g czekolady gorzkiej wykonanie: Płatki owsiane mielimy na mąkę np. w młynku do kawy. Czekoladę siekamy na mniejsze kawałki. Mąkę owsianą mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia oraz posiekaną czekoladą. Mleko mieszamy z olejem, wlewamy do suchych składników i mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Życzenia - Wielkanoc 2020 108

Drodzy, życzę Wam, abyście byli zdrowi i wytrzymali ten trudny okres. Abyście mieli dużo cierpliwości i wyrozumiałości dla siebie i otaczających Was osób. Święta zazwyczaj łączą rodziny, jednak w tym roku pandemia sprawiła, że spotkań rodzinnych w wielu domach nie będzie. Dlatego wszystkim życzę dużo siły, wytrwałości i pogody ducha

Kuchcik gotuje
Sos chrzanowy w kilka minut 141

podchodzi w tym roku z dystansem do świątecznych przygotowań. Wiadomo, że każdy coś przygotuje, ale biorąc pod uwagę obecne #zostańwdomu, nikt nie będzie w stanie wszystkiego przejeść. Gdybyście jednak mieli chęć na pyszną wędlinę w towarzystwie jakiegoś sosu, to ten chrzanowy, przygotowany dosłownie w kilka chwil sprawdzi się doskonale. Składniki na pewno znajdziesz w lodówce!   Normal 0 21 false

Kuchnia w czekoladzie
Drożdżówka z białym makiem 108

cukier całkowicie się rozpuścił, polać drożdżówki. Nadzienie: Mak przesypać do garnuszka, zalać wodą, tak aby pokryła mak, nie więcej. Zagotować. Gotować 20 min. Mak dwukrotnie przemielić w maszynce do mielenia mięsa, Zmielony mak wymieszać z pozostałą częścią składników. W przypadku gdy mamy mak zmielony. Należy również go gotować przez 20 min w małej ilości wody, następnie nadmiar wody zlać/odcedzi

moj przepis na
Orzechowy sernik gotowany 216

cukru  z wanilią 1/4 szklanki mleka 100 g orzechów ziemnych bez soli Wierzch: masło orzechowe  orzechy ziemne bez soli Wykonanie: Spód: Herbatniki oraz orzeszki ziemne mielimy na miało i mieszamy z mlekiem oraz rozpuszczonym masłem.  Otrzymanym mokrym piaskiem wykładamy dno tortownicy (średnica 18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskając.  Wkładamy do lodówki. Masa serowa: Twaróg

Kuchnia MagdaLeny
Orzechowy sernik gotowany 216

cukru  z wanilią 1/4 szklanki mleka 100 g orzechów ziemnych bez soli Wierzch: masło orzechowe  orzechy ziemne bez soli Wykonanie: Spód: Herbatniki oraz orzeszki ziemne mielimy na miało i mieszamy z mlekiem oraz rozpuszczonym masłem.  Otrzymanym mokrym piaskiem wykładamy dno tortownicy (średnica 18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskając.  Wkładamy do lodówki. Masa serowa: Twaróg

Kuchnia MagdaLeny
Babeczki sero - mak 146

serowa - 1 kg białego sera ( dwukrotnie zmielonego) - 1 szklanka cukru pudru - 125 g masła - 5 jajek - garść rodzynek Przygotowanie: Na początku przygotowujemy masę makową. Mak sparzamy, odsączamy i dwukrotnie mielimy. Mak ucieramy z cukrem, żółtkami i bułką tartą. Następnie dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie mieszamy. Gdy mak gotowy możemy przygotować masę serową. Masło ucieramy

Zainspirowana w kuchni
Podstawowe błędy początkującego kucharza – ranking najpopularniejszych 131

jeżeli jednego składniku dasz trochę więcej, a drugiego trochę mniej. Najlepiej od początku zakupić wagę kuchenną i odmierzać produkty na gramy a nie na szklanki, dzięki czemu zawsze będziemy mieli odpowiednią ilość danego produktu. Smażenie kilku produktów na tej samej patelni Oczywiście trzeba w swoim życiu być oszczędnym, ale bez przesady. Jeżeli smażysz rybę na patelni to przed przystąpieniem

To Musisz Wiedzieć
Najlepsza babka kawowa 135

#Zostańwdomu poskutkowało u mnie trzema przepisami na wielkanocne wypieki… to chyba mój rekord. I tak dzisiaj prezentuję kolejną babkę, którą wraz z Coffeedesk przygotowałam dla

Fitsweet.me
Babka marmurkowa z mąką gryczaną z lukrem buraczanym 96

Przed przełożeniem na talerz babkę pozostawiamy w formie na ok. 15 min, następnie odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. LUKIER: 1. Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypujemy cukier, mielimy 20 s/obr. 10. 2. Dodajemy białko, sok z cytryny i buraka, mieszamy 10 s/obr. 6 . Artykuł Babka marmurkowa z mąką gryczaną z lukrem buraczanym pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Sernik Chatka Puchatka 193

którą występuje jest Chatka Baby Jagi...Sami zdecydujcie którą nazwę wolicie ;). Deser jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu ( zwłaszcza jeśli użyjecie twarogu z wiaderka, którego nie trzeba już mielić, tylko pamiętajcie by wybrać dobrej jakości! nie może być zbyt rzadki ). Chatka jest dość podzielna dlatego sprawdzi się doskonale na świątecznym stole. Bardzo polecam :). Składniki: 800 g twarogu tłustego

Opowieści z piekarnika
zakwas owsiany na żur 127

składniki: 50 g płatków owsianych 600 ml wody letniej (ok. 37 st. C) 2-3 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego wykonanie: Płatki owsiane mielimy na mąkę, ja zmieliłam w młynku do kawy. Zmielone płatki przekładamy do wyparzonego słoika. Wlewamy letnią wodę i mieszamy czystą np. drewnianą łyżką. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz obrany czosnek. Wierzch

Domowy Smak Jedzenia
Kruche ciasto orzechowo-jabłkowe – kuchnia podkarpacka 172

Jabłka obieramy, ścieramy na tarce i podsmażamy na patelni dodając cukier i cynamon. Z jabłek powinien odparować nadmiar soku. Tuż przed przełożeniem placków jabłka podgrzejemy, żeby były gorące. Orzechy mielimy i zalewamy gorącym mlekiem. Studzimy. Masło ucieramy z cukrem dodając po łyżce zaparzonych orzechów z mlekiem. Na koniec dodajemy do masy spirytus i chwilę miksujemy. Do przełożenia masa powinna być

Trzeci talerz
Pulpeciki z ciecierzycy z sosem pomidorowym 146

obrać, ugotować do miękkości. Cebulę posiekać i zeszklić na 1 łyżce oleju. Cieciorkę odsączyć z zalewy i przepłukać. Natkę pietruszki drobno posiekać. Tak przygotowane składniki zemlec w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jajko i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę. W garnku zagotować osoloną wodę (można także użyć bulionu warzywnego lub zupy). Z ciecierzycowej masy formować kulki mniej

Zielona Kuchnia
Przepis na keks świąteczny 111

miękkie ciasto piekę zawsze na Wielkanoc,  Boże Narodzenie i rodzinne spotkania, ale keks jest tak łatwy i szybki do przygotowania, że możecie go zrobić, kiedy tylko będziecie mieli ochotę na kawałek smacznego ciasta. Klasyczny keks z bakaliami bardzo długo zachowuje świeżość. Zawinięty w ściereczkę i odłożony w chłodne miejsce nawet po 4-5 dniach będzie doskonały. W ramach akcji

Cztery Fajery