mielone - 47549 przepisów (strona:2358/3170)

Puszysty sernik na delicjach. 147

cieniutko roztopionym masłem, margaryną lub smalcem. W ten sposób sernik łatwo odejdzie nam od boków po upieczeniu. Na spód tortownicy wykładamy delicje. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ser mielimy  2 - 3 razy na najdrobniejszym sitku. Do sera dodajemy cukier, śmietanę , cukier waniliowy, możemy też dodać kilka kropel olejku cytrynowego lub otartą skórkę z cytryny. Całość mieszamy drewnianą pałką

Przepisy i porady kulinarne
Krakersy z kaszy jaglanej 148

zrobić krakersy z kaszy jaglanej: Zaczynamy od przełożenia kaszy gryczanej do misy malaksera. Następnie do kaszy dodajemy masło i przyprawy: sól, gomasio, mak, czosnek. Potem siemię lniane mielimy w młynku do kawy, zalewamy 6 łyżkami wrzątku i zostawiamy na 5 minut do napęcznienia. Potem wlewamy do kaszy. W kolejnym kroku dodajemy mąkę. Wszystko miksujemy aż składniki połączą się a kasza

Dorota Smakuje
Imbir- właściwości zdrowotne 194

Imbir to przyprawa, która coraz częściej jest stosowana w Polskiej kuchni. Od zawsze była popularna w potrawach rodem z kuchni azjatyckiej. Dodatek tej potrawy do potraw

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki a'la Gundel 172

Składniki na naleśniki miksujemy. Jak by ciasto było za gęste dodajemy troszkę mleka, a jak za rzadkie to trochę mąki. Smażymy cienkie naleśniki. 2. Orzechy mielimy, albo miksujemy w blenderze. Rodzynki zalewamy wrzątkiem. Pomarańcze sparzamy i ścieramy z nich skórkę.  3. W rondelku rozgrzewamy śmietankę, dodajemy do niej cukier, rodzynki, orzechy, rum, cynamon i skórkę

kruche babeczki
Gołąbki z mięsem i grzybami 117

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Liście kapusty sparzamy we wrzątku. Ryż gotujemy al dente. Mięso mielimy z grzybami i natką. Ryż łączymy z mięsem i grzybami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy a brzegu każdego liścia, ciasno zawijając. Układamy w brytfance, zalewamy niewielką ilością bulionu. Pieczemy

R'n'G Kitchen
Pizza jak z Pizza Hut 173

minut w ciepłym miejscu, a najlepiej przez 24 do 48 godzin w lodówce. Żeby nie zamęczyć niecierpliwych, najpierw podam wam przepis na pizzę, a pod nim, jeśli będziecie mieli ochotę, znajdziecie informacje m.in. o tym jaka jest najlepsza mąka do pizzy, jaki dodatkowy ser wybrać do pizzy, jak wyrabiać ciasto i ile czasu powinno wyrastać, żeby było idealne. Szybki przepis

Cztery Fajery
Ciasto Oreo - Nowy Smak 93

żelatyny 115g mleka(do żelatyny) DEKORACJA: 250g mascarpone 100g śmietany 30% około 1/2 łyżki cukru pudru kilka ciastek oreo WYKONANIE: 1. Ciastka przepoławiamy, wyjmujemy z nich krem. 2. Ciastka mielimy. Dzielimy je na pół, jedną połowę zostawiamy do posypania góry, do drugiej połowy dodajemy roztopione masło, wyrabiamy na jednolitą masę, wykładamy nią blaszkę, wyrównujemy, wstawiamy do lodówki. 3. Żelatynę zalewamy

Dziś Ja gotuje
Sernik dopieszczony i Jose Saramago 130

Spróbujcie i sernika i Jose Saramago Składniki na spód: 150 g masła 2 łyżki kakao (użyłam 1 łyżkę kakao czarnego i 1 zwykłego) 20 sztuk ciastek (petite beurre) Ciastka mielę na drobno (można rozdrobnić wałkiem do ciasta). Masło rozpuszczam i dodaję do niego ciastka i kakao. Całość mieszam i wykładam do tortownicy o średnicy 20 cm, której dno wyłożyłam wcześniej

Słodki sentyment
Ciasteczka ,,gęsie łapki'' 123

pomarańczy Dodatkowo: mąka do podsypania stolnicy około pół szklanki cukru Wykonanie pysznych ciastek: 1. Do miski wsypujemy mąką i cukier waniliowy, wkruszamy ser, ser można zmielić. Ja nie mieliłam, bardzo ładnie połączył mi się z ciastem. Następnie dodajemy żółtka, sok z pomarańczy i masło lub margarynę. Zagniatamy ciasto. 2. Ciasto wałkujemy na stolnicy, lekko posypanej mąką, ale tak tylko odrobinę

Izabelawkuchni
Trufle z ziaren, orzechów i herbaty matcha 126

skondensowany napój kokosowy słodzony)   - można dodać 2 łyżki stałego oleju kokosowego zamiast tego mleka + 1 łyżka herbaty matcha do oprószenia Wszystkie suche składniki umieszczamy w malakserze i mielimy na miałko. Następnie dodajemy albo olej kokosowy albo odparowane kilka minut mleko kokosowe zagęszczone. Z masy toczymy kulki i wstawiamy do lodówki. po godzinie kulki można otoczyć herbatą matcha

AZgotuj!
Serowe ciasteczka z jabłkami 121

wiaderka) 2 łyżki cukru lub erytrolu cukier puder/cynamon do posypania 2-3 jabłka   Wykonanie: Twaróg zmielić na gładko. Jeżeli używamy twarogu z wiaderka oczywiście nie musimy go dodatkowo mielić. Twaróg, zimne, posiekane masło oraz przesianą mąkę szybko zagnieść. Można użyć też robota kuchennego. Ciasto uformować w kulkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na min. 1 godz

Pasja Smaku
Drożdżówki z serem 137

ciasto przekładamy do czystej, wysmarowanej olejem miski i przykrywamy bawełnianą ściereczką. Pozostawiamy do wyrośnięcia na minimum 45 minut.  W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Ser- jeśli mamy w kawałku- mielimy lub przepuszczamy przez praskę. Łączymy z pozostałymi składnikami. Można też zmiksować z cukrami, śmietanką i żółtkiem w blenderze. Jeśli posiadacie ser wiaderkowy, to pamiętajcie by najpierw rozrobić go z cukrami

Kuchnia w czekoladzie
Wszystko co musicie wiedzieć o pizzy 169

Balearów, greckiej i włoskiej „pita”, „pide” po turecku lub „piadina”. Żeby historia nie była taka łatwa, w Starożytnej Grecji wypiekano pierwowzór pizzy, który nosił nazwę plakous . Swoją pizzę mieli także Persowie (według niektórych źródeł mówi się, że Dariusz Wielki, król Persów, użył tarcz jako powierzchni do pieczenia, i stąd wywodzi się zaokrąglony kształt pizzy). Należy jednak pamiętać, że pieczenie

365 dni dookoła kuchni